To nie poczta dała dupska jak wcześniej sądziłem, tylko sklep, wysłał do Sieradza zamiast do Leszna (!). Nie wiem dlaczego, oni też nie. W ramach rekompensaty zapowiadają 10 procent rabatu, plecak dojdzie pewnie w poniedziałek jak dobrze pójdzie.
X
-
-
a wepchnę się do tego wątku. Właśnie wymieniłem swojego 350d na 30d i zamierzam oprócz kita 50mm miec inne 50mm tele i jeszcze jeden albo dwa obiektywy + *******y do tego. Teraz tak - rozważam lowepro orion trekker II tylko że nie wiem czy nie za mała - do tego przydałaby sie kieszeń na lapa. Inne lowepro są za drogiea torba z tego tematu jakaś taka brzydka i nie za fajna. Moze ktoś ma inne pomysły?Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.Komentarz
-
Ja biorę ją właśnie dlatego, że wygląda jak zwyczajny plecak. Kupisz wypasioną to niestety musisz się liczyć, że kilka spojrzeń przyciągniesz. Ale to indywidualna kwestia.Komentarz
-
zgadzam się w 100% z himi'm300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |Komentarz
-
No dobra to załóżmy że wybiorę orion trekker 2, nie będzie za mała?Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.Komentarz
-
Do OT2 zmieściłem 350d/grip z Tamronem przypiętym, Sigmę APO 70-300, ładowarkę, dodatkowy aku, dekle na obiektyw i body, gruszkę rozm. 2.a wepchnę się do tego wątku. Właśnie wymieniłem swojego 350d na 30d i zamierzam oprócz kita 50mm miec inne 50mm tele i jeszcze jeden albo dwa obiektywy + *******y do tego. Teraz tak - rozważam lowepro orion trekker II tylko że nie wiem czy nie za mała - do tego przydałaby sie kieszeń na lapa. Inne lowepro są za drogiea torba z tego tematu jakaś taka brzydka i nie za fajna. Moze ktoś ma inne pomysły?
To samo body z przypiętą 17-40 ledwo się już w pionie mieści.
Kolega w OT2 nosił 300D + kit oraz EF 70-200 f/4.
Tego co tam chcesz nosić - nie zmieścisz, chyba, że poświęcisz cały górny przedział.Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Komentarz
-
o to mi chodziło, dziękuję.Czyli zostaje mi wspomniany plecak ,albo cos dużo droższego... ehhCanon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.Komentarz
-
Fomei na wypady. Ja na "przebieżki" planuję jakąś małą torbę.
Chyba, że w jakimś obszarze jesteś dłużej i z kimś - to odpakowujesz plecak, zostawiasz z nim "strażnika" - a sam idziesz focić..Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Komentarz
-
Fomei właśnie doszedł. Kilka uwag na już:
- robi wrażenie niewielkiego (to oczywiście względne), a jednak jest całkiem spory.
- weszło mi wszystko to, co w stopce bez problemu (30d z założonym gripem) i zostało masę miejsca.
- Wszedł laptop panorama
- dostęp do komory głównej tradycyjny, nie najszybszy, ale pewnie da radę na ,,akcji''
- sprzęt trzyma się w środku solidnie mimo braku pasków mocujących np. aparat z body występujących w plecakach za kilkaset pln.
- pelerynka przeciwdeszczowa całkiem funkcjonalna
- troki mocujące statyw na plecaku utrudniają trochę dostęp do komory głównej (powinny być zapięte), ale są też jej zabezpieczeniem, aby się nie otworzyła w niekontrolowany sposób
- rączka na szczycie plecaka wydaje się solidna
- kieszeń na pelerynę może być opcjonalnym schowkiem cennych rzeczy np kasy
Ogólne pierwsze wrażenia dobre, zobaczymy jak się sprawdzi w codzienniej robocie.Komentarz
-
Ja użyłem do zabezpieczenia większych rzeczy przegródek.
W sensie biorę przegródkę i traktuję ją jak pasek - w poziomie na rzepy do ścianek. Foto?Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Komentarz
-
Też tak zrobiłem - dłuższymi przegródkami na rzep z mojej torby foto
Choć wydaje się to niekonieczne, ale jak mówią ,,strzeżonego...''
Komentarz
-
himi ! a więc reasumująć warto wydac te 200 zł na fomei czy lepiej dozbierać i kupić coś markowego?300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |Komentarz
-
Bierz fomei. Naprawdę nie odbiega aż tak od LowePro i za tą cenę od razu dostajesz "kaptur" przeciwdeszczowy.Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Komentarz
-
Nie miałem sprzetu w markowym plecaku. Kolega ma duży model lowepro i ....padł mu właśnie zamek.
Na pierwszy rzut oka plecak Fomei wydaje się solidny na 8 w skali do 10. Kiedyś jak kupiłem torbę Phototechnic to też nie wyglądała jakoś bardzo solidnie. Dziś po 3 latach ekstremalnego użytkowania wiem, że za niewiele ponad 70 złotych, które wówczas wydałem mam świetną pakowną i bezpieczną torbę. Oby tak było z Fomei. Mnie się podoba, ale kryterium oceny będzie jego praktyczność i wytrzymałość. Na razie polecam.Komentarz
-
I już wiem, że plecak to jednak nie torba. Dostęp do sprzętu duuuużo bardziej czasochłonny. Mimo to staram się polubić Fomei, bo jest bardzo wygodny. Cieżar sprzętu ładnie się rozkłada.Komentarz
Komentarz