X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daw_kon
    • 2008
    • 7

Zamieszczone przez trrr
    hej D co do zamienników i podróbek to nie ma porównania
    wyluzuj bo Cię tu zjedzą. Ja mam bez naklejki i żyje, 1500 zdjęć i aku pełny
    GG: 3895582
    mail: [email protected]
    http://dawidkonieczny.blogspot.com

Komentarz

• trrr
      Bywalec
      • 2009
      • 115

mam lekkie obawy co do zamienników ich stałości napięcia, dlatego wolę oryginał mi nie ubędzie a sprzęt będzie zdrowszy i pewniejszy.

Co tam słychać w wielkim świecie?

Komentarz

• rostek andrzej
        Bywalec
        • 2008
        • 218

[QUOTE=trrr;701193
        Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja..[/QUOTE]

I słusznie. Jak sobie wyobrażasz takie samosądy na ogólną skalę? Zwłaszcza, że sprawa "świadomego" złodziejstwa nie jest tutaj taka oczywista. Poza tym zwróć uwagę, że tak reagując stajesz się wcale nie lepszy od potencjalnego złodzieja. Jakby nie było żyjemy w Państwie prawa. Prawo pięści powinno mieć zastosowanie jedynie w przypadku "Mój dom, to moja Twierdza"

W każdym razie dzięki za ostrzeżenie. Sam przymierzam się do zakupu drugiego akumulatora i teraz dzięki Tobie na pewno nie zrobię już tego na Allegro

Komentarz

• donald7000
          Początki nałogu
          • 2004
          • 382

Nikt nie lubi być nabijany w butelkę, ale trzeba troszkę rozsądniej myśleć przed zakupem zwykłego akumulatora. Trzeba też umieć liczyć.

Komentarz

• h4ry
            Bywalec
            • 2009
            • 155

Czyżby znowu podróbka ?

Przydało się porównanie trrr, za dużo odchyleń od oryginału.
            5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• APP
              Uzależniony
              • 2006
              • 664

Ciekawe, czy jest związek? LINK
              A może to znów akcja a'la Sigma... (na stronie Nikona zamieszczają jednak przykłady )
              Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• Cichy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 7443

Oczywiście, że podróby.

Podróba

Oryginał
                O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Szefo
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 20

Dlatego albo oryginał BP-511A albo jakiś firmowy zamiennik typu GP lub Hama. A Hama daje aż 5 lat gwarancji na aku. I nigdy żadnych "firmowych noname" wynalazków.
                  CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

Zamieszczone przez Szefo
                    Dlatego albo oryginał BP-511A albo jakiś firmowy zamiennik typu GP lub Hama.
                    Niestety świetne zamienniki w postaci ogniw GP VCL002 zostały wycofane (z niewiadomych powodów) z oferty producenta.
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• kijek
                      • 2008
                      • 5

Informacja dla wszystkich osób które zastanawiają się nad zakupem akumulatora z ww. aukcji. Zanim trafiłem na ten wątek zdążyłem zamówić ten akumulator. Pierwsze co rzuciło mi się w czy to jakoś wykonania - kolor plastiku nieznaczenie różni się od oryginalnej baterii (widać to dopiero w świetle dziennym). Mój oryginalny akumulator jest wykonany wręcz idealnie - biorąc pod uwagę samą estetykę wykonania. Ten zakupiony na allegro ma pewne drobne niedoróbki. Może i stwierdziłbym, że jestem zwyczajnie przewrażliwiony gdyby nie to, że akumulator... nie działa..

W aukcji jest informacja, że akumulator jest sprowadzany z USA - może i to prawda ale nie sądzę, żeby na rynek amerykański produkowano akcesoria gorszej jakości. Niestety kolejny raz przekonałem się, że "okazje" na allegro wcale nie idą w parze z jakością.

Zastanawiam się właśnie czy nie skontaktować się z Serwisem Canon w tej sprawie.

Komentarz

• PawelB
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 578

Ten rar z porównaniem chyba został usunięty z serwera. Czy ktoś kto go ściągnął mógłby podesłać na [email protected] ? Dzięki
                        Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
                        Moje gnioty 2

Komentarz

• h4ry
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 155

Pozwoliłem sobie umieścić paczkę u mnie na serwerze: [link]
                          5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• PawelB
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 578

Dzięki, już sobie ściągnąłem
                            Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
                            Moje gnioty 2

Komentarz

• kijek
                              • 2008
                              • 5

Dokładnie identyczną baterię zakupiłem właśnie na allegro. Trudno mi uwierzyć, że Canon pozwoliłby sobie na produkty tak słabej jakości (bez względu na jaki to idzie rynek). Sprzedawcy napisałem, że planuje wysłać jego rzekomo orginalną baterię do serwisu Canona. Po tym mailu dostałem natychmiastową odpowiedź, że zwrócone zostaną mi wszelkie koszty związane z tą transakcją byle żebym nie kontaktował się z Canonem.

Komentarz

• Ergo5218
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 65

Niestety ja kupiłem taką baterię, zlinkowaną z forum na allegro. Na razie wysłałem maila do sprzedawcy. Zobaczymy jak się zachowa, a później ewentualnie wrzucę jego nick i link do aukcji na allegro.
                                7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
                                Moje fotki www.gasin.pl

Komentarz

Pracuję...