Karty Extreme III i IV to już historia, więc możliwe, że odbywa się czyszczenie magazynów. Niemniej ostrożność nigdy nie zawadzi.
X
-
-
No wlasnie. Moze to ORG, ale cena za towa do wypchania, skoro juz EXT3/4 to juz historia. Patrzac na ilosc sprzedanych sztuk i zero neutrali/negatywow, calkiem ciekawa sprawa. No chyba, ze kazdy kto kupil, to osoba nie potrafiajca odroznic org od podrobki:/Komentarz
-
Polecam Ultra (bez numerka), wersję parenaście giga. Tak samo szybka jak stare Extreme, tania i pojemna. Nie zauważyłem ogromnej różnicy między Extreme_bez numerka 8gb, nawet waląc serię RAW na marku.Czas kupic kolejnego Sandiska i widze, ze namieszane z tymi Extreme...
Mam Extreme III 2GB 20mb/s, mam Extreme III 8GB 30mb/s - od dawna rewelacjna, zero problemow. Marki zmieniac i typu nie bede.
Wiec tak: Widze w sklepach Extreme bez numerka, boxy czarne 60mb/s - rozmyslam nad nimi, czy to dokladnie to Samo co Extreme III ale nowsze i szybsze? :/
hmm - podroba? Cos tanio na Ext4 16G
http://www.allegro.pl/item947171512_...ep_krakow.html
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A co do tematu, ja wyznaję zasadę, że karty kupuje tylko w sprawdzonych, dużych sklepach. Różnica nie będzie wielka, zważywszy na to, ile się takich kart używa, a gwarancja i spokój są warte tych paru złotówek więcej.5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrottoKomentarz
-
Dwa szybkie linki. Możesz kupić u nich. Towar wielokrotnie sprawdzałem, mają orginały.Komentarz
-
Akurat mi predkosc kosmiczna nie jest potrzebna. Mam Extreme III 8GB 30mb i taka predkosc wystarcza. Chodzi o stabilnosc i pewnosc karty - roznice sa tylko w predkosciach? Ultra 30, Extreme 60, ExtremePro 90 ? Jesli tak, to Ultra jest ok. Karta oczywiscie 16GB do 52D.Komentarz
-
-
Gdzie mozna sprawdzic oryginalnosc karty Sandisk Extreme 4 16GB? Albo czy ktos moze mi powiedziec, co sie znajduje w oryginalnym boxie extreme4 16gb?
I wogole ta aukcja:
Czy to czasem nie ewidentna podroba?Komentarz
-
Komentarz
-
Wg linku na pierwszych stronach tematu (z ebay) sandiski extreme III maja recovery na minicd, natomiast extreme4 na rescue pro na zwyklej dvd.
Mam extreme4 16gb i ma wszelkie cechy org. Natomiast box nie posiada hologramu sandiska, wogole w necie nie widze na boxach extreme4 tych holo, jedynie na extr3. W boxie jest blistr typowy dla tych sandiskow czyli bez nozyczek/noza sie nie obejdzie. Brak jakichkolwiek ulotek/manuala. W blistrze jest mini CD z rescue pro deluze a z tylu serial code. Sama flaszka idealnie jak oryginalny. Na boxie sa napisy w j.polskim takze. Brak futeralu, blistr wogole nie ma miejsca na niego.
W necie wyczytalem, ze extreme 4 wlasnie maja soft na minicd.
Kupiony z linka ktory podawalem z allegro za 309.99,- Jest to sklep, sprzedal juz wiele kart i ma same pozytywy. Jest paragon, a karta z polskiego dystrybutora.
Jednak chcialbym sie upewnic w tym temacie, bo w necie zero jakich kolwiek informacji np. co jest w boxie extreem4 16gb...Komentarz
-
-
Kiedyś kupiłem podróbkę Sandisca na Allegro. Sprawa wygląda tak, że informujesz o tym sprzedawcę, on wyraża zdziwienie tym faktem, następnie odsyłasz mu podróbę on ci oddaje kasę no i odbywa się to bez negatywów
Jak wystawisz mu negatywa to on Tobie też niestety...
Nawet jak poinformujesz Allegro to nic z tym nie robią. A żeby zgłosić sprawę na policję musisz mieć kartę... Więc niektórzy handlują podróbami i odbywa się to bez negatywów i konsekwencji.
Karta (Extreme III) była ewidentną podróbą-osiągi jakie miała były poniżej krytyki poza tym wieszała się w aparacie...
Oczywiście to był jeden jedyny przypadek wpadki mojej na Allegro ( a jestem tam od 2001 r.). Było to ze dwa lata temu, skusiła mnie cena, nazwy sprzedającego nie pamiętam
Komentarz
-
I co z tego? To jemu się należy. W komentarzu do swojego piszesz że to odwetowy negatyw. Ludzie zwracający uwagę na czyjeś negatywy widza dokładnie za co, jaki jest komentarz i czy jesteś sprzedającym czy kupującym.
Nie siejmy paranoi z tymi negatywami i śmiało je dawać jak ktoś zasługuje - Ty sumienie będziesz miał czyste.Komentarz
-
Kupiona od tego sprzedawcy:
Czytalem sporo w necie i to zdecydowanie ORG. Wykonanie, detal CF'ki - wszystko ok. Dziwilo mnie tylko brak np. futerału, widocznie tylko do Extreme III daja lub do wczesniejszych Extreme4. Brak manuala - nie mialem nigdy innych extreme4, ale mozliwe, ze Sandisk tak rozgranicza wersje - IV jest PRO, wiec profesjonalista nie debil i olewa futeral czy jakiegos manuala
Wiec jak ktos chce jeszcze w dobrej cenie extreme4 to mysle, ze warto.
Komentarz
-
Raczej nie rozgranicza, bo ostatnio w amatorskiej Ultra też nie znalazłem neoprenowego opakowanka.Kupiona od tego sprzedawcy:
Czytalem sporo w necie i to zdecydowanie ORG. Wykonanie, detal CF'ki - wszystko ok. Dziwilo mnie tylko brak np. futerału, widocznie tylko do Extreme III daja lub do wczesniejszych Extreme4. Brak manuala - nie mialem nigdy innych extreme4, ale mozliwe, ze Sandisk tak rozgranicza wersje - IV jest PRO, wiec profesjonalista nie debil i olewa futeral czy jakiegos manuala
Wiec jak ktos chce jeszcze w dobrej cenie extreme4 to mysle, ze warto.Komentarz
-
To żadna okazja - cena jest po prostu adekwatna do pozycji tej karty. Za 1/3 taniej mozna kupić kartę o 1/3 wolniejszą, a za 15% więcej kartę o 1/3 szybszą. Wrażenie robi tylko spadek ceny Extreme IV - cóż kiedyś ta karta była na topie, teraz to przeciętniak, a wkrótce zniknie ze sprzedaży.Komentarz

Komentarz