X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • HenrykG
    Początki nałogu
    • 2007
    • 276

jak włacze opcje drukuj dwustronnie (zaznacza sie tez od razu samo to pole automatycznie)...
    No to "odhacz" wspomniane pole. Opcja "w odcieniach szarości" to nic innego, jak drukowanie barwnych obrazków właśnie jako czarno-białych, do czego angażują się wszystkie kałamarze...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Komentarz

• rysiaczek
      Uzależniony
      • 2005
      • 897

daj drukowanie dwustronne i odznacz 'automatyczne' poniżej - wtedy drukarka powinna najpierw zadrukować dokument nieparzystymi stronami, później poprosić o przełożenie i zadrukować parzyste (tylko sprawdź to wcześniej na 3-4 stronach)
      Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• gosiani24

Dziękuje za rady wieczorkiem wyprubuje mam nadzieję że po odchaczeniu opcji automatycznie w druku dwustronym pójdzie wszystko tak jak powinno i tusz będzie pobierany tylko z tego większego czarego kałamarzu i w końcu będę się cieszyć wyrażnym czarnym dwustronnym wydrukiem ale i tak dla mnie bardzo jest dziwny fakt że drukarka przy wydruku dwustronnym automatycznym zwykłego tekstu pobiera czarny tusz przeznaczony do fotografi...bynajmniej tak zrozumiałam po przeczytaniu postów na tym forum...i czemu to ma służyć? (że niby ma nie przebijać na drugą strone :/) heh ciekawostka..że u mnie ten kolor jest hmm no nie nawet siwy tylko brązowawy..

Komentarz

• gosiani24

No i niestety mimo odchaczenia opcji drukuj w odcieniach szarości , mimo odchaczenia opcji druk dwustronny automatyczny ,mimo zaznaczenia czerni +50% a zmniejszenia pozostałych kolorów, zminiejszenia jasności i ustawienia w opcjach drukuj tylko w czerni to i tak druk dwustronny tekstu wychodzi mi brązowy zamiast czarny Brakuje mi już pomysłów ...co z tym fantem można zrobić.??

Jeżeli jest możliwość ustawienia tak aby drukarka pobierała tusz tylko z tego wiekszego kałamarza to zdradżcie jak to zrobić bo jedyne co mi obecnie przychodzi do głowy to winą mych problemów może być zmiennik małego czarnego tuszu (może kiepska jakość czerni)bo tylko z niego drukarka pobiera tusz do druku dwustronnego- może mi ktoś to potwierdzić?

Komentarz

• HenrykG
            Początki nałogu
            • 2007
            • 276

Myślę, że coś masz namieszane w sterowniku drukarki. Kałamarz nie powinien tu mieć znaczenia - druk tekstu w kolorze czarnym to wykorzystanie czarnego pigmentowego, i nic więcej. Jeżeli nie masz możliwości przywołania sterownika do porządku, to najlepiej odinstalować, i zainstalować ponownie...
            Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Komentarz

• gosiani24

Nie chcialabym odistalowywać sterowników bo cały czas drukowała ok problemy się zaczęly jak wymieniłam tusz

Komentarz

• Hellfire
                Początki nałogu
                • 2006
                • 414

Moja Pixma 4200 dzisiaj przestała rozpoznawać kartridże. Wyświetla się komunikat, że nie można rozpoznać pojemników z atramentem i koniec. Lampka reset miga 15 razy i tyle. Nie drukuje. Zresetowałem ją, ale niczego to nie dało. I teraz pytanie: da się to jakoś naprawić, czy trzeba nowe zbiorniki? Jeśli tak, to może ma ktoś z was niepotrzebne i mógłby za browara sprzedać? Akurat teraz musiała zdechnąć jak jej najbardziej potrzebuje :/

Komentarz

• Cichy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 7443

To samo u mnie. Trzeba zresetować (chyba?) chipy lub kupić nowe atramenty.
                  O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Hellfire
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 414

Zesrany Canon Co to ma być w ogóle za firma?! Oni produkują w ogóle coś porządnego? Jakby ktoś miał zużyte pojemniki to poratujcie, bo na nowe oryginały teraz nie mam budżetu.

Komentarz

• piotrox
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 72

Mam takie pytanie
                      ja w swoim canonie a właściwie w filcu na którym parkuje głowica mam mieszanke kilku rożnych zamienników
                      ostatnio coraz częściej zapycha mi się głowica więc zakupiłem nową a moje pytanie to czy ta mieszanka rożnych zamienników ktorą jest nasączony ten filtc nie spowoduje mi zaschnięcia nowej glowicy Pytam bo kiedys przeczytalem że nie należy mieszac rożnych zamienników bo może sie ta mieszanka okazać klejem Nalezy się trzymac zawsze jednej firmy

Komentarz

• ArtMoon
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 113

Zamieszczone przez Hellfire
                        Moja Pixma 4200 dzisiaj przestała rozpoznawać kartridże. Wyświetla się komunikat, że nie można rozpoznać pojemników z atramentem i koniec. Lampka reset miga 15 razy i tyle. Nie drukuje. Zresetowałem ją, ale niczego to nie dało. I teraz pytanie: da się to jakoś naprawić, czy trzeba nowe zbiorniki? Jeśli tak, to może ma ktoś z was niepotrzebne i mógłby za browara sprzedać? Akurat teraz musiała zdechnąć jak jej najbardziej potrzebuje :/
                        Mialem to samo, znalazlem gdzies w sieci instrukcje serwisowego resetowania epromu czy jakos tak, polegalo to na kombinacji wciskania przyciskow w drukarce podczas jej wlaczania, najwazniejsze ze przynioslo skutek, co prawda nie dziala monitoring poziomu tuszu ale moge z tym zyc. Wroce do domu to tego poszukam i tu wkleje.
                        Pozdrawiam.
                        http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

Pracuję...