X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jotes25
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3608

Karty Extreme III i IV to już historia, więc możliwe, że odbywa się czyszczenie magazynów. Niemniej ostrożność nigdy nie zawadzi.

Komentarz

• siudym
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2254

Zamieszczone przez Jasper
      Zwróciłem uwagę na tę samą kartą w tym samym sklepie. Coś jednak faktycznie za tanio. Darmo nikt na tym świecie nie daje. Wolałem się wstrzymać.
      No wlasnie. Moze to ORG, ale cena za towa do wypchania, skoro juz EXT3/4 to juz historia. Patrzac na ilosc sprzedanych sztuk i zero neutrali/negatywow, calkiem ciekawa sprawa. No chyba, ze kazdy kto kupil, to osoba nie potrafiajca odroznic org od podrobki:/

Komentarz

• _igi
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2035

Zamieszczone przez siudym
        Czas kupic kolejnego Sandiska i widze, ze namieszane z tymi Extreme...
        Mam Extreme III 2GB 20mb/s, mam Extreme III 8GB 30mb/s - od dawna rewelacjna, zero problemow. Marki zmieniac i typu nie bede.
        Wiec tak: Widze w sklepach Extreme bez numerka, boxy czarne 60mb/s - rozmyslam nad nimi, czy to dokladnie to Samo co Extreme III ale nowsze i szybsze? :/

hmm - podroba? Cos tanio na Ext4 16G
        http://www.allegro.pl/item947171512_...ep_krakow.html
        Polecam Ultra (bez numerka), wersję parenaście giga. Tak samo szybka jak stare Extreme, tania i pojemna. Nie zauważyłem ogromnej różnicy między Extreme_bez numerka 8gb, nawet waląc serię RAW na marku.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        A co do tematu, ja wyznaję zasadę, że karty kupuje tylko w sprawdzonych, dużych sklepach. Różnica nie będzie wielka, zważywszy na to, ile się takich kart używa, a gwarancja i spokój są warte tych paru złotówek więcej.
        Ostatnio edytowany przez _igi; 15112. Powód: Automerged Doublepost
        5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• spuki
          Bywalec
          • 2006
          • 136

No wlasnie. Moze to ORG, ale cena za towa do wypchania, skoro juz EXT3/4 to juz historia. Patrzac na ilosc sprzedanych sztuk i zero neutrali/negatywow, calkiem ciekawa sprawa. No chyba, ze kazdy kto kupil, to osoba nie potrafiajca odroznic org od podrobki:/

Dwa szybkie linki. Możesz kupić u nich. Towar wielokrotnie sprawdzałem, mają orginały.
          zdjęcia

Komentarz

• siudym
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2254

Akurat mi predkosc kosmiczna nie jest potrzebna. Mam Extreme III 8GB 30mb i taka predkosc wystarcza. Chodzi o stabilnosc i pewnosc karty - roznice sa tylko w predkosciach? Ultra 30, Extreme 60, ExtremePro 90 ? Jesli tak, to Ultra jest ok. Karta oczywiscie 16GB do 52D.

Komentarz

• spuki
              Bywalec
              • 2006
              • 136

Ostatnio kolega kupił 3x8gb ultra (30mb). Jakość jak Sandisk - very good
              zdjęcia

Komentarz

• siudym
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2254

Gdzie mozna sprawdzic oryginalnosc karty Sandisk Extreme 4 16GB? Albo czy ktos moze mi powiedziec, co sie znajduje w oryginalnym boxie extreme4 16gb?

I wogole ta aukcja:

Czy to czasem nie ewidentna podroba?

Komentarz

• oszy
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 46

Zamieszczone przez spuki
                  Ostatnio kolega kupił 3x8gb ultra (30mb). Jakość jak Sandisk - very good
                  Wczoraj doszła do mnie karta SanDisk CompactFlash 8GB Ultra (30 mb) z Agito.pl za 116 zł. śmiga ok, polecam, bez obaw.
                  40D + C17-85 + C50/1.4 + C70-300 + 430EX II
                  Amatora pstryczki

Komentarz

• siudym
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2254

Wg linku na pierwszych stronach tematu (z ebay) sandiski extreme III maja recovery na minicd, natomiast extreme4 na rescue pro na zwyklej dvd.
                    Mam extreme4 16gb i ma wszelkie cechy org. Natomiast box nie posiada hologramu sandiska, wogole w necie nie widze na boxach extreme4 tych holo, jedynie na extr3. W boxie jest blistr typowy dla tych sandiskow czyli bez nozyczek/noza sie nie obejdzie. Brak jakichkolwiek ulotek/manuala. W blistrze jest mini CD z rescue pro deluze a z tylu serial code. Sama flaszka idealnie jak oryginalny. Na boxie sa napisy w j.polskim takze. Brak futeralu, blistr wogole nie ma miejsca na niego.

