X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zigi
    Uzależniony
    • 2005
    • 532

Kuba i jak wrażenia po kilku kolejnych miesiącach użytkowania? Zastanawia mnie jeszcze to co pisałeś o kruchości, czy materiał użyty na nogi jest w tym względzie bardzo delikatny???
    Może jednak zgodnie z sugestia zamiast szukać tańszej alternatywy dozbieram...
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• Kubaman
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4709

kruche w sensie: nie wbijaj tym śledzi od namiotu, nie próbuj ułamać suchej gałęzi co ci włazi w kadr a jest za głęboko, nie upuszczaj na ostre krawędzie w stylu krawężnik, aluminiowy kątownik na schodach czy leżący na ziemi głaz.

Sprzęt jest pancerny.

I doskonale się spisuje, już nigdy nic innego nie kupię.
      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Zamieszczone przez Kubaman
        kruche w sensie: nie wbijaj tym śledzi od namiotu, nie próbuj ułamać suchej gałęzi co ci włazi w kadr a jest za głęboko, nie upuszczaj na ostre krawędzie w stylu krawężnik, aluminiowy kątownik na schodach czy leżący na ziemi głaz.

Sprzęt jest pancerny.

I doskonale się spisuje, już nigdy nic innego nie kupię.
        A masz może gdzieś linka czym się różnią poszczególne wersje L/LS/XLS/bez niczego ?
        I nie wiesz dlaczego B&H ma wszystko jako discontinued ? W sklepie w miejscu gdzie będę za ~tydzień mają tylko 3540 i 3540 XLS, a nie powiem - zachęciłeś mnie swoim opisem...
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

L - to chyba long
          S - short
          XL - extra long

nie wiem tylko co oznacza S pisane na końcu

tu tabelka: http://www.gitzo.com.pl/Statywy%20GI...ystematic.html

z tego co wiem seria systematic z carbonem 6 warstwowym jest raczej nowa (może ma z rok, dwa). Być może w B&H mają starsze wersje 4 warstwowe ?
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Zigi
            Uzależniony
            • 2005
            • 532

GT3540LS - 146 cm, GT3540XLS - 198 cm
            gołe GT3540 jest niższe i dodatkowo wyposażony w błyskawiczną kolumnę centralną
            40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...

Komentarz

• Krzychu
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3611

Zamieszczone przez Kubaman

z tego co wiem seria systematic z carbonem 6 warstwowym jest raczej nowa (może ma z rok, dwa). Być może w B&H mają starsze wersje 4 warstwowe ?
              Właśnie pociągnąłem katalog 2008 z gitzo.com i wygląda na to że serii 3540 nie ma wcale - chyba stąd jest discontinued niestety...
              Pozdrowienia,
              KZ
              KZ Aviation Photography

Komentarz

• Zigi
                Uzależniony
                • 2005
                • 532

zastąpiło ją 3541 - na oko wyglądają podobnie tyle że pewnie cena już nieco wyższa

Komentarz

• koraf
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1748

Zamieszczone przez Zigi
                  zastąpiło ją 3541 - na oko wyglądają podobnie tyle że pewnie cena już nieco wyższa
                  Są bardzo podobne i powiedziałbym więcej parametry mają identyczne.
                  Co do ceny to następca XLS jest ok. 80 zł tańszy (a kupiłem 3540XLS w promocji).

Komentarz

Pracuję...