X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • isa
    • 2016
    • 2

Stabilizator naramienny

Witam wszystkich,

Czy ktoś mógłby doradzić (może ktoś miał styczność z dobrym, lekkim a zarazem stabilnym stabilizatorem naramiennym?)
    Ostatnio pracuje w biegu, ręce opadają z trzymania ciężkiej puchy z obiektywem.
    Niektórzy twierdzą że stabilizatory to tylko dla filmowców, a dla fotografów typowy trójnóg ale nie po ręce mi co chwile przemieszczać się z trójnogiem, rozstawiać, ustawiać itd..
    a po kilku godzinach trzymania w rękach canona 5d mark III z obiektywami daje popalić i czasami ręce mi drgają... po całym dniu czuje jakbym przenosiła skały...

czy ktoś miał styczność z takim stabilizatorem : CULLMAN CRUISER STABILIZATOR NARAMIENNY - Statywy - Foto - Cyfrowe.pl

Z góry dziękuję
  • misiek_lublin
    Coś już napisał
    • 2014
    • 53

Odp: Stabilizator naramienny

Tylko jak na tym rigu oko przylozyc do wizjera?

Komentarz

• Przemek_PC
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2456

Kobieto, pomysl o swoich piersiach zanim wbijesz w nie cos takiego.

Komentarz

• isa
        • 2016
        • 2

w sumie racja...
        no nic - a już myślałam że znajdę jakiś wynalazek co by chociaż ciut odciążył moje ręce.
        pozostaje mi taszczyć ze sobą trójnoga.

Komentarz

• Przemek_PC
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2456

Moze monopod?

Komentarz

• 7four
            Uzależniony
            • 2009
            • 850

Używasz pasek typu BlackRapid,Quick Strap czy Reporter? Warto. Sprawdź jak i na ile pomoże uchwyt nadgarstkowy.

Komentarz

• mkamelg
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 1255

Zamieszczone przez isa
              Ostatnio pracuje w biegu, ręce opadają z trzymania ciężkiej puchy z obiektywem.
              Niektórzy twierdzą że stabilizatory to tylko dla filmowców, a dla fotografów typowy trójnóg ale nie po ręce mi co chwile przemieszczać się z trójnogiem, rozstawiać, ustawiać itd..
              a po kilku godzinach trzymania w rękach canona 5d mark III z obiektywami daje popalić i czasami ręce mi drgają... po całym dniu czuje jakbym przenosiła skały...
              Jak chcesz uwolnić ręce od ciągłego trzymania w nich aparatu z podpiętym obiektywem co faktycznie potrafi dać się we znaki to zainteresuj się może tym urządzeniem:

PeakDesign CapturePRO - mocowanie aparatu do paska - płytka UNIWERSALNA - Akcesoria drobne - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl

Przed ewentualnym zakupem KONIECZNIE przeczytaj sobie opinie użytkowników, moja to ta spod "Dodano: 2016-01-20 00:04:12".

Komentarz

Pracuję...