X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hanuer
    • 2013
    • 8

Bateria LP-E8 (600D)

Czy opłaca się kupić zamiennik baterii o pojemności 3500 lub 3900mAh? Oryginalna ma 1120mAh. Dlaczego baterie o dużej pojemności sa tańsze od baterii o mniejszej pojemności? Np 3500mAh ~20zł a 950mAh ~80zł? O co chodzi?
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5117

Odp: Bateria LP-E8 (600D)

Bo to ściema sprzedawców.
    Kup sobie zamiennik Phottixa.
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• grzegorzki
      Początki nałogu
      • 2009
      • 369

Wolny rynek – rodzaj rynku, na którym wymiana dóbr dokonuje się w wyniku dobrowolnie zawieranych transakcji pomiędzy kupującymi, a sprzedającymi przy dobrowolnie ustalonej przez nich cenie. Na wolnym rynku kupujący i sprzedający nie podlegają żadnym ograniczeniom ani przymusowi ze strony podmiotów zewnętrznych (np. władzy publicznej), a warunki transakcji - w szczególności cena - zależą jedynie od ich obopólnej zgody. Przeciwieństwem wolnego rynku jest rynek regulowany.
      Suma indywidualnych i dobrowolnych decyzji transakcyjnych podmiotów wolnego rynku przejawia się na rynku w postaci popytu i podaży. W procesie interakcji spontanicznych decyzji kupujących i sprzedających, zwanym mechanizmem rynkowym dochodzi do ustalenia się równowagi rynkowej, czyli zrównania popytu z podażą oraz ustalenia ceny równowagi.
      6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
      Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• Bangi
        Moderator
        • 2010
        • 5117

No ale u nas tak do końca to ten rynek w pełni wolny nie jest.
        Przecież sprzedawcy nie mogą wpowadzać w błąd konsumentów - oczywiście bywa z tym różnie, co smutne
        SAMOLOTY CB
        SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• pan.kolega
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2817

Zamieszczone przez Bangi
          No ale u nas tak do końca to ten rynek w pełni wolny nie jest.
          Przecież sprzedawcy nie mogą wpowadzać w błąd konsumentów - oczywiście bywa z tym różnie, co smutne
          No własnie - niestety podejmowane są uporczywe i pożałowania godne próby ograniczenia niewidzialnej ręki wolnego rynku, np. napojów przez państwo - patrz zdjęcie w poscie #1574 tutaj:

I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• centur
            Uzależniony
            • 2011
            • 766

Zamieszczone przez hanuer
            Czy opłaca się kupić zamiennik baterii o pojemności 3500 lub 3900mAh? Oryginalna ma 1120mAh. Dlaczego baterie o dużej pojemności sa tańsze od baterii o mniejszej pojemności? Np 3500mAh ~20zł a 950mAh ~80zł? O co chodzi?
            po prostu nigdy nie kupuj zamienników o pojemnościach większych niż oryginał bo de facto kupujesz od oszustów
            http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
            http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
            Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• mawasz
              • 2012
              • 2

Ja kupiłem Phottixa ponad rok temu i do tej pory nie mam z nim żadnych problemów. Polecam.

Komentarz

• maciek12ss
                Początki nałogu
                • 2012
                • 492

Zamieszczone przez mawasz
                Ja kupiłem Phottixa ponad rok temu i do tej pory nie mam z nim żadnych problemów. Polecam.
                Swojego kupiłem dwa miesiące temu i działa tak samo długo co oryginał nawet nie wiem czy nie dłużej. Coś około 1200 w weekend na jednym pstryknąłem.
                6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Komentarz

• Ligo
                  Początki nałogu
                  • 2012
                  • 385

Zamieszczone przez grzegorzki
                  Wolny rynek...
                  Dobry wykład. Masz u mnie piwo

Komentarz

• Bangi
                    Moderator
                    • 2010
                    • 5117

Phottixów miałem razem 5 sztuk, w tym dalej mam 2.
                    3 sztuki LP-E8 i teraz mam 2 sztuki LP-E6, jak dotychczas żadna mnie nie zawiodła, czasem nawet lepiej wypadają od oryginałów.
                    SAMOLOTY CB
                    SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• grzegorzki
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 369

Zamieszczone przez centur
                      po prostu nigdy nie kupuj zamienników o pojemnościach większych niż oryginał bo de facto kupujesz od oszustów
                      Najpierw zmierz pojemność akumulatora, a potem nazywaj ludzia oszustem.
                      6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
                      Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• Bolek02
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 3225

Phottix, to dobra alternatywa dla oryginału, bo parametry trzyma nieźle i nie spuchnie Ci w body. Można go bez problemu ładować w oryginalnej ładowarce.
                        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• lucas_g
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 58

Bolek02 dobrze radzi. Sam używam w 7D, jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam. Mój trzyma nawet lepiej niż oryginał, może jakiś wyjątkowy mi trafił ;-)

Ładuję go w oryginalnej ładowarce, pokazuje stan naładowania w body i kosztował znacznie mniej niż oryginał. Czego chcieć więcej??

Komentarz

Pracuję...