X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Leprekan
    Bywalec
    • 2004
    • 166

Statyw

Ja mam Velbona Sherpa takiego z niezależnym układem nóg i jestem z niego bardzo zadowolony. Stabilny (na EOS 30 + tele), na każdy teren i dokładna, sztywna głowica Za cenę ~300 PLN
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Komentarz

• Przemek Białek
      Uzależniony
      • 2004
      • 832

pod a 70 spokjnie starczy Velbon 440 sam mam takieg i jakos robiac zdjecia nocne po 20-30s nieokazal sie jakim niezdarnych gowienkiem.....
      na allegro ok 120 zl w Media Markt kupilem go za 135zl!
      dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
      "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• babatunde
        Coś już napisał
        • 2004
        • 70

Widzicie zarowno jedna strona jak druga ma duzo racji! Manfrotto jes bardzo dobra firma robiaca dobre statywy, jest to taka posrednia firma robiaca statywy dla amatorow jak i profesjonalistow. "Przrobiłem" duzo statywow roznych marek zarowno pod kamery amatorskie jak i pod kamery profesjonalne DV-Cam/Beta.
        Czego mozna oczekiwac po Manfotto to tego ze bedzie stabilny i trały.
        Ale cena w przypadku statywow amatorskch tez jest wazna, mozna kupic statyw wartosci polowy ceny aparatu. Ale wydaje mi sie ze powinno sie szukac statywu ktory kosztuje nie duzo, a ma zalety. A podstatowymi jest to ze bedzie stabilny, trwały (czesto zdarza sie ze po kilkunastu dniach czy kilku tygodniach intensywnego uzytkowania statyw zaczyna szwankowac, przestaja trzymać fiksy czy rozpada sie głowica) oraz w tym przypadku mały (po złożeniu).
        BbT

Komentarz

• Przemek Białek
          Uzależniony
          • 2004
          • 832

[ Dodano: 04-07-2004 ]
          tomm,
          Szukam jakiegos prostego, taniego statywu do A70
          ale nie sadze zeby kolo wydawal wiecej na statyw niz dal za swoj aparat - a manfrotto sobie cenia, ale przedewszystkim profesjonalisci!, ktorzy zarabiaja na nim dobry grosik, moim zdaniem Velbon dlaniego jest w zupelnosci jak na chwile obecna......
          dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
          "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• babatunde
            Coś już napisał
            • 2004
            • 70

To wlasnie mialem na mysli!
            Manfrotto jest dobre, ale zarazem drogie...
            Gdyby aparat kosztowal 2000-3000 zl to wtedy zasadne byloby wydac na statyw 500-700zl
            A w tym przypadku nalezy przyjrzec sie statywom w granicach 100-200 zl
            Statyw powinien byc stabilny, nie zbyt lekki i nieduzy po zlozeniu!
            Wazna rzecza jest to zeby statyw byl wykonany w miare pozadnie, to znaczy trzeba zwrocic uwage na fixy, wiadomo ze wykonane ze slabego plastiku po kilku miesiacach sie wyrobia i statyw bedzie nadawal sie na smietnik albo do naprawy...
            BbT

Komentarz

Pracuję...