X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pan.kolega
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2817

Odp: Tablet

Ja w o góle nie pojmuję jak można mieć watpliwości kiedy się ma wybór między genialnym urzdzeniem zaprojektowanym przez legendy i topowych hipsterów co pracuja w kalifornii z bosymi stopami na stole i urzadzeniem zaprojektowanym przez tłum sztywnych Koreańczyków z tłustymi włosami w granatowych garniturach poliestrowych....plus anonimowy komitet Google...
    Zata sama prawie cenę można pozostać z cała cywilizacja i mieć co opowiadać dzieciom, albo kupić jakieś nie wiadomo co.

Ekran amoled wyglada zdecydowanie przekolorowany do zdjęć.
    Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• eska
      Bywalec
      • 2013
      • 135

<centur> Bardzo merytorycznie, bardzo. To czy coś jest drogie czy nie to rzecz względna. To co dla ciebie jest sufitem dla mnie może być podłogą ...i odwrotnie. Niemniej nic nie upoważnia cię do obrażania kogokolwiek. Niestety czytając co pocisz w niektórych postach w tym wątku można się poczuć co najmniej ... niekomfortowo.
      A

Komentarz

• becekpl
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 4304

od czasu do czasu korzystam z ipada, jest fajny ale z tego co widze w chwili obecnej samsung nie odbiega jakością/użytecznością
        ja go pożyczam , moim zdaniem niewart pieniędzy za niego zadanych
        jak miałbym kupować to szajsunga
        dobija mnie ilość ograniczeń stosowanych prze apple
        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• centur
          Uzależniony
          • 2011
          • 766

Zamieszczone przez eska
          <centur> Bardzo merytorycznie, bardzo. To czy coś jest drogie czy nie to rzecz względna. To co dla ciebie jest sufitem dla mnie może być podłogą ...i odwrotnie. Niemniej nic nie upoważnia cię do obrażania kogokolwiek. Niestety czytając co pocisz w niektórych postach w tym wątku można się poczuć co najmniej ... niekomfortowo.
          ręce opadają... nie pisałem o tym czy coś jest drogie samo w sobie lub czy jest warte tej ceny tylko o tym, że wszellkiej maści chodliwe nowości elektroniczne są sprzedawane na początku po zawyżonych cenach dla wszelkiej maści napaleńców w gorącej wodzie kąpanych, wspomniany 700d kosztował na początku 3200zł (dobrze to pamiętam) a dziś 2100, smartfon lg g3 kosztował 2,5 tys (i ludzie go kupowali na allegro) dziś ok 1650 zł a mówimy tu o róznicy czasowej rzędu 2-3 tyg, rozumiesz już co miałem na myśli ? ....

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez pan.kolega
          Ekran amoled wyglada zdecydowanie przekolorowany do zdjęć.
          wielu klientów właśnie lubi takie zdjęcia i "achom" i "ochom" nie ma końca...
          http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
          http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
          Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• eska
            Bywalec
            • 2013
            • 135

Nie rozumiem w dalszym ciągu stwierdzenia "podatek od frajerów". Nie wiem jak tam u was na górze mapy ale u nas w Zagłębiu frajer to stwierdzenie obraźliwe. Myślę, że się zapędziłeś, ale nie zamierzam kontynuować tej przepychanki, rozumiesz już co mam na myśli.
            A

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Zamieszczone przez Witek.K
              Autorka posta chce na tablecie prezentowac zdjecia, to jak dla mnie wystarczajacy powod aby miec duzo pamieci.

PS. A zamiast czego uzywasz tableta? Wyglada na to, ze nie zrozumialem idei tego urzadzenia, zawsze myślałem, ze jest to wlasnie przenosny komputer.
              Mam wrażenie że cokolwiek napiszę dalej to i tak zanegujesz - łącznie z tym nawet do czego używam iPada - pewnie robię coś nie tak . A wiem gdyby to był Samsung to byłoby OK.
              Udziały w Samsungu masz że tu tak walczysz czy jak?
              Może w takim razie pocieszy Cię fakt że mam laptopa szajsunga i bardzo sobie go chwalę .

Dla koleżanki najlepsza rada padła wyżej. Iść do marketu i pooglądać własnymi oczyma . Cokolwiek byśmy tu napisali będzie subiektywne i nikt za Ciebie wyboru nie dokona.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• centur
                Uzależniony
                • 2011
                • 766

Zamieszczone przez eska
                Nie rozumiem w dalszym ciągu stwierdzenia "podatek od frajerów". .
                nie ja tą nazwę wymyśliłem...
                Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• Witek.K
                  Bywalec
                  • 2013
                  • 229

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Mam wrażenie że cokolwiek napiszę dalej to i tak zanegujesz - łącznie z tym nawet do czego używam iPada - pewnie robię coś nie tak . A wiem gdyby to był Samsung to byłoby OK.
                  Udziały w Samsungu masz że tu tak walczysz czy jak?
                  Ja walcze? To samo mozna napisac o Tobie i innych wyznawcach jedynie sluznej marki...
                  Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Komentarz

