X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ela24
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 40

SAMYANG 35 1,4 vs CANON 28 1,8 ...
    na co stawiacie? (pod aps-c)

Komentarz

• puciu
      Coś już napisał
      • 2011
      • 57

Zamieszczone przez ela24
      SAMYANG 35 1,4 vs CANON 28 1,8 ...
      na co stawiacie? (pod aps-c)
      ale to są zupełnie różne ogniskowe, zależy którą bardziej potrzebujesz.
      Kup jeśli nie masz taniego zooma, porób zdjęcia i zobaczysz której najczęściej używasz. Wtedy kup odpowiednią stałkę.
      http://imarko.pl/4a58b

Komentarz

• Bagnet007
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1344

Zamieszczone przez puciu
        ale to są zupełnie różne ogniskowe, zależy którą bardziej potrzebujesz.
        Kup jeśli nie masz taniego zooma, porób zdjęcia i zobaczysz której najczęściej używasz. Wtedy kup odpowiednią stałkę.
        Zupełnie różne ? No bez przesady. 35 i 85 to zupełnie różne, ale 28 i 35 to prawie to samo, szczególnie na APS-C gdzie z tych obiektywów robi się coś jak standard. Ja bym brał 35, ale ja lubię sobie pokręcić, poustawiać

Komentarz

• arst
          Coś już napisał
          • 2010
          • 63

Moim zdaniem bardziej niż różnica w ogniskowych istotna jest tu różnica AF/MF. Jeśli chcesz mieć bardzo fajny obrazek na 1.4 lub super obrazek na 2.0 i decydujesz się kręcić manualnie to wybierasz 35tke. Jeśli chcesz mieć bardzo fajny obrazek dopiero od 2.8, akceptowany od 2.0 i nie chcesz kręcić manualnie wybierasz 28. Jeśli żadna z powyższych opcji cię nie satysfakcjonuje to zbierasz na 24 lub 35 L

Komentarz

• kerami82
            Dopiero zaczyna
            • 2012
            • 39

Skąd ten wzrost cen samyanga?? Rok temu 1600 a teraz u Cichego 2000 zł. Nie wiem czy to polscy dystrybutorzy tak się cenią czy może samyang zaczął sie cenić duzo bardziej?

Komentarz

• MC_
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3444

A może kursy walut się zmieniają?

Komentarz

• fotocoto
                Coś już napisał
                • 2008
                • 91

Zamieszczone przez kerami82
                Skąd ten wzrost cen samyanga?? Rok temu 1600 a teraz u Cichego 2000 zł. Nie wiem czy to polscy dystrybutorzy tak się cenią czy może samyang zaczął sie cenić duzo bardziej?
                Raczej to drugie + waluty. Nie sądzę by ktoś w tym kraju był na tyle szalony w obecnej sytuacji by windować ceny tak o.
                -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
                5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Komentarz

• kerami82
                  Dopiero zaczyna
                  • 2012
                  • 39

Kusi mnie ten obiektyw jakościa obrazka, ale boję się tego ostrzenia manualnego. Czy na 5d ostrzenie ręczne sprawia wiele problemu? Nie zarabiam na fotkach, robie je jedynie dla przyjemności. Prosze o wypowiedzi osób które go mają (nie tylko na 5d).
                  Drugie pytanie to jak z perspektywy czasu oceniacie potwierdzenie ostrości robione ustawiane przez Cichego? Czy dobrze się sprawdza?

Komentarz

• mierkiewiczm
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 98

Odp: [test] SAMYANG 35/1.4 AS UMC vs Canon 35L

Witam. Jak wygląda sprawa z wersją na Nikona plus przejściówka z potwierdzeniem ostrości? Są z tym jakieś problemy? Brać zwykłą z potwierdzeniem ostrości czy jakąś z programowaniem (FF/BF)?

Komentarz

• mierkiewiczm
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 98

Odp: [test] SAMYANG 35/1.4 AS UMC vs Canon 35L

ok. Już sobie znalazłem .

Komentarz

Pracuję...