X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FlatEric
    Uzależniony
    • 2007
    • 572

Extra!
    Niecierpliwie czekam na wrażenia!

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Komentarz

• FlatEric
      Uzależniony
      • 2007
      • 572

Hi,

Nie żebym się narzucał, ale są już jakieś wieści z frontu?

Pozdrawiam

Grzesiu
      SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
      Analogowy DeviantArt
      Wypociny formalne
      Wypociny techniczne

Komentarz

• Wini
        Początki nałogu
        • 2005
        • 460

Zamieszczone przez FlatEric
        Nie żebym się narzucał, ale są już jakieś wieści z frontu?
        Niestety, nie :sad:
        Ilość obiektywów N w moim posiadaniu z różnych względów dramatycznie zmalała
        Wydaję się, że pod koniec września będę mógł o tej przejściówce coś napisać.
        Wini

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

A czy jest możliwe dołożenie do takiego adaptera dandeliona? Może są takie gotowe?
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• FlatEric
            Uzależniony
            • 2007
            • 572

Szkoda... Najwyżej nie wytrzymam i i tak sobie kupię!

Pzdr

Grzesiu
            Analogowy DeviantArt
            Wypociny formalne
            Wypociny techniczne

Komentarz

• szwayko
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2076

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              A czy jest możliwe dołożenie do takiego adaptera dandeliona? Może są takie gotowe?
              Tak, ja przelozylem z adaptera Olypmusa/EOS. Ostrzy mi w punkt z moimi Nikkorami.
              Ale widze ze juz sa gotowe. Kupowalem od tego goscia:
              frickr FB
              www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Zamieszczone przez szwayko
                Tak, ja przelozylem z adaptera Olypmusa/EOS. Ostrzy mi w punkt z moimi Nikkorami.
                Ale widze ze juz sa gotowe. Kupowalem od tego goscia:
                http://cgi.ebay.pl/AF-Confirm-Nikon-...mZ170135858179
                Dzięki . Znajomy chce "miękko" przejść na Canona kupując na razie tylko puszkę. Ma dużą szklarnię (w większośći manualną) do Nikona i póki co nie chce inwestować w szkła. Sam jestem ciekaw jak mu to będzie "chodzić" z cyfrą ?
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• czornyj
                  Zasłużeni
                  • 2006
                  • 2626

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Dzięki . Znajomy chce "miękko" przejść na Canona kupując na razie tylko puszkę. Ma dużą szklarnię (w większośći manualną) do Nikona i póki co nie chce inwestować w szkła. Sam jestem ciekaw jak mu to będzie "chodzić" z cyfrą ?
                  Z tego co pokazywał Wini - będzie mu to "chodzić" doskonale. Pośród manualnych Nikkorów Ai-S kilka perełek powinno się znaleźć...
                  Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18766

Zamieszczone przez czornyj
                    Z tego co pokazywał Wini - będzie mu to "chodzić" doskonale. Pośród manualnych Nikkorów Ai-S kilka perełek powinno się znaleźć...
                    Nie wiem co on ma ale jak się spotkamy to popytam? Podejrzewam że może mieć dużo fajnych szkieł, bo swego czasu sporo w to inwestował.
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• FlatEric
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 572

Czyli, jak rozumiem, sam adapter się sprawdza i nie ma z nim kłopotów?

Pzdr

Grzesiu
                      Analogowy DeviantArt
                      Wypociny formalne
                      Wypociny techniczne

Komentarz

• czornyj
                        Zasłużeni
                        • 2006
                        • 2626

Sprawdzają się Nikkory. O ile pamiętam, Wini miał prosty adapter bezdandelionowy.
                        Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• FlatEric
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 572

Ja potrzebuję adaptera do analoga, więc bez dandeliona mogę się obejść. Chodzi mi tylko o to, czy nie ma na nim jakichś luzów i czy zamocowanie obiektywu w adapterze jest pewne (w końcu jakaś wątła jest ta blokada ??: ).

Pzdr

Grzesiu
                          Analogowy DeviantArt
                          Wypociny formalne
                          Wypociny techniczne

Komentarz

• filipM
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 22

Witam!

Przymierzam sie do zakupu takiego adaptera, ale aukcje podane na poczatku tematu dawno sie przeterminowaly, teraz znalazlem cos takiego:

no i tak na oko to te adaptery wygladaja diametralnie roznie...
                            Czy ktos mial kontakt z nimi i moglby mi poradzic ktory wybrac?

Przyznam sie, ze pytam sie pod wplywem doswiadczen z adapterem m42 marki king. No coz, "renome" firmy znam, ale myslalem sobie co takiego moga oni zle zrobic w prostym adapterze... Ostatnio ukruszyl mi sie gwint owego adaptera. Dlatego teraz wole zasiegnac opinii.

Komentarz

• szwayko
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2076

Zamieszczone przez filipM
                              Przymierzam sie do zakupu takiego adaptera, ale ...
                              Lepiej kup ten pierwszy - metalowy-blysk, niz czarny barwiony.
                              Wyglada solidniej i precyzyjniej. Jak chcesz z potwierdzeniem ostrosci to 220 zł to troche drogo. Za 100zł masz na ebay z dalekiego wschodu.
                              Ja mam cos takiego i jest dobrze.

frickr FB
                              www.szwajkowski.pl

Komentarz

• FlatEric
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 572

Ten mosiężny srebrny (pierwszy i trzeci) jest całkiem ok - wygląda rzeczywiście solidnie i jak na razie kłopotów z nim nie miałem, choć używałem go jak dotąd minimalnie. Ma jeno niewielki luz obrotowy (co wynika z umieszczenia otworu na sworzeń blokujący adaptera w aparatcie w przycisku blokady obiektywu w adapterze), ale w niczym to nie szkodzi.
                                Jedna uwaga - nie można z nim używać starych obiektywów z pierścieniem przysłony pre-AI, jako że nie daje ich się dokręcić w adapterze do końca - nie wiem, jak wygląda to w przypadku czarnego duraluminiowego adaptera Ciecio7, wydaje się, że ma on cieńszy kołnierz i możliwe, że nie będzie takiego kłopotu.

Pzdr

Grzesiu
                                Analogowy DeviantArt
                                Wypociny formalne
                                Wypociny techniczne

Komentarz

Pracuję...