X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nowok
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 28

Kolory z 300D

Witam.
    Mam problem z kolorami w moim 300D. Mianowice wszystkie zdjęcia po wywołaniu mają lekko różowy odcień. Szczególnie widać to na białym i na skórze. Zmieniałem laby i nic nie pomogło . Czy ktoś z was miał taki problem ?
    Doradźcie co mam zrobić bo mam coraz więcej zleceń na wesela. A nie chce dawać ludzią takich zdjęć.
    EOS 30D / kit / Tokina 28-70 2.8 AT-X Pro SV / SIGMA 70-300 APO DG / CANON 50mm 1.8 / SPEEDLITE 430EX / EOS 500N / ZENIT
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

popros ktoregos laboludka, zeby zrobil korekte 1 punktu na magencie.

a najlepiej wypros w labie zestaw do kalibracji monitora (plik JPEG i wydruk minilabu z niego) i ustaw profil monitora tak, zeby obraz odpowiadal temu co pojawi sie na docelowej odbitce. powinno pomoc
    www albo tez flickr

Komentarz

• Nowok
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 28

Już coś takiego zrobiłem.Niestety nie daje rady ustawić w ten sposób kolorów.Szczególnie nie da się ustawić zieleni.
      EOS 30D / kit / Tokina 28-70 2.8 AT-X Pro SV / SIGMA 70-300 APO DG / CANON 50mm 1.8 / SPEEDLITE 430EX / EOS 500N / ZENIT

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12158

a na ekranie wyglada tak jak trzeba?
        histogramy sa w porzadku (dla poszczegolnych kanalow)??
        www albo tez flickr

Komentarz

• Nowok
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 28

Na ekranie wygląda OK. Po ewentualnej zmianie balansu bieli. Co do histogramu, to nie mam pojącia jak on powinien wyglądać.

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12158

poszatkowany, z dziurami. zdradzajacy brak informacji o kanale zielonym.

ale dlaczego mialoby sie cos takiego dziac to nie mam bladego pojecia

podeslij jakies zdjecie przykladowe
            www albo tez flickr

Komentarz

• Nowok
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 28

Chętnie ci podwślę, ale dla porównania musiałbym ci wysłać odbitkę z labu. Bo co ci da sam plik ?

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12158

Zamieszczone przez Nowok
                Chętnie ci podwślę, ale dla porównania musiałbym ci wysłać odbitkę z labu. Bo co ci da sam plik ?
                to zrob zdjecie odbitki - najlepiej przy swietle dziennym. jesli zafarb jest tak widoczny jak piszesz, to raczej na pewno zauwaze

-> [email protected]
                www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...