X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dies
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 35

Zamieszczone przez digi-tech.pl
    Witam, czy któryś z Was testowal (350D z gripem) ile zdjęć można zrobić na 6 akumulatorkach AA (takich ponad 1800mAh)?
    malutko, oto tabelka z instrukcji do gripa
    temp +20C /0C

flash no-flash
    NB-2lh 1200/900 800/700
    6 AA 300/0 220/0

jak widac marnie to to wyglada, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze gdy wkladam maksymalnie naladowane akumulatorki AA to aparat pokazuje wciaz sygnalizacje wyczerpania.

pozdrawiam

ps. wg mnie swietna jest mozliwosc wlozenia 2x nb2lh, uzywanie AA to porazka, zwlaszcza na mrozie .
    An effective way to deal with predators is to taste terrible
    czapeczka canona* i duzo dobrych checi

*zgubiłem

Komentarz

• Mac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2063

Zamieszczone przez dies
      malutko, oto tabelka z instrukcji do gripa
      temp +20C /0C

flash no-flash
      NB-2lh 1200/900 800/700
      6 AA 300/0 220/0

jak widac marnie to to wyglada, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze gdy wkladam maksymalnie naladowane akumulatorki AA to aparat pokazuje wciaz sygnalizacje wyczerpania.

pozdrawiam

ps. wg mnie swietna jest mozliwosc wlozenia 2x nb2lh, uzywanie AA to porazka, zwlaszcza na mrozie .
      Grip bardzo dobrze pracuje z nb2lh z AA niestety nie. Na początku myślałem, że nie naładowałem akumulatorków ale po kilku testach okazało się, że są O.K.
      Nie liczę ilości zdjęć ale wypada tego coś pod 800-900 napewno.
      EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• pito
        Bywalec
        • 2005
        • 147

a jak grip bierze prad? najpierw z jednej potem z drugiej czy z obu naraz czy tylko jedna bateria ma zlacze a druga sie potem przeklada?

Komentarz

• dies
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 35

Zamieszczone przez pito
          a jak grip bierze prad? najpierw z jednej potem z drugiej czy z obu naraz czy tylko jedna bateria ma zlacze a druga sie potem przeklada?
          z obu naraz ciagnie prad, zadnej elektroniki ktora przelacza sie miedzy akumulatorami nie ma w magazynku.
          An effective way to deal with predators is to taste terrible
          czapeczka canona* i duzo dobrych checi

*zgubiłem

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

Kolejne lamerskie pytanie. Czy grip do 350D ma "wejście" na statyw ?
            5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
            MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Oczywiście że Ma :-)

Komentarz

• kami74
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1492

Zamieszczone przez Tomasz1972
                Oczywiście że Ma :-)
                Tak też myslałem. Dzięki:-)
                5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• pito
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 147

To ja jeszcze dodam, ze klapke, ktora domyka sie komore z akumulatorem trzeba sciagnac, zeby podpiac gripa, ale wsuwa sie ja w specjalna "komore" w tym gripie, zeby nie zginela.
                  Wczesniej sadzilem, ze trzeba bedzie pamietac gdzie sie ja skladuje w domu.
                  Male a cieszy

Komentarz

• mxw
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2315

Zamieszczone przez pito
                    To ja jeszcze dodam, ze klapke, ktora domyka sie komore z akumulatorem trzeba sciagnac, zeby podpiac gripa, ale wsuwa sie ja w specjalna "komore" w tym gripie, zeby nie zginela.
                    Wczesniej sadzilem, ze trzeba bedzie pamietac gdzie sie ja skladuje w domu.
                    Male a cieszy
                    etam, średnio cieszy...
                    w 50E klapka od baterii bez żadnego wyjmowania/wypinania z body chowa się w dołku w gripie i to jest jedyne słuszne rozwiązanie.

jeszcze uwaga do pytania jak grip ciągnie prąd z dwóch akumulatorów:
                    najpierw ciągnie z tego, który ma wyższe napięcie,
                    gdy napięcia się wyrównają, ciągnie z obu równo.
                    a czy jest tam elektronika, czy załatwia to body, to nie wiem.
                    pozdro.,
                    m.

Komentarz

• KuchateK
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 4895

Zamieszczone przez dies
                      z obu naraz ciagnie prad, zadnej elektroniki ktora przelacza sie miedzy akumulatorami nie ma w magazynku.
                      Dasz sobie reke za to obciac? No to wlasnie ja straciles
                      Grip ma elektronike, i to calkiem duzo jak na takie male cos co robi tak niewiele.
                      Ostatnio edytowany przez KuchateK; 1338.
                      ...

Komentarz

Pracuję...