X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TOKIN
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

A ja powiem tak: Canon tak ma!
    Obserwowałam kiedyś podobne "manewry" z 50/1,8 - był wysyp - potem zniknęły, ceny szły w górę a allegrowi sprzedawcy wystawiali towar, którego nie mieli fizycznie na stanie. Ceny osiągały poziom 450-480zł. Napisałam do przedstawiciela Canona - pytając czy koniecznie mam wspomagać szarą strefę, nie mogąc kupić od przedstawiciela Canon pl? Odpisał, że nie ma tego szkiełka w centrali w Austrii i nie wiadomo kiedy będzie...? Dyplomata:rolleyes:
    Po jakimś czasie (ok 2 miesiącach) sytuacja wróciła do normy i sprzedawcy proszą żeby kupić za 370zł. Zastanawiam się na jak długo wystarczy zapasów???
    Analogiczna sytuacja miała miejsce w przypadku Canona 100-300 oraz lampy 430EX.
    Gripy zapewne nie są pod tym względem wyjątkowe...? Myślę że to jak z giełdą - nie może być ciągle zwyżki;-) ale oczywiście rozumiem nerwowe decyzji podejmowanie.
    kami74 - kiedy wreszcie bedziesz miał ten aparat - w kilku miejscach czytałam że już już niebawem, grip już czeka więc ...kiedy?
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• kami74
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1492

A Tokinka przeczytaj moja stopkę
      5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
      MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• TOKIN
        Początki nałogu
        • 2005
        • 353

WOW!
        To liczę na jakąś wzmiankę w prasie...

Serio - nie zauważyłam stopki - tzn. że jest uaktualniana.
        Sądząc po choćby tej stopce i jak się ona zmienia - myślę, że dziś spać nie będziesz
        Fajnie jest mieć coś, co tak bardzo cieszy Zazdroszczę Ci tych chwil rozpakowywania pudełka...
        TOKIN(ka)
        Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• kami74
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1492

Ja się czuje troche poddenerwowany jak... ja wiem ? Przed pierwsza randka czy cuś

Komentarz

• atryd
            • 2006
            • 5

byłem jakiś czas tydzień temu w FotoMediaPOLSKA - niby dystrybutorze canona w sprawie grip'a i co mi powiedzieli że nie mają - mimo że aukcja była wystawiona na allegro i kiedy będą mieli odpowiedział facet że nie prędko bo canon jak im przysyła to na 100 zamówionych przychodzi max 20 - więc zakupiłem podróbke - puki cena stała na 207zł nie żałuje bo chodzi jak należy a jak sie coś stanie z grip'em to i tak w razie podwyżki nie strace tyle kasy co za oryginał - co z tego że nie ma nadruku CANON takim wielkim zwolennikiem nie jestem
            pstrykam sobie...., + BG-E3(zamiennik), 28-105 4.5-5.6, 70-200 4L, 50 1.8, 550EX, LEXAR 1GB+512MB x80, DM II 80GB, FT6104

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Hmm... A w stopce masz napisane BG-E3 a to symbol oryginału a nie podróby.
              A Fotomedia to jeden ze sprzedwaców których dzisiaj obdzwoniłem

Komentarz

• SimOn!
                Początki nałogu
                • 2005
                • 371

Zobaczcie to !!

I wy marudzicie ze gripy do 350 sa drogie...
                podpis...

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

Taa... to ten sam motyw jak widziałem chyba w pstryku KITa 18-55 za coś około 1k PLN

Komentarz

• SimOn!
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 371

Ale jak tak wlasnie przegladam ceny gripow do 300D to sa tez takie kwiatki od tysiac cos , czy siedem osiem stow kto im to kupi.... zreszta no comments
                    podpis...

Komentarz

• atryd
                      • 2006
                      • 5

na podróbie nie ma napisanego symbolu - poza tym liczy sie czy jest funkcjonalny a nie czy masz napis
                      pstrykam sobie...., + BG-E3(zamiennik), 28-105 4.5-5.6, 70-200 4L, 50 1.8, 550EX, LEXAR 1GB+512MB x80, DM II 80GB, FT6104

Komentarz

• GaGacek
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 235

popyt podaż i cena leci w gore logiczne
                        Are you brave enough?

Komentarz

• Milosz
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 36

ogolnie gripy cos drozeja. Ja zamowilem w sklepie za normalna allegrowa cene gripa do 5d, ale dzis dostali z canona w cenie 800 zl wiec szybko kupilem na allegro, bo powiedzieli ze canon teraz takie ceny bedzie mial...
                          camera obscura :rolleyes: i Zeiss Ikon Taxona :cool:

Komentarz

• LFB
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 372

W Foto Bogutti już się pojawiły w nowej cenie 560 zł, dzwoniłem żeby zbadać temat i dowiedziałem się że dystrybutor znacznie podniósł ceny i tak już zostanie. Zatem nie ma co liczyć że na allegro będą chodziły poniżej 420-440 zł.
                            http://www.tomasz-studio.pl

Komentarz

• Loram
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 325

to niech się cmokną w .... z taką ceną. Jeszcze mnie nie pogięło żeby za gripa płacić więcej jak za optykę np Canon 50mm.
                              Po prostu nie kupię go i pewnie wiele osób zrobi podobnie.
                              MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...

Komentarz

• Raff
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 778

Ależ się przyzwyczailiście do niskich cen gripów 350D. Jakby kosztował 900 zł i potaniał, to dać 450 zł byłoby miodzio Problem w tym, że niestety 350D "bez grypa to lypa"

Komentarz

Pracuję...