X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxbmx
    Początki nałogu
    • 2006
    • 364

ok, tylko że zasięg typu 10m to bardzo mało.
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• radvenom

Zgadza się. I wizzardy są pod każdym względem lepsze, ale… Koleżanka szuka coś nisko-budżetowego. Stąd cały post w sumie…

Komentarz

• Jarek Jaworski
        Początki nałogu
        • 2005
        • 335

Zamieszczone przez maxbmx
        ps polecam pocket wizardy - bede moje sprzedawał 3 sztuki Pocket Wizard Pluss II, cena: 1550zł
        Tak z ciekawosci czemu sprzedajesz??

Jesli ktos moze zyc z ustawianiem lamp w manualu to moze Skyport Elinchroma komplet nadajnik i dwa odbiorniki to wydatek okolo 930 zl od reki w milso.
        Mozna kupic lampy np Vivitara, lub Sunpaka w cenie 80-100 $, niestety nie w Polsce i jest to naprawde dobra propozycja, moc porownywalna z 550 lub 580.

Sam jestem ciekaw jak to bedzie realnie z Radiopopper.

Generalnie najlepiej miec jeden i drugi system
        Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Komentarz

• maxbmx
          Początki nałogu
          • 2006
          • 364

sprzedaje pocket wizardy plus II gdyż chce zakupić multimax'y, powodów jest kilka, największy - czesto robie fotki na zawodach, a coraz więcej przybywa fotografów z PW 4 kanałowymi - multimax ma ich 32. :-)
          Moje zdjęcia
          RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• MaciekH
            Uzależniony
            • 2006
            • 662

Ej ej ej ej, 580 tez mozna ustawic zeby nie blyskala a tylko sterowala slave'ami, wiec nie ma co sie obawiac o jej blysk...
            20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• Hiv
              Początki nałogu
              • 2005
              • 321

Do tego obracana główka 430tki sprawia, że obie lampy można mieć zawsze w jednej lini czyli zawsze mogą sie widzieć. Do tego można dokupić kabelek, żeby 580tke przypiąć w innym miejscu niż stopka na body i już mamy wpełnosprawne, sterowalne DWA źródła błysku...

Przy tej więc cenie transpondera powyższe rozwiązanie na pewno jest bardziej praktyczne...

Komentarz

• Mecc
                • 2011
                • 12

Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, dlatego mam kilka pytań. Poszukuję rozwiązania na wywołanie najzwyklejszej lampy połączonej z najprostszą małą fotocelą, ale bez żadnego innego błysku. W sieci doszukałem się właśnie ST-E2, znalazłem jeszcze coś innego http://www.e-cyfrowe.pl/fomei-nadajn...1-p-10456.html . Oczywiście druga opcja jest mi bliższa, bo bardziej osiągalna budżetowo, jednak zastanawiam się jak bardzo wysyłany sygnał z takiego urządzenia jest skuteczny. Czy będzie to działało jak piloty, że nie trzeba kierować bezpośrednio na fotocelę? Jak mocno fotocela może być zakryta/odwrócona?

Canonowskie rozwiązanie ma jeszcze taki ogromny plus, że wspomaga AF, co też przydałoby mi się do robienia zdjęć w kompletnej ciemności, bez możliwości robienia pomiarowych przedbłysków. Zastanawia mnie połączenie takiego systemu. W mojej lampie Nissin Di622 też niby jest fotocela, i też ma wspomaganie AF, ale nie ma najważniejszego, trasmitera IR, dzięki czemu nie potrzebowałbym już dodatkowych akcesoriów. Może jednak jest jakiś sposób na przeróbkę sygnału z pilotów do sprzętu RTV? . Z tego co rozumiem fotocela nie może wyzwolić innej fotoceli. Też oczywiście chętnie bym poznał zamiennik ST-E2.

Komentarz

Pracuję...