Czyli w Polsce jest obowiązek obsługi klienta? Nie może właściciel sklepu ustalić, że kogośtam nie wpuszcza?
X
-
-
Czasem zastanawiam się nad wydrukowaniem sobie przepisów prawa regulujących kwestię zakazu fotografowania i noszenia sobie takiej karteczki na stałe przy sobie, tak na wszelki wypadek, gdyby zaszła potrzeba udowodnienia komuś, że się myli...Komentarz
-
pewnie wlasciciel malego osiedlowego sklepiku moze na wlasna reke nie wpuszczac osob ktore np. kradna mu towar ale czy to jest zgodne z prawem?? znajac nasz prawo nie bylbym tego wcale pewien!! poza tym jak mialaby wygladac taka kategoryzacja klientow?? np. na stacji benzynowej - maluchow nie tankujemy, mercedesy tak ;-) ??Zamieszczone przez Tomasz GolinskiCzyli w Polsce jest obowiązek obsługi klienta? Nie może właściciel sklepu ustalić, że kogośtam nie wpuszcza?
mysle, ze jesli sklep jest ogolnodostepny (a nie np. makro czy selgros itp. gdzie trzeba miec najpierw zgloszona dzialalnosc gosp.) to kazdy moze wejsc i zrobic zakupy.. obecnie tablic z gatunku "tych klientow nie obslugujemy" juz sie nie widuje;-)Komentarz
-
Myślałem o zasadzie ogólnej, jakkolwiek praktycznie byłaby realizowana. A przysżło mi to do głowy w kontekscie regulacji: klientów ze statywami nie obsługujemy
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
bo to statywofoby saZamieszczone przez Tomasz GolinskiA przysżło mi to do głowy w kontekscie regulacji: klientów ze statywami nie obsługujemy
ze tez mi sie prawo skonczylo w zeszlym semestrze, mialbym choc pretekst zeby sie odezwac na wykladzie i to z pozytkiem dla ogolu ;-)
ps. http://www.pod-semaforkiem.aplus.pl/zakaz.html - tu jest pare ciekawych informacji o tabliczkach, zakazach oraz rzeczywistosci dotyczacej fotografowania na terenie PKP..Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.Komentarz
-
Mam za swojeZamieszczone przez Kubak82a kto Ci kazal robic zdjecia "profesjonalne" ;-) ??z reki Panie, z reki ;-)
Nastepnym razem nie bedę udawał profesjonalisty
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mmKomentarz
-
Dzieki za cenne informacje.
Ostatnimi czasy moim dosc mocno pobocznym zajeciem jest fotografowanie wszelkich przejawow aktywnosci reklamowej branzy tytoniowej.
I widze, ze przez ostatnie miesiace bylem zbyt ugodowy.
W sklepach, jak zaczeli sie stawiac, robilem "na partyzanta" (z telefonu), to samo na stacjach benzynowych czy w marketach, kioski trzaskałem na tele z drugiej strony ulicy...
Teraz koniec z tym. Fotki zaczne robic bez pytania, a na jakikolwiek sprzecie zaproponuje wezwanie policji.
Na wszelki wypadek wydrukuje przepisy.Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
Ja ostatnio robiłem zdjęcia budynku ABW i nikt do mnie nie wyszedł...Komentarz
-
Nie może sobie dowolnie ustalić..Zamieszczone przez Tomasz GolinskiCzyli w Polsce jest obowiązek obsługi klienta? Nie może właściciel sklepu ustalić, że kogośtam nie wpuszcza?
jest tak jak piszesz..Zamieszczone przez Kubak82mysle, ze jesli sklep jest ogolnodostepny (a nie np. makro czy selgros itp. gdzie trzeba miec najpierw zgloszona dzialalnosc gosp.) to kazdy moze wejsc i zrobic zakupy..
Proponuję poczytać - to powinno trochę rozjaśnić
Pozdr
ArturOstatnio edytowany przez arturs; 4076.5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
Komentarz