X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Driver
    Zablokowany
    • 2005
    • 786

He he. Brawo panowie. Dobre rady .... zawsze w cenie.

Formatowałeś je kompem ?? To mozesz je ... wyrzucić za okna.

Aparaty nie czytają FAT32 tylko FAT16
    Chyba Win 95 formatuje w 16-tce. Ale nie wiem na pewno

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Każdy Win formatuje w fat16, a prawdopodobnie nawet w fat12, jak go poprosic
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Driver
        Zablokowany
        • 2005
        • 786

na kompach sie nie znam

Komentarz

• Daniel1981

To sie zdecydujcie. Jeszcze nic nie formatowalem. niech doradzi mi ktos kto sie na tym zna. Bo teraz juz nie wiem co robic.

Komentarz

• Driver
            Zablokowany
            • 2005
            • 786

Na 100 % masz formatowac w FAT 16. Ale ja nie wiem jak zmusić do tego XP. Jeśli Tomek wie to niech się wypowie

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

formatuj na fat16.
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Daniel1981

a czy ktos wie w jaki sposob moge sformatowac w fat16? w xp do wyboru jest tylko fat32 i ntfs

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

teraz ci nie powiem, bo jestem wolny od takich problemow. sprobuj tak: otworz wiersz polecen i napisz "format /?" i zapoznaj sie z opcjami.

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Driver
                    (...)Ale nie wiem na pewno
                    Nie wiesz na pewno... na kompach sie nie znasz. Wiec czemu sam dajesz "super rade" wyrzucanoa za okno?

W FAT16 formatuje na pewno win2000 bo taki mam i sobie czasem sformatuje karte w kompie - w 'Moj komputer' klikam prawym klawiszem na czytnik (dysk wymienny) , klikam format, wybieram szybkie formatowanie i gotowe - aparat czyta bez problemu, jest to FAT16.
                    Nie wiem jak WinXP ale raczej tak samo.

Formatowanie w FAT32 lub NTFS to zabawa w menedzerze dyskow, Partition Magicu itp programach.

Komentarz

• mxw
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2315

w XP wsadzasz kartę do czytnika, klikasz formatuj i w opcjach masz FAT, FAT32, NTFS (nie zawsze). to pierwsze to oczywiście FAT16 - jedyna słuszna opcja.
                      pozdro.,
                      m.

Komentarz

• raval87

Mam aparat Cannon A75 PowerShot.
                        Kupiłem kartę pamięci Compact Flash Kingston 1gb.
                        Pod wpływem impulsu i głupoty własnej formatowałem ją w win xp przy FAT32 w czytniku kart All-in-1.
                        Przy końcu formatowania wyskoczył mi komunikat: "System Windows nie mógł dokończyć formatowania" a po kliknięciu OK (jedyna opcja) "Nie można sformatować dysku w stacji dysków L." Próbowałem formatować pod FAT ale nic nie pomogło(tez nie mógł dokończyć). Przy próbie otworzenia wyskakuje komunikat, że dysk jest nie sformatowany. Są jakieś szanse na naprawienie tego?
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 14569.

Komentarz

• uzo
                          • 2007
                          • 14

raval87 zrob format przez aparat (jest taka funkcja w aparacie)
                          Czy juz probowales i nie dziala?
                          C 5D | Z 16mm fisheye | T 19-35mm | T 28-75mm 2.8 | C 50mm 1.8 | C 75-300 | H 2/58 | 135mm 2.8 | 430ex
                          lukfoto.pl uzo.ownlog.com

Komentarz

• raval87

Chciałem próbować ale zbytnio nie wiem jak.
                            W "moim komputerze" pojawia mi się ikona aparatu ale jak na nią klikam ppm to nie ma tam formatu a w samym aparacie takiej funkcji nie odnalazłem (kupiłem używany bez instrukcji i oprogramowania)
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Dobra jest. Znalazłem instrukcje na necie

i sformatowałem aparatem. Wszystko chodzi idealnie. Dzięki wielkie za pomoc !
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 14569. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• bebesky
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1231

Zamieszczone przez Driver
                              He he. Brawo panowie. Dobre rady .... zawsze w cenie.

Aparaty nie czytają FAT32 tylko FAT16
                              Chyba Win 95 formatuje w 16-tce. Ale nie wiem na pewno

no to moje karty i mój WinXP są jakimiś wyjątkami. W sumie posiadam sześć kart dwóch producentów i w trzech pojemnościach. Wielokrotnie je formatowałem poprzez databank w windowsie xp ustawiając na fat 32. aparat działa, karty czytają się bez problemów. Co prawda zawsze po tej operacji dodatkowo formatowałem w aparacie (taki nawyk) przez robieniem zdjeć.

Komentarz

• introll
                                • 2009
                                • 3

padnieta karta

Hehe fajna dyskusja ale nie na temat.
                                Nie nalezy formatowac ale i tu wow wow wow usunąć formatowanie windy. Czyli znienić dysk logiczny który jest obecnie partycją na czysty dysk. Następnie sformatować karte w aparacie to wszystko

Komentarz

Pracuję...