W necie wyczytalem, ze extreme 4 wlasnie maja soft na minicd.

Kupiony z linka ktory podawalem z allegro za 309.99,- Jest to sklep, sprzedal juz wiele kart i ma same pozytywy. Jest paragon, a karta z polskiego dystrybutora.
                    Jednak chcialbym sie upewnic w tym temacie, bo w necie zero jakich kolwiek informacji np. co jest w boxie extreem4 16gb...

Komentarz

• spuki
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 136

Jeśli masz już jeden program to po co Ci następny?

Kupuj Ultra II. Transfer i niezawodność ok.
                      zdjęcia

Komentarz

• IWAN06175
                        • 2007
                        • 5

Kiedyś kupiłem podróbkę Sandisca na Allegro. Sprawa wygląda tak, że informujesz o tym sprzedawcę, on wyraża zdziwienie tym faktem, następnie odsyłasz mu podróbę on ci oddaje kasę no i odbywa się to bez negatywów
                        Jak wystawisz mu negatywa to on Tobie też niestety...
                        Nawet jak poinformujesz Allegro to nic z tym nie robią. A żeby zgłosić sprawę na policję musisz mieć kartę... Więc niektórzy handlują podróbami i odbywa się to bez negatywów i konsekwencji.
                        Karta (Extreme III) była ewidentną podróbą-osiągi jakie miała były poniżej krytyki poza tym wieszała się w aparacie...
                        Oczywiście to był jeden jedyny przypadek wpadki mojej na Allegro ( a jestem tam od 2001 r.). Było to ze dwa lata temu, skusiła mnie cena, nazwy sprzedającego nie pamiętam
                        http://fotoiwanski.com/
                        Slubne: http://fotoiwanski.com/zdjecia-slubne/

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez IWAN06175
                          Jak wystawisz mu negatywa to on Tobie też niestety...
                          I co z tego? To jemu się należy. W komentarzu do swojego piszesz że to odwetowy negatyw. Ludzie zwracający uwagę na czyjeś negatywy widza dokładnie za co, jaki jest komentarz i czy jesteś sprzedającym czy kupującym.
                          Nie siejmy paranoi z tymi negatywami i śmiało je dawać jak ktoś zasługuje - Ty sumienie będziesz miał czyste.

Komentarz

• siudym
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2254

Kupiona od tego sprzedawcy:

Czytalem sporo w necie i to zdecydowanie ORG. Wykonanie, detal CF'ki - wszystko ok. Dziwilo mnie tylko brak np. futerału, widocznie tylko do Extreme III daja lub do wczesniejszych Extreme4. Brak manuala - nie mialem nigdy innych extreme4, ale mozliwe, ze Sandisk tak rozgranicza wersje - IV jest PRO, wiec profesjonalista nie debil i olewa futeral czy jakiegos manuala Wiec jak ktos chce jeszcze w dobrej cenie extreme4 to mysle, ze warto.

Komentarz

• KMV10
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2320

Czytalem sporo w necie i to zdecydowanie ORG. Wykonanie, detal CF'ki - wszystko ok. Dziwilo mnie tylko brak np. futerału, widocznie tylko do Extreme III daja lub do wczesniejszych Extreme4. Brak manuala - nie mialem nigdy innych extreme4, ale mozliwe, ze Sandisk tak rozgranicza wersje - IV jest PRO, wiec profesjonalista nie debil i olewa futeral czy jakiegos manuala Wiec jak ktos chce jeszcze w dobrej cenie extreme4 to mysle, ze warto.
                              Raczej nie rozgranicza, bo ostatnio w amatorskiej Ultra też nie znalazłem neoprenowego opakowanka.

Komentarz

• tezmarek
                                Uzależniony
                                • 2009
                                • 840

....
                                Wiec jak ktos chce jeszcze w dobrej cenie extreme4 to mysle, ze warto.
                                To żadna okazja - cena jest po prostu adekwatna do pozycji tej karty. Za 1/3 taniej mozna kupić kartę o 1/3 wolniejszą, a za 15% więcej kartę o 1/3 szybszą. Wrażenie robi tylko spadek ceny Extreme IV - cóż kiedyś ta karta była na topie, teraz to przeciętniak, a wkrótce zniknie ze sprzedaży.

Komentarz

Pracuję...