• eska
                    Bywalec
                    • 2013
                    • 135

<centur> zostwiłem ci furtkę w postaci stwierdzenia że się zapędziłeś, bo doszedłem do wniosku, że "przepraszam" nie przechodzi ci przez gardło, ale cóż. Napiszę najjaśniej jak się da. Nic nie upoważnia cię do nazywania na forum ludzi frajerami tylko dlatego, że kupują nowy sprzęt, nie ten który preferujesz.
                    Merytorycznie.
                    Tablet powien mieć na tyle jasny ekran aby był czytelny w pełnym słońcu.
                    A

Komentarz

• Merde
                      Grzeczny i układny podpis
                      • 2008
                      • 7756

Zamieszczone przez eska
                      <centur> zostwiłem ci furtkę w postaci stwierdzenia że się zapędziłeś, bo doszedłem do wniosku, że "przepraszam" nie przechodzi ci przez gardło, ale cóż. Napiszę najjaśniej jak się da. Nic nie upoważnia cię do nazywania na forum ludzi frajerami tylko dlatego, że kupują nowy sprzęt, nie ten który preferujesz.
                      Merytorycznie.
                      Bardziej łopatologicznie nie da się chyba tego napisać, nie wiem czego nie rozumiesz.
                      Podatkiem od frajerów nazywa się (Potocznie! Nie jest to określenie którego centur jest autorem) cenę, którą producenci (nie tylko Apple, mind you) życzą sobie za swój sprzęt tuż po jego premierze.
                      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• centur
                        Uzależniony
                        • 2011
                        • 766

eska, możesz przytoczyć mój wpis gdzie kogokolwiek, personalnie nazwałem frajerem ?

Komentarz

• becekpl
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 4304

eska potraktuj to jako stwierdzenie żartobliwe a nie obraźliwe
                          Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                          Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18766

Zamieszczone przez Witek.K
                            Ja walcze? To samo mozna napisac o Tobie i innych wyznawcach jedynie sluznej marki...
                            Nie jestem żadnym wyznawcą, nie odwracaj kota ogonem. Używam iPada bo mnie zmusiły do tego okoliczności. Znam ograniczenia tego rozwiązania i jego poważne wady ale znam też zalety i trudno żeby o czymś co jest ewidentną zaletą i przewagą nad konkurencją nie pisać, bo Tobie to nie pasuje do obrazu rzeczywistości.

Zamieszczone przez becekpl
                            eska potraktuj to jako stwierdzenie żartobliwe a nie obraźliwe
                            No i na tym bym zakończył ten wątek .
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Witek.K
                              Bywalec
                              • 2013
                              • 229

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              Nie jestem żadnym wyznawcą, nie odwracaj kota ogonem. Używam iPada bo mnie zmusiły do tego okoliczności. Znam ograniczenia tego rozwiązania i jego poważne wady ale znam też zalety i trudno żeby o czymś co jest ewidentną zaletą i przewagą nad konkurencją nie pisać, bo Tobie to nie pasuje do obrazu rzeczywistości.

.
                              Ale co jest zaleta? To, ze jest ciezszy? To, ze jst grubszy? To, ze nie mozna w nim rozszerzyc pamieci? To, ze ma mniejsza rozdzielczosc? To, ze jest mniej czytelny w swietle slonecznym? To, ze jest drozszy? To, ze ma slabszy hardware? Czy to, ze apple na kazdym kroku ogranicza i narzuca uzytkownikom swoja wole? Co do dyzajnu, jak wiadomo rzecz gustu a kolory? Tez kazdy postrzega inaczej, tym niemniej prawie stuprocentowe odwzorowanie palety Adobe RGB moze byc jakims wyznacznikiem. Mam nadzieje, ze rozumiesz teraz dlaczego w tym przypadku Samsung pasuje lepiej do mojej rzeczywistosci, jesli nie, to sie poddaje
                              Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Komentarz

• eska
                                Bywalec
                                • 2013
                                • 135

<kolekcjoner> jeśli mogę, to jeszcze nie. Chyba, że za trzy dni dokończę.
                                Jeszcze raz. To co dla was jest sufitem dla innych jest podłogą. Należy się z tym pogodzić i przejść do porządku dziennego. Kupują bo ich stać i tyle. Nie jest to sprawa ani centura ani merde. Natomiast jeśli "podatek od frajerów," to kto jest tym frajerem - ci którzy kupią, a to już jest sprawa personalna, niedopuszczalna zresztą. Merde te wycieczki "łopatologiczne" proszę zachować dla siebie. Jeśli mamy dalej prowadzić polemikę proszę o dostosowanie się do poziomu konwersacji.
                                <bacekpl> mamy bardzo podobne poczucie humoru, rodem z Rejsu.
                                A

Komentarz

Pracuję...