To moze choc w kilka ośób kupic od producenta?? Zawsze to taniej z wysyłką.
X
-
-
Mi bardziej zależy na tym, żeby ktoś ogarnął transakcję przez Ebaya... Jakoś nigdy nie miałem serca się zarejestrować tam i w PayPalu...
Komentarz
-
-
Kupuję na ebayu... i jak kupię tą przejściówkę to tylko na ebayu bo jest ona w cenie ok 400 pln z przesyłką
jakby była ogólnoforumowa zbiórka na hurtowy zakup to ja się piszę
Komentarz
-
Ja w sumie zrobiłem sobie już taki domorobny adapter z przepychacza do sedesów, ale muszę w nim trzymać obiektyw cały czas, bo niestety guma go nie utrzyma. Takie stalowe cacko byłoby spoko, ale tak jak mówię - 250-280zł maks, powyżej tego załatwię to sobie indywidualnie u sprzedawcy za 80 funtów z przesyłką.Komentarz
-
-
Wyjąłem zieloną część, wyciąłem w gumie otwór o średnicy ~5,5cm. Obiektyw mieści się w wyciętym otworze, zaś szerszy koniec gumy po prostu przyciskam do korpusu. Wrzucę foty po weekendzie, teraz wypoczywam w nadmorskim kurorcie
A efekty są takie:
Zaznaczam, że nie umiem ni cholery z tego korzystać póki co, stąd nielogiczność zdjęć. Natomiast ustawianie ostrości "pompką" (dociskając lub odsuwając szkło od aparatu) jest dość przyjemne w praktyce
Korpus 5D, szkło Volna-3 80/2.8.Komentarz
-
-
Helios może i da, ale pole manewru nie będzie za duże - zbyt mała różnica między cropem a klatką 24x36mm.Komentarz
-
-
Średnio lub wielkoformatowe - a więc od Pentacon Six, Mamiya, Hasselblad, Kiev.Komentarz
-
Witam serdecznie
Mam takie pytanie, czy obiektyw powiększalnikowy do średniego formatu nadałby się tutaj?Komentarz
-
Komentarz
-
Odp: Tilt-Shift za 0zł
Zabawiłem się w archeologa i odkopuje temat..
Znalazłem taki tut do wykonania titla, zakupiłem pentacona, robię wszystko tak jak na zdjęciach.. tylko mam problem z ustawianiem ostrośći na nieskończoność..
Ta tulejka działa jak pierścienie pośrednie, które doskonale nadają się do makro, coś robie źle? Czy da się to jakoś obejść?
little people – classic tilt effect | NO pixelsKomentarz
-
Odp: Tilt-Shift za 0zł
czesc. jestem autorem tego tutoriala i moze moge jakos pomoc.Zabawiłem się w archeologa i odkopuje temat..
Znalazłem taki tut do wykonania titla, zakupiłem pentacona, robię wszystko tak jak na zdjęciach.. tylko mam problem z ustawianiem ostrośći na nieskończoność..
Ta tulejka działa jak pierścienie pośrednie, które doskonale nadają się do makro, coś robie źle? Czy da się to jakoś obejść?
little people – classic tilt effect | NO pixels
zakladam ze pentacona ze sredniego formatu uzywasz. dystans miedzy obiektywem sredniego formatu (flange) jest troche wiekszy niz w lustrzankach 35mm ale nie bardzo duzo wiec trzeba si troche nameczyc zeby zrobic zawias odpowiednio plaski.
jak odsuniesz obiektyw za daleko od sensora to tracisz mozliwosc lapania ostrosci na nieskonczonosc. Z drugiej strony jak skrzywisz obiektyw to pomimo wiekszego dystansu powinienes byc w stanie uzyskac efekt tilt tak czy inaczej.
tu jest fajna tabela dystansow dla roznych mocowan. wedlug tego latwo policzyc ile masz miejsca na swoja przejsciowke.
Camera Mounts Sorted by RegisterKomentarz

Komentarz