X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gerbil
    Bywalec
    • 2009
    • 115

Bułgaria

Ciężko to nazwać plenerem, ale jakby się uprzeć to można podciągnąć :P

We wtorek 27.08 ruszamy samochodem z Krakowa do Bułgarii (Słowacja-Węgry-Rumunia). Jedziemy z namiotem i bez konkretniejszych planów. Ktoś chętny żeby się przyłączyć i zrobić mały konwój? Jest nas 4 (2x chłopak & 2x dziewczynka), studenci.
    Można też wymienić się kontaktami i lokalizować na miejscu, wybrzeże nie jest przesadnie wielkie.

Szczegóły: [email protected]
  • Bolek02
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 3225

Uważajcie podczas przejazdów przez Rumunię. Tam młodociani zbierają haracz . Znajomy właśnie wrócił tydzień temu i opowiadał że go 3 razy zatrzymywali i żadali po 5 Euro - inaczej uszkodzą samochód. Trzeba omijać mało uczęszczane drogi, bo w dodatku są złej jakości.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Dominooo
      Bywalec
      • 2006
      • 199

I przede wszystkim pilnować sprzętu, bo szybko można stracić...

Komentarz

• fleder
        Początki nałogu
        • 2010
        • 297

Dokładnie, oczy dookoła głowy i pilnować dziewuch. Szwagier wrócił jakiś tydzień temu ze Słonecznego Brzegu. Poza nadmorskimi kurortami ten kraj to dziki zachód a i nawet nad morzem może przydarzyć się małe rodeo - pełno ruskich cwaniaków. Lepiej chyba trzymać się głównych dróg.
        W sumie można by w jakiejś wiosce niezły materiał na reportaż zrobić...
        5D, stałki, zoomy

Komentarz

• gerbil
          Bywalec
          • 2009
          • 115

To co piszecie potwierdza wcześniejsze opinie jakie do mnie dotarły - dziki zachód. Jest ryzyko jest zabawa. Szkoda, że nikt chętny na wyjazd się nie trafił, ale następnym razem będę pisał wcześniej.

Komentarz

• AMMarshall
            Uzależniony
            • 2009
            • 671

Zamieszczone przez gerbil
            Ciężko to nazwać plenerem, ale jakby się uprzeć to można podciągnąć :P

We wtorek 27.08 ruszamy samochodem z Krakowa do Bułgarii (Słowacja-Węgry-Rumunia). Jedziemy z namiotem i bez konkretniejszych planów. Ktoś chętny (...)
            A do kiedy planujecie pobyt w BG?
            Ja od 9 września będę tam kilka dni, Bourgas, Pomorie i okolice.
            Jeśli będziecie w stanie tam dotrzeć możemy urządzić jakiś plener.
            Adam Marczak Marshall
            Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• preinwher
              Początki nałogu
              • 2008
              • 458

Polecam Sozopol i Nesebyr, miasteczka z widocznymi wpływami kultur tureckich, greckich i rzymskich.

http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• gerbil
                Bywalec
                • 2009
                • 115

AMMarshall: Niestety wracamy 7mego, czas nie pozwolił się bardziej rozciągnąć. Pozdrawiam i idę w kimę, bo wczesnym rankiem wyjazd

Komentarz

• AMMarshall
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 671

(...)
                  We wtorek 27.08 ruszamy samochodem(...)
                  Napisałeś, że jedziecie 27.08...

AMMarshall: Niestety wracamy 7mego, czas nie pozwolił się bardziej rozciągnąć. Pozdrawiam i idę w kimę, bo wczesnym rankiem wyjazd
                  A wychodzi na to, że jedziecie jutro, 27.07.

Wszystko jedno, szkoda...
                  Będę czekał na waszą relację.
                  Adam Marczak Marshall

Komentarz

• MariuszJ
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 1697

Wróciłem właśnie m.in. z Bułgarii i nie polecam. Za cenę ponad 2000 przejechanych kilometrów dostajemy dość żałosną "priekrasnoją prirodę", podróbki klimatów śródziemnomorskich i poerwupegowską siermięgę. Tereny warte zapamiętania - jeżeli już je wskazywać - są tam, gdzie dotrzeć trudno, południowy zachód, pogranicze greckie i macedońskie. Będąc w okolicach Burgas proponuję od razu zrobić sobie dwie wycieczki, Istambuł i Nesebyr - a resztę czasu grzać dupska na popielniczkach zwanych plażami.

Gorąco natomiast rekomenduję tranzytową Rumunię. Przepiękny kraj i duża część opowieści o potencjalnym "Meksyku" dotyczy go w takim samym stopniu co np. niby-cywilizowanej Słowacji. Nawet jeżeli wykorzystujecie Rumunię tylko jako tranzyt - poświęćcie dzień na Trasę Transfogarską (aka Droga Caucescu), okolice Busteni czy jezioro Lacu Vidra. Tak jak obiecałem sobie, że kiedyś pojadę tam na dłużej. I chromolę rozwalone felgi - warto było.

Spłukałem Rumunią i potem Węgrami pobułgarski syf i bzdety z bedekerów.
                    Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• AMMarshall
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 671

Zamieszczone przez MariuszJ
                      Wróciłem właśnie m.in. z Bułgarii i nie polecam. Za cenę ponad 2000 przejechanych kilometrów dostajemy dość żałosną "priekrasnoją prirodę", podróbki klimatów śródziemnomorskich i poerwupegowską siermięgę. Tereny warte zapamiętania - jeżeli już je wskazywać - są tam, gdzie dotrzeć trudno(...)
                      A to mnie nie pocieszyłeś.
                      Jak się obrobisz, wrzuć jakieś fotki.
                      Adam Marczak Marshall

Komentarz

• czarny1999
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 119

Jezdze do Bulgarii od 4rech lat - czesciej w gory niz nad morze i mam raczej pozytywne odczucia. Troche traci czasem PRLem, dosc mocno zawyzaja ceny w kurortach, pala wszedzie i wszyscy - ale gory trzeba im przyznac maja piekne.
                        Jesli chodzi o infafastrukture narciarska i baze wypoczynkowo/noclegowa nad morzem jestesmy niestety dalego za nimi...

Komentarz

• AMMarshall
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 671

Zamieszczone przez MariuszJ
                          Wróciłem właśnie m.in. z Bułgarii i nie polecam. Za cenę ponad 2000 przejechanych kilometrów dostajemy dość żałosną "priekrasnoją prirodę", podróbki klimatów śródziemnomorskich i poerwupegowską siermięgę.(...)
                          MariuszJ, mi się podobało, jakoś odmienne wrażenia miałem.
                          Miło, fajnie i ogólnie OK.
                          Byłem w Pomorie, nie ruszałem się na przejażdżki, pojechałem jedynie do Nesebyru ale ogólne wrażenia OK.

Swoje zdjęcia wrzuciłem do wątku tutaj:

Pokażcie swoje...
                          Adam Marczak Marshall

Komentarz

Pracuję...