X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • danielo_18
    Coś już napisał
    • 2007
    • 63

Jaki pasek do aparatu?

Witam!

Szukam dobrego i taniego paska do aparatu 40D który będzie o wiele lepszy jak od Canona przegladałem wiele ofert ale nie wiem jaki wybrać co mi polecacie do 40d
    Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin
  • p0lish
    Początki nałogu
    • 2011
    • 366

ja w 40d używam Camera Armor
    wzmacniany, szeroki, przyjemnie leży na szyji i nie jest zbyt drogi
    dodatkowo ma pasek na łapę
    Blog

Komentarz

• strideer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1905

To jest dobre: http://ttfoto.pl/szelki,-paski-do-ap...l_175_399.html

Mam, używam. Jedyna wada to taka, że trzeba uważać podczas pakowania aparatu do torby jak się układa pasek - te metalowe klamerki mam wrażenie przy odrobinie pecha mogą się przyczynić do porysowania wyświetlacza LCD.

Komentarz

• pawel-foto
        Początki nałogu
        • 2008
        • 342

Ja mam neoprepanowy Matin. Nie jest drogi i fajnie amortyzuje aparat.
        1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• shutter
          Bywalec
          • 2007
          • 123

Potwierdzam. Neoprenowe cudo Matin'a kosztowało mnie jakieś 40pln na giełdzie w Stodole. Dobrze wyprofilowany, miękki i doskonale amortyzuje, no i jest dyskretny (brak wielgachnych napisów). Za tą cenę chyba trudno znaleźć coś lepszego.
          Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Komentarz

• Bolek02
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 3225

Ją również przy moim 5D mam profilowany pasek Matin. Jego porządne wykonanie stawia go wśród najlepszych przy relatywnie niskiej cenie :-)
            Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• zaitsev
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1660

Neoprenowe trzeba po 4-5 latach zmieniać, bo się zaczynają kruszyć. Ale na pewno bardziej warto ich używać, niż oryginalnych Canona.

Komentarz

• 4kwiatek
                Bywalec
                • 2006
                • 230

Hi..

A jak nosisz aparat ? Na szyi ? Przekładasz na bok ? Testowałem Matin, Reportera i jeszcze ze -2 lub 3. Reporter jest fajny, ale wymusza noszenie zawsze na boku. Na dodatek uchwyt jest metalowy i przy zmianie obiektywy porysował wyświetlacz (a przynajmniej dał wyraźnie znać że tak się może zdarzyć). Matin (ten szerszy, profilowany) jest bardzo krótki - sam jestem kurdupel, ale dla mnie po prostu jest za krótki. Jedyną zaletą dla mnie było to - że ładnie się układał w torbie. Moje doświadczenie jest takie że skóra się pod nim bardziej pociła niż pod oryginalnym Canona. Amortyzacja jest przereklamowana (jak dla mnie . Ostatecznie - za radą najeli - kupiłem packsafe. Połowy funkcji mógłby nie mieć, ale łączy mi funkcje reportera i zwykłego paska. Co ciekawe - pasek w poduszce na szyję - w moim tak ładnie się przesuwa że przy przekładaniu aparatu przód - bok - daje w miarę komfortową zmianę położenia aparatu.

Pozdrawiam....

Komentarz

• jan pawlak
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 4283

Zmagałem się z tym wiele lat, nosiłem na szyji, "przywiązywałem" do ręki.
                  Wreszcie mam BlackRapid RS-Sport.

Obie ręce wolne, bezpiecznie, aparat gotowy zawsze do zdjęć. Jak się dobrze wyreguluje długośc to nic nie dynda.
                  Gdy pogoda niepewna to zakładam pod kurtkę, gdy odpięta to swobodnie można fotografować. Nie koliduje z plecakiem.

Żona ma SX 260 i damską wersję BlackRapid z kieszenią która jest przy ramieniu. W niej nosi także telefon, dzwonek słychac zawsze. W stanie złożonym wkłada aparat do tej kieszeni.

Z własnego doswiadczenia polecam takie rozwiązanie

jp
                  puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
                  Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
                  http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
                  public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• p0lish
                    Początki nałogu
                    • 2011
                    • 366

tanioszka ten pasek!
                    Blog

Komentarz

• gadget_zary
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1046

Od kilku lat mam neopren Matina i jak do tej pory wygląda i działa dobrze. Niecały rok temu kupiłem po okazji ReporterStrap RS (wcześniej miałem QuickStrap ale tego nie polecam) i jestem w pełni zadowolony. Osobiścię chwalę sobię opcję noszenia aparatu z boku, ew. owiniętego wokół ręki (i tu może by handstrap się przydał).

Komentarz

• jan pawlak
                        Pełne uzależnienie
                        • 2012
                        • 4283

Zamieszczone przez p0lish
                        tanioszka ten pasek!
                        jasne, ale kupujesz na wiele lat, zmieniasz body, pasek zostaje

jp
                        puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
                        Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
                        http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
                        public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• p0lish
                          Początki nałogu
                          • 2011
                          • 366

chłopak ma 40d to raczej nie zmienia body co 2 lata
                          ja mam 40d i też nie widze szansy wydania 300pln na pasek skoro ten za 50 jest fantastyczny i ma hand strapa
                          Blog

Komentarz

• szymkowski
                            Bywalec
                            • 2012
                            • 179

Zamieszczone przez p0lish
                            chłopak ma 40d to raczej nie zmienia body co 2 lata
                            ja mam 40d i też nie widze szansy wydania 300pln na pasek skoro ten za 50 jest fantastyczny i ma hand strapa
                            Nie mierz wszystkich swoją miarką! Jeden widzi taką potrzebę a inny nie.
                            5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
                            blog.marcinszymkowski.pl | instagram

Komentarz

• gadget_zary
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1046

Sam myślałem podobnie, do czasu kupna QuickStrapa do 20d, stwierdziłem, że nie ma co przepłacać i koniec końców zapłaciłem 2 razy bo za QS i za porządny pasek, w którym nie pękają mi klamry po kilku miesiącach zwykłego użytkowania. Ja np. bałbym się teraz zawiesić na QS za 80 zł nawet swoje 20d, niezaleznie ile jest warte, stąd kupiłem Reportera który kosztuje jakieś 2 razy więcej. Na pasku też nie ma co za bardzo oszczędzać bo to jednak on trzyma nasz "dobytek", a chwila nieuwagi i badziewny pasek mogą doprowadzić do nieszczęścia. Może body się aż tak bardzo nie uszkodzi ale pytanie co będzie z obiektywem. Prawda jest taka, że za jakość się płaci. Jak ktoś chce zaoszczędzić i nie ma dwóch lewych rąk to polecam poszukać wypowiedzi kolegi Enter'a o jego patentach na noszenie sprzętu.
                              Ostatnio edytowany przez gadget_zary; 14635.

Komentarz

Pracuję...