X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czornyj
    Zasłużeni
    • 2006
    • 2626

Zamieszczone przez Paweł Grabowski
    Wracam do wątku, po dłuższym użytkowaniu CP760. Powiem Wam że jestem zawiedziony. Jako amator oczekiwałem dużo lepszych jakościowo fotek, te które wychodzą są wyblakłe i takie mało żywe. Drukuje takze na jakims urządzeniu wielofunkcyjnym HP i na papierze photo zdjęcia sa całkiem ładne zywe kolory , dobrze nasycone. Nie wiem co z ta seplhy jest nie tak. Wiem że trzeba kalibrować itp itd , ale w końcu jako amator to nie każdy musi o takich rzeczach wiedzieć. Zwłaszcza ze atramentówka drukuje jak dla mnie bardzo ladnie bez żadnych kalibracji. Może ktoś ma podobne przypadłości i jakoś to rozwiązał?

Pozdrawiam
    Paweł
    Moim zdaniem jedyną zaletą tych termosublimacyjnych popierdułek jest kompatkowość - jakościowo jest to jednak nędza, w miarę dobra atramentówka wciąga to gówienko nosem.
    Nie pojmuję też, jak producent może dostarczać toto bez profili - robiłem raz osobiście profil do tego usrojstwa i kolory wychodzą z tego dość wariackie, więc bez dobrego profilowanka efekty będą na pewno raczej nędznawe.
    Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Paprochwbody
      Bywalec
      • 2005
      • 213

No cóż, ja jeszcze dopiszę, że jeden z kolegów forumowiczów oprofilował mi CP-220 w sposób genialny- gdy zobaczył efekt, był zachwycony możliwościami "usrojstwa".
      A więc drukowałem sobie przez PS dopóki drukarka nie uległa uszkodzeniu i zaczęła niszczyć taśmę na potęgę.
      Naprawa zbyt kosztowna, kupiłem CP-400; niestety profil do poprzedniej nijak nie pasował do nowej.
      Po co ten post? Ano po to, żeby potwierdzić świetną jakość wydruków z selphy ale Z PORZĄDNYM PROFILEM, wydruki bez profilu są tragiczne, polityka nie dostarczania profili przez Canona tragiczna jeszcze bardziej... Problem z jej profilowaniem sprowadza się do faktu małych wydruków, firmy profilujące potrzebują a4 do sporządzenia profilu, dopiero kolega forumowicz dał radę na 100 %.
      (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Komentarz

Pracuję...