X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Czyli w Polsce jest obowiązek obsługi klienta? Nie może właściciel sklepu ustalić, że kogośtam nie wpuszcza?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Encor
      Bywalec
      • 2006
      • 175

Czasem zastanawiam się nad wydrukowaniem sobie przepisów prawa regulujących kwestię zakazu fotografowania i noszenia sobie takiej karteczki na stałe przy sobie, tak na wszelki wypadek, gdyby zaszła potrzeba udowodnienia komuś, że się myli...

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        Czyli w Polsce jest obowiązek obsługi klienta? Nie może właściciel sklepu ustalić, że kogośtam nie wpuszcza?
        pewnie wlasciciel malego osiedlowego sklepiku moze na wlasna reke nie wpuszczac osob ktore np. kradna mu towar ale czy to jest zgodne z prawem?? znajac nasz prawo nie bylbym tego wcale pewien!! poza tym jak mialaby wygladac taka kategoryzacja klientow?? np. na stacji benzynowej - maluchow nie tankujemy, mercedesy tak ;-) ??

mysle, ze jesli sklep jest ogolnodostepny (a nie np. makro czy selgros itp. gdzie trzeba miec najpierw zgloszona dzialalnosc gosp.) to kazdy moze wejsc i zrobic zakupy.. obecnie tablic z gatunku "tych klientow nie obslugujemy" juz sie nie widuje;-)

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Myślałem o zasadzie ogólnej, jakkolwiek praktycznie byłaby realizowana. A przysżło mi to do głowy w kontekscie regulacji: klientów ze statywami nie obsługujemy
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Kubak82
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2348

A przysżło mi to do głowy w kontekscie regulacji: klientów ze statywami nie obsługujemy
            bo to statywofoby sa

ze tez mi sie prawo skonczylo w zeszlym semestrze, mialbym choc pretekst zeby sie odezwac na wykladzie i to z pozytkiem dla ogolu ;-)

ps. http://www.pod-semaforkiem.aplus.pl/zakaz.html - tu jest pare ciekawych informacji o tabliczkach, zakazach oraz rzeczywistosci dotyczacej fotografowania na terenie PKP..
            Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• Diodak
              Uzależniony
              • 2005
              • 696

Zamieszczone przez Kubak82
              a kto Ci kazal robic zdjecia "profesjonalne" ;-) ??z reki Panie, z reki ;-)
              Mam za swoje Nastepnym razem nie bedę udawał profesjonalisty .
              EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• Wats0n
                Uzależniony
                • 2006
                • 996

Dzieki za cenne informacje.
                Ostatnimi czasy moim dosc mocno pobocznym zajeciem jest fotografowanie wszelkich przejawow aktywnosci reklamowej branzy tytoniowej.
                I widze, ze przez ostatnie miesiace bylem zbyt ugodowy.
                W sklepach, jak zaczeli sie stawiac, robilem "na partyzanta" (z telefonu), to samo na stacjach benzynowych czy w marketach, kioski trzaskałem na tele z drugiej strony ulicy...
                Teraz koniec z tym. Fotki zaczne robic bez pytania, a na jakikolwiek sprzecie zaproponuje wezwanie policji.
                Na wszelki wypadek wydrukuje przepisy.
                Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• mattnick
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1735

Ja ostatnio robiłem zdjęcia budynku ABW i nikt do mnie nie wyszedł...
                  30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                  CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• arturs
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4196

Nie może sobie dowolnie ustalić..

Zamieszczone przez Kubak82
                    mysle, ze jesli sklep jest ogolnodostepny (a nie np. makro czy selgros itp. gdzie trzeba miec najpierw zgloszona dzialalnosc gosp.) to kazdy moze wejsc i zrobic zakupy..
                    jest tak jak piszesz..

Proponuję poczytać - to powinno trochę rozjaśnić

Pozdr
                    Artur
                    Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
                    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

Pracuję...