X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawelp430
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 22

Sterowanie Canon 600D - timelapse

Witam forumowiczów,

mam trochę złożone pytanie. Czy istnieje jakaś aplikacja od Canon-a ,która pozwala sterować aparatem przez kabel USB i byłaby darmowa (przez wi-fi widziałem że są ale 600D go nie posiada) . Dodatkowo dobrze by było gdyby była możliwość ustawienia jak w EOS Utility interwału w celu zrobienia Timelapsa.

Wiem, że istnieje coś takiego jak Magic Lantern , ale na początku chciałem coś zewnętrznego bez ingerencji w soft aparatu.

Jeśli dubluje temat to wybaczcie ,ale nie udało mi się znaleźć nic podobnego.

Dzięki wielkie za pomoc
  • PawelB
    Uzależniony
    • 2005
    • 578

Odp: Sterowanie Canon 600D - timelapse

Aplikacji żadnej nie znam, bo nie szukałem. Zastanawiam się tylko czy nie lepiej wężyk z interwałometrem? Timer Remote Control Shutter Release for Canon EOS 650D 600D 60D Rebel T4i T3i-A | eBay
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Komentarz

• mwitek
      Uzależniony
      • 2011
      • 501

Są takie aplikacje nawet darmowe na androida .łączysz kablem tylko telefon czy tablet musi obsługiwać te funkcje której nazwy nie pamiętam ☺
      maciejwitkowski.wordpress.com - www
      facebook.com/mwitkowskifoto -fb
      instagram.com/mwitkowski_foto -insta
      flickr - cośtam jeszcze

Komentarz

• pawelp430
        Dopiero zaczyna
        • 2014
        • 22

Polecilibyście jakiś sprawdzony program poza Lightroome do łączenia zdjęć w timelapsa?

Komentarz

• dieabraham
          • 2017
          • 4

Zamieszczone przez pawelp430
          Polecilibyście jakiś sprawdzony program poza Lightroome do łączenia zdjęć w timelapsa?
          Adobe Premiere, przy ładunku zdjęć do programu jeżeli masz całą sekwencję (zdjęcia) w jednym folderze albo po prostu zaznaczyć samemu te, które chciałbyś dodać. Następnie zaznaczasz opcję "image sequence" i Włala

Co do aplikacji wifii itd. Korzystałeś może z Magic Latern?
          Ostatnio edytowany przez dieabraham; 57261.

Komentarz

• betinus
            Bywalec
            • 2005
            • 113

Zamieszczone przez pawelp430
            Dodatkowo dobrze by było gdyby była możliwość ustawienia jak w EOS Utility interwału w celu zrobienia Timelapsa.
            A że tak zapytam co nie pasuje ci w możliwościach EOS Utility, żeby go używać?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
            sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Komentarz

Pracuję...