X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7443

Zamieszczone przez analogforever
    zdjęcia zamieszczone w wątku są jakoś za dobre,nie wiem jaka była obróbka ,ale takie nie wychodzą z aparatu,druga sprawa to jego światło wychodziło mi koło 9,5 a nie 5,6.
    O jakim wątku i obiektywie piszesz?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Bagnet007
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1344

Zamieszczone przez zaitsev
      Dzięki za test. Szczerze mówiąc spodziewałem się takich osiągów tego obiektywu, które czynią go bardzo dużą konkurencją dla sprzedających na Allegro stare teleobiektywy na m42. Ale chyba jednak najciekawiej zapowiada się samyangowski fiszaj 8mm f/3,5.
      Mogę tylko zapewnić, że ósemka sprawi równie miłe zaskoczenie jak 85'tka A to nie koniec atrakcji od S..

Komentarz

• analogforever
        Uzależniony
        • 2008
        • 675

Zamieszczone przez Cichy
        O jakim wątku i obiektywie piszesz?
        o Samyang lustrzany 500/6,3,przejęzyczyłem się z tym światłem 5,6
        T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Komentarz

• zaitsev
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1660

Konkurencją dla starych dobrych teleobiektywów na m42 czy z innymi mocowawniami to on nie jest w żaden sposób,co najwyżej dla jakiegoś Beroflexa 500mm,miałem ten obiektyw do sprawdzenia jeden dzień i po zrobieniu kilku klatek oddałem,zdjęcia zamieszczone w wątku są jakoś za dobre,nie wiem jaka była obróbka ,ale takie nie wychodzą z aparatu,druga sprawa to jego światło wychodziło mi koło 9,5 a nie 5,6.
          Nie rozumiem. Miałeś tego Beroflexa czy Samyanga? Swoją opinię oparłem wyłącznie na zdjęciach z tego tematu, a nie z własnych obserwacji.

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7443

o Samyang lustrzany 500/6,3,przejęzyczyłem się z tym światłem 5,6
            Nie rozumiem więc co znaczy, że moje zdjęcia wyszły za ładne ? :] Moim zdaniem efekt jest średni ogólnie, ale jak na szkło za 440 zł można powiedzieć, że jest dobrze i chyba nic lepszego się nie kupi. Jak już napisałem, Samyang wpuszcza światła dokładnie tyle, co Canon (100-400) ustawiony na f=8.

Zamieszczone przez Bagnet007
            A to nie koniec atrakcji od S..
            O, to ciekawe Nie znalazłem żadnych nowości w sieci, więc co to może być ?
            Ostatnio edytowany przez Cichy; 343. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Bagnet007
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1344

Zamieszczone przez Cichy
              O, to ciekawe Nie znalazłem żadnych nowości w sieci, więc co to może być ?
              Cierpliwości

Komentarz

• analogforever
                Uzależniony
                • 2008
                • 675

Zamieszczone przez zaitsev
                Nie rozumiem. Miałeś tego Beroflexa czy Samyanga? Swoją opinię oparłem wyłącznie na zdjęciach z tego tematu, a nie z własnych obserwacji.
                miałem beroflexa i samyanga ,ten drugi znajomego który dał się wpuścić w ten obiektyw do nikona 200d ,dał mi do sprawdzenia na 450d i też **** zbita.
                T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Komentarz

• Cichy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 7443

Testu 800mm na razie nie będzie, bo dostałem prawdopodobnie walnięty egzemplarz, nijak zdjęcia w miarę ostrego nie mogę zrobić. Ta 500mm którą testowałem była Lką w porównaniu do tego

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12158

Zamieszczone przez HenrykG
                    Chyba nie ma obiektywu lustrzanego z pierścieniem przysłon...
                    albo tez, zaczynajac od samego poczatku - obiektyw zwierciadlany
                    nie ma przeslony. to i ten pierscien nie jest potrzebny
                    www albo tez flickr

Komentarz

• goliath
                      • 2009
                      • 6

Tak btw. podepnę się do tematu nt. Samyang 600-1300. Znalazłem ciekawą stronkę, gdzie jest porównanie S z C 70-200. Nie przypuszczałem że porównanie cropa C z S, może dać taki efekt
                      Ostatnio edytowany przez goliath; 25291.
                      Mój zestaw: puszka (z groszkiem) + kilka słoików (z powidłami)

Komentarz

• DonBolano
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 331

Zamieszczone przez goliath
                        Tak btw. podepnę się do tematu nt. Samyang 600-1300. Znalazłem ciekawą stronkę, gdzie jest porównanie S z C 70-200. Nie przypuszczałem że porównanie cropa C z S, może dać taki efekt
                        http://www.fortunecity.com/greenfiel...n/464/id37.htm
                        Przy czym zdjecie z Samyanga to jest caly obraz, a z Canona bardzo duzy crop. Skoro zdjecie byly robione z tego samego miejsca...
                        Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• Cichy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 7443

Zamieszczone przez goliath
                          Tak btw. podepnę się do tematu nt. Samyang 600-1300. [/url]
                          Ale to nie ma się pod co podpinać, bo to zupełnie nie na temat.

Komentarz

• bakek
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 126

Wszystko byłoby świetnie w szkłach Samyang'a gdyby nie to, że brak potwierdzenia ostrości. Nawet pod m42 można sobie kupić dandelion, a tutaj już nie ma jak postarać się o potwierdzenie ostrości. No chyba, że się mylę...

Komentarz

• phazeadam
                              Dopiero zaczyna
                              • 2009
                              • 32

Zamieszczone przez bakek
                              Wszystko byłoby świetnie w szkłach Samyang'a gdyby nie to, że brak potwierdzenia ostrości. Nawet pod m42 można sobie kupić dandelion, a tutaj już nie ma jak postarać się o potwierdzenie ostrości. No chyba, że się mylę...

no właśnie... te obiektywy mają wszystkie mocowanie T2 i w zestawie jest przejściówka do danego systemu.....

na allegro widziałem przejściówki T2 z dendalionem..... czyli TEORETYCZNIE gdyby ktoś to zmiksował to powinien wyjść mix z potwierdzeniem ostrości ?

Komentarz

• R@doha

Cichy Jest szansa na test 800-tki w najblizszym czasie?? Bo bardzo ciekawi mnie porównanie jej do 500mm.

Komentarz

Pracuję...