X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mateusz87
    Coś już napisał
    • 2011
    • 78

"Stopka w nadajniku nie jest przeznaczona do zamontowania dodatkowej lampy błyskowej (stopka służy do zamontowania kontrolera N-ETTL)."
    http://mateuszmis.portfoliobox.net

Komentarz

• rudek5
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 34

nachodziło mnie, zeby zamontowac na ostatniej imprezie lampe na transmiter, ale stwierdzilem ze i takl nie bedzie działąło

Komentarz

• epicure
        Uzależniony
        • 2010
        • 676

Jednak pojawił się u mnie problem... Przez kilka dni wszystko było w porządku, ale dzisiaj zauważyłem, że nadajnik i odbiornik działają tylko przez kilkanaście sekund po włączeniu. W tym czasie się ze sobą normalnie komunikują, można wyzwolić kilka błysków, a potem nagle gasną wszystkie kontrolki i mogiła... Zero reakcji, aparat nie widzi lampy w menu.

Spotkał się ktoś z czymś takim?
        nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• r3b
          Bywalec
          • 2011
          • 216

Zamieszczone przez epicure
          Jednak pojawił się u mnie problem... Przez kilka dni wszystko było w porządku, ale dzisiaj zauważyłem, że nadajnik i odbiornik działają tylko przez kilkanaście sekund po włączeniu. W tym czasie się ze sobą normalnie komunikują, można wyzwolić kilka błysków, a potem nagle gasną wszystkie kontrolki i mogiła... Zero reakcji, aparat nie widzi lampy w menu.

Spotkał się ktoś z czymś takim?
          Pierwsze co przychodzi mi do glowy to slabe baterie... sprawdzales??

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Komentarz

• MORFu
            Coś już napisał
            • 2009
            • 51

Mateusz87 dzięki za test!

Komentarz

• epicure
              Uzależniony
              • 2010
              • 676

Zamieszczone przez r3b
              Pierwsze co przychodzi mi do glowy to slabe baterie... sprawdzales??
              Dzięki za sugestię. Najciemniej jest zawsze pod latarnią... Faktycznie, po wymianie baterii wszystko działa. Co ciekawe, na bateriach, przy których Pixel King odmawia już posłuszeństwa, sama lampa działa bez problemu jeszcze przez długi czas. Dziwne... Ale najważniejsze, że na dzisiejszym ślubie będzie działać. A już myślałem, że jestem ugotowany.
              nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• diplo
                Początki nałogu
                • 2005
                • 298

@epicure - i jak się sprawdziły na ślubie? (na weselu chyba )
                Mam zamówione 2x odbiornik+wyzwalacz, będą w przyszłym tygodniu i tak sobie dumam czy można za ich pomocą wyzwalać migawkę?
                Jeszcze pytanie mając taki zestawik 5dmk2 +430Ex + 2xYN560, da się za ich pomocą użyć ettl i Hss z 430ki? Czy zapomnieć i wyzwalać z kabelka.
                W sumie tak sobie myślę a na gwizdek mi hss skoro one synchronizują do 1/8000? Co o tym myślicie Panowie?
                5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• MORFu
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 51

W moim przypadku odbiornik w PK jest strasznie prądożerny, baterie trzymają na gór a3/4 sesje.

Komentarz

• epicure
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 676

Zamieszczone przez diplo
                    Całkiem przyzwoicie, żadnych problemów. Poza tym, że w czasie całego wesela dwukrotnie musiałem wymieniać akumulatorki, podczas gdy w 580EX wymieniłem tylko raz, i to pod koniec. Katowałem tego Pixel Kinga intensywnie, tylko kilka razy lampa była na korpusie, a tak to cały czas w ręku lub ustawiona gdzieś na statywie.

Szkoda, że nie ma tutaj żadnego ostrzeżenia o tym, że baterie są na wyczerpaniu. PK po prostu nagle odmawia posłuszeństwa i nie wiadomo, czy się zepsuł, czy ustawienia się przestawiły, czy coś nie łączy na stopce... A żeby było śmieszniej, po wyłączeniu i ponownym włączeniu wszystko działa i jeszcze można wyzwolić kilka błysków, więc pierwsza myśl jest taka, że to nie zasilanie.

W pozostałych kwestiach Ci nie pomogę, bo niestety nie wiem.

Komentarz

• roland
                      • 2012
                      • 2

Zamieszczone przez epicure
                      Szkoda, że nie ma tutaj żadnego ostrzeżenia o tym, że baterie są na wyczerpaniu. PK po prostu nagle odmawia posłuszeństwa i nie wiadomo, czy się zepsuł, czy ustawienia się przestawiły, czy coś nie łączy na stopce... A żeby było śmieszniej, po wyłączeniu i ponownym włączeniu wszystko działa i jeszcze można wyzwolić kilka błysków, więc pierwsza myśl jest taka, że to nie zasilanie.
                      Z tego co czytałem na stronie producenta wynika, że jest już firmware do PK, który sygnalizuje niski poziom energii w bateriach.
                      Niestety w kwestii stopki w nadajniku nic się nie zmieniło. Może przy kolejnej wersji...

Komentarz

• epicure
                        Uzależniony
                        • 2010
                        • 676

Mam najnowszy firmware, ale za cholerę nie widzę, aby niski stan baterii był w jakikolwiek sposób sygnalizowany.

Komentarz

• frani0
                          Coś już napisał
                          • 2010
                          • 75

Bo to nie w każdym będzie działało na stroni producenta pisze jaki musi być numerek by to działało

Komentarz

• Swid
                            • 2008
                            • 11

a czy ktoś wie czy jest jakiś sposób aby zadziałało złącze pc nadajnika? Mam taki problem jedną lampę zamontowaną na aparacie chcę wyzwalać normalnie w ettu, drugą natomiast chcę wyzwalać przez pixel kinga podłączonego do PC aparatu ale niestety taka konfiguracja nie działa. Czy ktoś może próbował znaleźć rozwiązanie takiego problemu? złącze pc w nadajniku działało mi w najstarszych chińczykach photixx aster, a tu nie działa, co na weselu doprowadza mnie do szału
                            Ostatnio edytowany przez Swid; 22064. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• diplo
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 298

Zamieszczone przez diplo
                              Jeszcze pytanie mając taki zestawik 5dmk2 +430Ex + 2xYN560, da się za ich pomocą użyć ettl i Hss z 430ki?
                              da się
                              5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• molsar
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 216

co to za jakis niz z pixel kingami do canona?
                                nigdzie nie ma (od reki) naszej wersji (kompletu)...
                                hm..

Komentarz

Pracuję...