X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzi
    Bywalec
    • 2004
    • 240

Canon Extender EF 1.4x II

Witam,

Patrząc na wasz sprzęt jakoś nie zauważyłem, aby ktoś był w posiadaniu extender'a - ale może ktoś to testował lub korzystał (i sprzedał ) ze swoimi szkłami i mógłby podzielić się wrażeniami i odczuciami.. Rozważam zakup tego, aby "dopalić" zakres 70-200 f4L zaś opinie na photographyreview zachecają..

• novaczek
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 42

Ja niedługo będę mógł coś powiedzieć na temat połączenia Sigmy 70-200 2,8 i extendera Sigmy 2x. Z opinii w necie czytałem że takie połączenie działa bardzo dobrze
    Canon EOS 300 D, Canon 18-55 3.5/5.6, Sigma 70-200 2.8 EX HSM, APO telekonwerter Sigma 2x EX
    lampa Sigma EF-500 DG Super. CF II 256
    w sferze przyszłych zakupów Soligor 100/3.5 Macro

Komentarz

• LukasS
      Bywalec
      • 2004
      • 217

ja bym wzial 2x do mojego tele, jade za pare dni na grunwald i by sie przydal jak cholera...
      10D + Stuff

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez LukasS
        ja bym wzial 2x do mojego tele, jade za pare dni na grunwald i by sie przydal jak cholera...
        Moze sie zobaczymy 8) ... ale przy odrobinie szczescia i dobrej woli kolegi z forum bede mial Sigme 170-500

Komentarz

• LukasS
          Bywalec
          • 2004
          • 217

Zamieszczone przez Vitez
          Zamieszczone przez LukasS
          Moze sie zobaczymy 8) ... ale przy odrobinie szczescia i dobrej woli kolegi z forum bede mial Sigme 170-500
          moze... a szklo dobre bedzie (jesli chodzi o ogniskowa).
          10D + Stuff

Komentarz

• novaczek
            Dopiero zaczyna
            • 2004
            • 42

... no to już mam. Sigma 70-200 /2.8 i Sigma 2x EF
            Jak dotąd jedyne co to obfotografowałem anteny na sąsiednim bloku i zdjącia wychodzą ostre niezależnie od ogniskowej i mimo że były robione z ręki.
            Ostrzy się szybko (ale ponoć Canon 70-210 4L jest o 10-15% szybszy) ale jeszcze muszę sprawdzić jak wygląda to w sporcie - taki był cel zakupu - fotografowanie koszykówki i siatkówki
            Jedyna wada to ciężar. Wszystko razem dobija ponad 2,5 kg więc żonka pewnie będzie robiła z kita.
            Canon EOS 300 D, Canon 18-55 3.5/5.6, Sigma 70-200 2.8 EX HSM, APO telekonwerter Sigma 2x EX
            lampa Sigma EF-500 DG Super. CF II 256
            w sferze przyszłych zakupów Soligor 100/3.5 Macro

Komentarz

• Czacha
              fotograf
              • 2004
              • 4868

duza waga to atut.. a nie wada..
              https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• dzi
                Bywalec
                • 2004
                • 240

Zamieszczone przez novaczek
                Jedyna wada to ciężar. Wszystko razem dobija ponad 2,5 kg więc żonka pewnie będzie robiła z kita.
                I wada i zaleta zarazem, bo mniej sie trzęsie przy takim cieżarku z ręki 70-200f4L przy tele x2 brak AF wg instrukcji, ale sprawdze na giełdzie robiąc jakąś fotke

Komentarz

• yakuza144
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 163

Niechcąc zakładać nowego tematu napiszę tutaj.
                  Jakie różnice zachodziły w Extenderach 1.4 I, II, III
                  Jest to, tak jak w przypadku niektórych obiektywów Canona odgrzewanie starego kotleta czy może coś więcej.
                  Różnica w cenie pomiędzy używanym Ex 1,4 I a III jest dość znaczna, ale czy warta dopłaty??
                  Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...