X
-
-
Mogę tylko zapewnić, że ósemka sprawi równie miłe zaskoczenie jak 85'tka
A to nie koniec atrakcji od S..

Komentarz
-
Komentarz
-
Nie rozumiem. Miałeś tego Beroflexa czy Samyanga? Swoją opinię oparłem wyłącznie na zdjęciach z tego tematu, a nie z własnych obserwacji.Konkurencją dla starych dobrych teleobiektywów na m42 czy z innymi mocowawniami to on nie jest w żaden sposób,co najwyżej dla jakiegoś Beroflexa 500mm,miałem ten obiektyw do sprawdzenia jeden dzień i po zrobieniu kilku klatek oddałem,zdjęcia zamieszczone w wątku są jakoś za dobre,nie wiem jaka była obróbka ,ale takie nie wychodzą z aparatu,druga sprawa to jego światło wychodziło mi koło 9,5 a nie 5,6.Komentarz
-
Nie rozumiem więc co znaczy, że moje zdjęcia wyszły za ładne ? :] Moim zdaniem efekt jest średni ogólnie, ale jak na szkło za 440 zł można powiedzieć, że jest dobrze i chyba nic lepszego się nie kupi. Jak już napisałem, Samyang wpuszcza światła dokładnie tyle, co Canon (100-400) ustawiony na f=8.
O, to ciekawe
Nie znalazłem żadnych nowości w sieci, więc co to może być ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Komentarz
-
miałem beroflexa i samyanga ,ten drugi znajomego który dał się wpuścić w ten obiektyw do nikona 200d ,dał mi do sprawdzenia na 450d i też **** zbita.T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optykiKomentarz
-
Testu 800mm na razie nie będzie, bo dostałem prawdopodobnie walnięty egzemplarz, nijak zdjęcia w miarę ostrego nie mogę zrobić. Ta 500mm którą testowałem była Lką w porównaniu do tego
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Tak btw. podepnę się do tematu nt. Samyang 600-1300. Znalazłem ciekawą stronkę, gdzie jest porównanie S z C 70-200. Nie przypuszczałem że porównanie cropa C z S, może dać taki efekt
Ostatnio edytowany przez goliath; 25291.Mój zestaw: puszka (z groszkiem) + kilka słoików (z powidłami)Komentarz
-
Przy czym zdjecie z Samyanga to jest caly obraz, a z Canona bardzo duzy crop. Skoro zdjecie byly robione z tego samego miejsca...Tak btw. podepnę się do tematu nt. Samyang 600-1300. Znalazłem ciekawą stronkę, gdzie jest porównanie S z C 70-200. Nie przypuszczałem że porównanie cropa C z S, może dać taki efekt
http://www.fortunecity.com/greenfiel...n/464/id37.htmKomentarz
-
Komentarz
-
Wszystko byłoby świetnie w szkłach Samyang'a gdyby nie to, że brak potwierdzenia ostrości. Nawet pod m42 można sobie kupić dandelion, a tutaj już nie ma jak postarać się o potwierdzenie ostrości. No chyba, że się mylę...Komentarz
-
no właśnie... te obiektywy mają wszystkie mocowanie T2 i w zestawie jest przejściówka do danego systemu.....
na allegro widziałem przejściówki T2 z dendalionem..... czyli TEORETYCZNIE gdyby ktoś to zmiksował to powinien wyjść mix z potwierdzeniem ostrości ?
Komentarz
-
Cichy Jest szansa na test 800-tki w najblizszym czasie?? Bo bardzo ciekawi mnie porównanie jej do 500mm.Komentarz
Komentarz