Nie będę testował tego szkła na FF, fakt że współpracuje od 14mm w górę należy uznać za ciekawostkę.
X
-
-
-
hmmm, jeżeli Tamcio 10-24 kosztuje teraz 1900zł - w czasach ciężkich, trudnych dla nas, gdzie ceny skaczą w górę o 60-70% i do tego taszczy na barkach miano "NOWOŚĆ!!!" to jest to rewelacja!... Gdzieś tak za pół roku, gdy waluta się "znormalizuje" oraz świeży powiew NOWOŚCI zacznie trochę fermentować
to ten tamcio będzie kosztował ok. 1200zł i wtedy go kupie
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*Komentarz
-
I to jest bardzo dobry pomysł :-D , zrobie podobnie , tylko żeby nie było tak, że bedziemy czekać ... rok :-Dhmmm, jeżeli Tamcio 10-24 kosztuje teraz 1900zł - w czasach ciężkich, trudnych dla nas, gdzie ceny skaczą w górę o 60-70% i do tego taszczy na barkach miano "NOWOŚĆ!!!" to jest to rewelacja!... Gdzieś tak za pół roku, gdy waluta się "znormalizuje" oraz świeży powiew NOWOŚCI zacznie trochę fermentować
to ten tamcio będzie kosztował ok. 1200zł i wtedy go kupie
-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.plKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Dla zainteresowanych - pojawił się test na optycznych
Test Tamron SP AF 10-24 mm f/3.5-4.5 Di II LD Aspherical (IF) - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.plNajlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EXKomentarz
-
Piękny test. Na ŻADNYM samplu nie można ocenić ostrości w rogach.Dla zainteresowanych - pojawił się test na optycznych
http://www.optyczne.pl/158.1-Test_ob...st%C4%99p.htmlO obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Komentarz
-
Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EXKomentarz
-
Cichy a mam prośbe - pytanie:
od ilu jest winieta na APS-H czyli na 1D mkIII? masz mozłiwośc sprawdzenia?Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.Komentarz
-
-
A ciekawe jak wyszło by porównanie z Canonem 10-22, bo to bardzo zbliżone zakresy, a różnica w cenie 1000 zł to może być dobry kąsek sezonowy, czy jest ktoś w stanie zrobić porównanie, albo podać za i przeciw oprócz ceny, bo ja się mierze z zamiarem zakupu takich słoików, tylko który okupować... ?Canon FF i słoików kilkaKomentarz
-
Podpisuję się pod pytaniem mk307.
Głównie interesuje mnie korekta dystorsji przy ogniskowej 10. Oba szkła mają ambicję "wyprostować rzeczywistość". Może ktoś dysponuje tym Tamronkiem i C10-22? Pstryknąć 2 zdjęcia w jakimś industrialnym otoczeniu pełnym prostych linii i można by sobie wyrobić pogląd. Tamron kusi ceną, światłem i dłuższą ogniskową... Cichy?Komentarz
-
Ja nie wiem, co to jest dystorsja, koma, astygmatyzm, więc odsyłam na optyczne
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
Komentarz