X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Łukasz Unterschuetz
    Początki nałogu
    • 2006
    • 298

muflon/nie znam sytuacji, ale to chyba nic złego, dopóki nie jest to reportażówka?
    http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• Delorian77
      Coś już napisał
      • 2006
      • 68

ja to bym na waszym miejscu najpierw poczytał forum

moze to troche ostudzi coniektorych
      300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |

Komentarz

• Zakk Wylde
        Początki nałogu
        • 2006
        • 349

Woodland spokojnie.... Czy napweno przemyślałeś dokładnie wszystkie aspekty?

Miałęm dziś sużo czasu na przemyślenie sprawy,,,,, wczoraj byłem na tak ale dzis...

Wszystko wiąże się z niebespieczeństwen promieniowania oraz niebespieczeństwa związane z rożnymi chorobami,,,, Trzeba wszystko zostawić jak sję jedzie tam gdyż chodzenie po trawach albo po lesie powoduje bardzo duża dawke promieniowania.

Dodatkowo wiążę się z kosztami które nie są małe bdyż trzeba zabrać ze sobą dużą ilość sprzętu oraz pomoce..

Dodatkowo powiem ze nigdy nie zabrałbym tam swojego 300D tylko kupił zenita chodzby albo inny aparat na kliszę gdyż nie chcę ryzykować utraty sprzętu....

Wiele jest za i przeciw ale czy warto jechać tam by zwiedzić PRAWDZIWE a nie za szyby zycie socjalizmu? Wg mnie tak, ale czy warto tez ryzykować przy tym własnym zdrowiem albo też życiem? To zostawiam do przemyślenia każdemu z was...
        sprzęt | | |

Komentarz

• Zielony
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2928

Powiem szczerze, że mocno wzruszająco-przerażające są te linki. Jak dla mnie.
          Chętnie bym się przejechał, ale panna mi nie chce pozwolić.
          Boi się o nasz przyszłe stadko dzieci

Swoją drogą, ktoś wie* na ile bezpieczne są wyjazdy tam w 20 lat po??

*nie czytałem wszystkich informacji spod linków
          sigpic

Komentarz

• Zakk Wylde
            Początki nałogu
            • 2006
            • 349

Aby miasto i okolica była całkowicie bespieczna musi minąc kilka wieków....
            sprzęt | | |

Komentarz

• jazzY
              Bywalec
              • 2005
              • 116

Oglądnąłem zdjęcia i filmy na opuszczone.com. Dla mnie pomysł wyjazdu tam to jakiś masochizm estetyczny i niepotrzebne wystawianie się na promieniowanie... W imię zobaczenia tych ruder i tego nieszczęścia? Gdyby to miejsce miało jeszcze jeszcze jakiś specyficzny urok lub było naprawdę fotogeniczne... Ja tam natchnienia bym nie znalazł.
              Wolę poogladać na obrazku.. a fotografować o wiele ciekawsze miejsca.

Wydaje mi się, że na takich ludzi rządnych przygód, którzy tam sie wybierają, w tym wypadku bardziej działa raczej cały medialny rozgłos tych wydarzeń, niż samo miejsce....

Zakk Wylde: "Wiele jest za i przeciw ale czy warto jechać tam by zwiedzić PRAWDZIWE a nie za szyby zycie socjalizmu? Wg mnie tak..."

Zakk.. mało masz w Polsce byłego "prawdziwego życia socjalizmu"? A o ile bezpieczniejsze są te miejcsa...
              Ostatnio edytowany przez jazzY; 3080.

Komentarz

• miszaqq
                Uzależniony
                • 2006
                • 678

Zamieszczone przez Zakk Wylde
                Aby miasto i okolica była całkowicie bespieczna musi minąc kilka wieków....
                gdzies na ktorejs ze stronek bylo napisane ze sarkofag na reaktorze przestanie byc radioaktywny za 100 000 lat !
                EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• tomaj_2
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 247

Zamieszczone przez miszaqq
                  gdzies na ktorejs ze stronek bylo napisane ze sarkofag na reaktorze przestanie byc radioaktywny za 100 000 lat !
                  Pod warunkiem, że się wcześniej (duuuużo wcześniej) nie rozleci. Wtedy...brrr aż nie chce mi się myśleć co będzie - ok 190 ton uranu i tona plutonu tam leży. :-|
                  Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                  Moje wypociny

Komentarz

• snow
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1145

Zamieszczone przez tomaj_2
                    ok 190 ton uranu i tona plutonu tam leży. :-|
                    Zamieszczone przez miszaqq
                    Ale ten Uran to chyba U-238, którego czas połowicznego rozpadu to 4,468×10^9 lat, więc ciekawe skąd im wyszło te 100 000 lat Chyba że on wcześniej przestanie być promieniotwórczy - ale raczej nie

Komentarz

• tomaj_2
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 247

Zamieszczone przez snow
                      Ale ten Uran to chyba U-238, którego czas połowicznego rozpadu to 4,468×10^9 lat, więc ciekawe skąd im wyszło te 100 000 lat
                      No ...tak jest (przynajmniej dla U-238 ) . Tylko w tym wszystkim jest jeszcze coś takiego co się zwie prawdopodobieństwo. I ten element też decyduje o czasie.
                      Swoją drogą to i tak te 100 000 lat to jak dla mnie przynajmniej ... trochę długo by czekać
                      Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                      Moje wypociny

Komentarz

• Zielony
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2928

Zamieszczone przez tomaj_2
                        Pod warunkiem, że się wcześniej (duuuużo wcześniej) nie rozleci. Wtedy...brrr aż nie chce mi się myśleć co będzie - ok 190 ton uranu i tona plutonu tam leży. :-|
                        A czy ten cały reaktor nie mógłby posłużyć za cel ataku terrorystycznego?
                        sigpic

Komentarz

• yasin
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 420

Zamieszczone przez Zielony
                          A czy ten cały reaktor nie mógłby posłużyć za cel ataku terrorystycznego?
                          Lepiej nie rzucaj takimi pomyslami ...

Komentarz

• Zielony
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2928

Zamieszczone przez yasin
                            Lepiej nie rzucaj takimi pomyslami ...
                            Po tym co napisał tomaj_2, zacząłem się zastanawiać czy odpowiednio jest to miejsce zabezpieczone - jeśli to jest prawda,
                            Kurde, jakoś wyobrazić sobie nie mogę tego wszystkiego. Chyba nie uważałem na chemii i fizyce :-? Te promieniowanie i w ogóle
                            sigpic

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez Zielony
                              Chętnie bym się przejechał, ale panna mi nie chce pozwolić.
                              Boi się o nasz przyszłe stadko dzieci
                              http://www.yellowpages.pl/YP/809399-0-s/bank%20spermy/

Komentarz

• Bagnet007
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1344

Kurcze, ja bym był chciał tylko $$$ brak

Komentarz

Pracuję...