X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yasin
    Początki nałogu
    • 2004
    • 420

moze i sie nie nadaje, jak ktos mialby sie przesiasc z 20D + Lka, ale ciekaw jestem czy widziales przykladowe fotki z mojego pierwszego posta i powiedz mi co w nich jest nie do zaakceptowania, prosze o konkrety, gdybanie sobie darujmy

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Zamieszczone przez yasin
      moze i sie nie nadaje, jak ktos mialby sie przesiasc z 20D + Lka, ale
      Pierwszy obrażony posiadacz, długo to nie trwało ;-)
      Nie z 20D - to po pierwsze, po drugie - napisałem "dla mnie".

Zamieszczone przez yasin
      ciekaw jestem czy widziales przykladowe fotki z mojego pierwszego posta i powiedz mi co w nich jest nie do zaakceptowania, prosze o konkrety, gdybanie sobie darujmy
      Dla mnie nie do zaakceptowania jest kompletny brak szczegółów w miejscach typu trawa (akurat u Ciebie jej mało) czy powierzchnie z fakturą na przykład - nie wiem czy to jest kwestia małej rozdzielczości matrycy czy czegoś innego (albo kilku rzeczy na raz) - podobnie było u wspomnianego kolegi... Oczywiście wszystko zależy od tego co kto fotografuje, mnie interesują głównie krajobrazy...
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• Pszczola
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1760

Kazdy sprawny aparat nadaje sie do fotografowania
        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• yasin
          Początki nałogu
          • 2004
          • 420

Zamieszczone przez Krzychu
          Pierwszy obrażony posiadacz, długo to nie trwało ;-)
          Nie z 20D - to po pierwsze, po drugie - napisałem "dla mnie".
          ciezko mnie obrazic, a juz na pewno, nie obrazam sie o jakas rzecz nabyta, ktora moge zmienic, ale to co napisales, delikatnie mowiac bylo glupie

[ Dodano: 3 Luty 2005 ]
          to jeszcze uzupelnie galerie fotek zrobionych S1 IS, szczegolnie polecam zapoznac sie z fotkami wykonanymi w nocy - nightscenes

landscapes

nighscenes

things that move - wieksza czesc z tej galerii to tez S1 IS

Komentarz

• Agni
            • 2005
            • 12

Z czystym sumieniem przyłączam się do polecających

Robie na nim zdjątka od miesiąca (moja pierwsza cyfrówka) i oprócz wspomnianego już braku RAW i szybkości (ale to raczej przypadłość większości (wszystkich?) kompaktowych) nie mam nic do zarzucenia. Jako dodatkowy aparat na wszelkie okazje: mały + wszechstronny, robi to co trzeba Większość robie na manulu i nie narzekam, poruszanie sie po wszystkich ustawach i w menu jest w miarę przejrzyste ( z tym intuicyyjnie to bym nie przesadzała - chyba że ktoś przerobił kilka cyfrówek wcześniej )- piszę "w miarę" bo po przejściu z analoga byłam trochę zdezorientowana - na szczęście - szybko przechodzi W końcu pokrętło nastaw tak samo wygląda jak i w analogu...

Jak wpadnę na jakieś problemy, albo dopatrze się wartych opisania szegółów to jeszcze napiszę.

Komentarz

• Pszczola
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1760

OT: Z przyjemnoscia witam na forum kolejna Pania.
              EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

Pracuję...