X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Voith
    Bywalec
    • 2006
    • 198

Czy gripy te gripy http://www.allegro.pl/item107273903_...o_faktura.html róznią się czymś od oryginalnych ? Oszczędzać czy kupić grip od Canona ?
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Zamieszczone przez Voith
      Czy gripy te gripy http://www.allegro.pl/item107273903_...o_faktura.html róznią się czymś od oryginalnych ? Oszczędzać czy kupić grip od Canona ?
      Różnią się elektroniką . gdzieś było na forum .

Komentarz

• Voith
        Bywalec
        • 2006
        • 198

Bo nie wiem czy kupiń tańszy czy nie...może sie okazać ze tańszy będzie gorszy...
        Mniej sprzętu, więcej talentu.

Komentarz

• MMM
          Pełne uzależnienie
          PREMIUM member
          • 2006
          • 4250

Zamieszczone przez Voith
          Bo nie wiem czy kupiń tańszy czy nie...może sie okazać ze tańszy będzie gorszy...
          Bo jest, przedewszystkim nie posiada bezpiecznika. Używając jakieś podróbki akumulatorów za 30zł to ja bym się bał to kupować.
          Digart

Komentarz

• Loram
            Początki nałogu
            • 2005
            • 325

Zamieszczone przez szycho
            w FOTOPANORAMIE można za 300pln nabyć
            http://www.fotopanorama.pl/product_i...roducts_id=414
            w poniedziałek jadę tam kupić BG-E3 razem z tamponem 28-75 - canonem 50 1.8 II Jak podliczę fakturę to 50mm wyjdzie mi za free bo interesuje mnie netto, a różnica między netto a brutto daje cenę 50mm :grin: :grin:
            Szkoda tylko, że na bg-e3 będę musiał poczekać nawet do 5 tygodni bo canon polska obiecuje dostawę w ciągu tygodnia a ślizgają się z dostawami nawet po 5 - 8 tygodni !!!!
            MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...

Komentarz

• swiderski
              Początki nałogu
              • 2006
              • 338

Zamieszczone przez Voith
              Ja zaryzykowałem i jestem zadowolony. Używam go z oryginalną baterią i jest ok. Swoją drogą, to jakiś czas temu zapłaciłem za niego 207zł (u tego samego sprzedawcy)
              350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• arekko
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 30

i ja się zastanawiałem nad "identycznym z oryginałem", ale jak poczytałem na forum, że nie ma bezpiecznika to dałem spokój i się opłacało. Nabyłem miesiąc temu oryginał w EURO za 199 PLN .

Komentarz

• McBeth

A ja to mam czasami fuksy małe i dzisiaj zanabyłem uczciwie oryginalny BG-E3 za równowartość 50 zł:-D
                  Leżał sobie spokojnie w kartonie ze sklepowymi "resztkami", tylko opakowanie miał taśmą polepione no i gwarancji mi nie dali (działa) .
                  Najciekawsze że 5m dalej w tym samym sklepie te same gripy stoją karnie na półce z ceną 12-krotnie wyższą ......

P.S. Zainteresowanych informuję że był tylko jeden.

Komentarz

• Karlolek
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 37

Czy ktoś mógłby mi pomóc znaleźć gripa? Interesuje mnie jedynie oryginał, w jak najniższej cenie. Przeszukałem na Googlach 40 stron z wynikami i efekty tylko mnie dobiły... Ceny jakie spotkałem wahają się od 380 zł do 570 zł! Na Allegro nie jest dobrze, są tylko 4 aukcje, w tym jedna z zamiennikiem i reszta używane (i/lub drogie). Jak popatrzyłem w archiwum aukcji i znalazłem takie po 250 zł, których nikt nie chciał kupić, to chciało mi się śmiać. Będę wdzięczny za linki do sklepów internetowych. Miło, gdyby ktoś znalazł poniżej 300 zł. Przesyłajcie mi je na PW, żeby jeszcze ktoś mnie nie uprzedził.
                    EOS 300 | BP-200 | EF 28-80 mm f/3.5-4.5 | EF 75-300 mm f/4-5.6 III
                    EOS 350D | Delta BG-E3 | EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 II | 2 x CF Kingston 1 GB Elite Pro 50x

Komentarz

• merger
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 619

poczekaj na nowa partie. bedzie na pewno, bo weszlo 400d, ktore bedzie korzystac z tego samego grip'a.
                      a poniewaz bedzie nowa partia, to ceny pojda pewnie w dol.
                      5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                      430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Karlolek
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 37

Zamieszczone przez merger
                        poczekaj na nowa partie. bedzie na pewno, bo weszlo 400d, ktore bedzie korzystac z tego samego grip'a.
                        Właśnie miałem o to pytać na forum... Bo to logiczne, że skoro 400D korzysta z tego samego gripa, a na magazynach się wyczerpują (a zapotrzebowanie duże) to ceny są wysokie. Liczę na to, że Canon wypuści nową partię. Pytanie tylko, czy grip do 400D będzie pasował do 350D? Bo ten z 350D do 400D tak... Nigdy nic nie wiadomo. Może go ulepszą? A może ceny gripa dalej będą wysokie, a promocyjne tylko z 400D w zestawie? OK, czyli na chwilę obecną nie kupować gripa? Nie chcę dawać za niego 500 zł, skoro mógłbym mieć niedługo 2 takie. Pozdrawiam!
                        EOS 350D | Delta BG-E3 | EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 II | 2 x CF Kingston 1 GB Elite Pro 50x

Komentarz

• Drozdi
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 418

Zamieszczone przez merger
                          Aha, ciekawe, ciekawe :rolleyes:
                          - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

• Karlolek
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 37

Skoro EOS 400D jest już dostępny w sprzedaży, to czemu ciągle nie ma do niego gripa po normalnej cenie? Teraz nawet zamienniki Delty kosztują 300 zł!

Komentarz

• kris75
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 413

popyt wiekszy wiec cena tez stara zasada rynkowa
                              ________
                              Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
                              Immanuel Kant

Komentarz

• Karlolek
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 37

Zamieszczone przez kris75
                                popyt wiekszy wiec cena tez stara zasada rynkowa
                                Tak, tyle że przy takiej cenie NIKT nie kupuje gripów (jedynie parę osób na Allegro kupuje Delty, bo na foto-tipie są już po nowej cenie). To tyle... Mam nadzieję, że niedługo ceny zjadą z powrotem do 250 zł.

Komentarz

Pracuję...