X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dancio
    Bywalec
    • 2008
    • 104

Logitech G13

Ostatnimi czasy zaczalem sie zastanawiac czy nie poszukac sobie jakies klawiatury typowo do PS.. i przypadkowo natrafilem na klawiature przeznaczona do gier Logitech G13.. na youtubie jest film gdzie koles uzywa wlasnie takiej do lighrooma .. mozna przypisywac sobie skroty w postaci macro i dawac opoznienia pomiedzy sekwencjami.. i teraz moje pytanie do was czy ktos moze czegos takiego uzywa.. i jak to sie sprawdza.. przy pracy jednoczesnie na Wacom i lewa reka na czyms takim bylo by calkiem fajnie bo ile trzeba sie nasmigac przy zmianie mieszania warstw etc..

macie moze jakies doswiadczenia w tej dziedzinie ??

pzdr
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl
  • dancio
    Bywalec
    • 2008
    • 104

kurde i co zero opowiedzi.. moim zdaniem temat bardzo interesujacy .. jak ulatwic sobie prace .. moze ktos z grajacych moze sie wypowiedziec na ten temat ??
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• Andy_
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 31

Ja mam G15, ale nie używam do PSa, w ogóle nieczęsto korzystam z programowalnych przycisków. IMO byłoby to sensowne, gdyby pracować na tym często i gęsto, w przeciwnym razie szybko się pogubisz w klawiszologii.

Pomysł dobry, prosty w wykonaniu, trzeba tylko spamiętać i się przyzwyczaić.

Komentarz

• Max_im
        Uzależniony
        • 2006
        • 668

witam

Wydaje mi się że zwykła klawiatura daje dużo możliwości.
        Tylko jest dużo filmików lekcji książek jak posługiwać się PS, natomiast nie ma jak wydajnie i szybko to robić.
        Wszystko zależny też od wprawy w posługiwaniu.
        ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

Zamieszczone przez dancio
          kurde i co zero opowiedzi.. moim zdaniem temat bardzo interesujacy .. jak ulatwic sobie prace .. moze ktos z grajacych moze sie wypowiedziec na ten temat ??
          Mi w zasadzie wystarczą klawisze F1 - F12, ktore w samym Photoshopie sobie zamieniam na takie skróty ktore mi pasuja,

np pod F1 - mam 'zapisz' a pod F5 mam akcje "zapisz i zamknij"
          pod innymi najczesniej uzywane filtry i akcje,

Oczywiscie im wiecej tym lepiej, więc te konfigurowalne klawisze na pewno by sie przydaly, ale lubie urzadzenia bez ogonka a chyba tylko przewodowe sa wszystkie te klawiatury dla graczy
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

Pracuję...