X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paweleverest
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1138

LENSPEN -Problem

Witam!

Kupiłem ostatnio LensPen'a . Świetne urządzenie godne polecenia- jednak po pewnym czasie pojawiał sie problem - mianowicie końcówka czyszcząca zczeła zostawiac smugi . Pojawiło sie to dokładnie po wyczyszczeniu z tłustej plamy filtru polaryzacyjnego ( tzn filtr ten wyczyściłem idealnie ale na kolejnym szkle które polerowałem pojawiały się smugi - tak jakby tłuszcz z polara został przeniesiony na na końcówkę czyszczącą, która zaczeła go rozmazywać.

Pytanie moje jest takie czy końcówkę tą da się jakoś wyczyścić ( nie wiem spirytusem wrzątkiem ...?? ) Lenspen'a mam dopiero kilka dni i wydaje mi się ze to stanowczo za krótko żeby kupować następnego
  • towersivy
    Uzależniony
    • 2005
    • 992

Ja mam jednego od 3 lat bodajże i dalej czyszczę nim optykę(firmy Hama), tylko u mnie metoda czyszczenia jest inna, najpierw pec-pad + eclipse lub chemax3 i polerka na mokro aby wyczyścić tłuste plamy, zaschnięte kropelki itp, później polerka lenspenem i szkiełko/filtr wygląda jak z fabryki. Kilka miesięcy temu kupiłem 2ego i bardzo szybko zaczął mazać zamiast czyścić, dałem 2 krople eclipse na końcówkę i problem znikł.

Pzdr.

Komentarz

• KMV10
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2320

kluczowe dla Lenspena jest zakładanie po użyciu zatyczki i obrócenie jej. Wówczas następuje odnowienie powierzchni czyszczącej. Sam Lenspen powinien wystarczyć na stosunkowo długo, lecz oczywiście nie jest niezniszczalny

Komentarz

• paweleverest
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1138

Zamieszczone przez towersivy
        Ja mam jednego od 3 lat bodajże i dalej czyszczę nim optykę(firmy Hama), tylko u mnie metoda czyszczenia jest inna, najpierw pec-pad + eclipse lub chemax3 i polerka na mokro aby wyczyścić tłuste plamy, zaschnięte kropelki itp, później polerka lenspenem i szkiełko/filtr wygląda jak z fabryki. Kilka miesięcy temu kupiłem 2ego i bardzo szybko zaczął mazać zamiast czyścić, dałem 2 krople eclipse na końcówkę i problem znikł.

Pzdr.
        dzieki sposób wydaje się faktycznie skuteczny !!

Zamieszczone przez KMV10
        kluczowe dla Lenspena jest zakładanie po użyciu zatyczki i obrócenie jej. Wówczas następuje odnowienie powierzchni czyszczącej. Sam Lenspen powinien wystarczyć na stosunkowo długo, lecz oczywiście nie jest niezniszczalny

OOO i o to chodziło

Komentarz

• KMV10
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2320

Zamieszczone przez paweleverest
          OOO i o to chodziło
          Grunt to dobre i wygodne rozwiązania

Komentarz

Pracuję...