X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hocken
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 31

Szczecin i okolice.

Myślę ,że każdemu z nas przydałaby się jakaś pomocna dłoń w szukaniu miejsc na zdjęcia. Chcecie wyjść zrobić coś ciekawego ale we wszystkich znanych wam miejscach już byliście xx razy! No i stypa co tu zrobić?! Wchodzisz na forum i wszystko masz.

Piszczcie o miejscach w których byliście SAMI OSOBISCIE a nie ,ze wam kolega powiedział ;człowiek jedzie a tu super market!

Maly opis miejsca, dojazd dokladny, oraz jakie szanse na przezycie z takiej wycieczki.
    only canon
  • hocken
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 31

Stara willa cygańska – bardzo duży budynek. Jest co robić!!
    Dojazd: W B wysiąść na Chopina. Iść w stronę domu opiekuńczego. A tam zacznie się już wyłaniać.
    Szanse na zawalenie budynku oceniam na 40%.
    Szanse na kradzież sprzętu, biorąc pod uwagę ze to Niebuszewo oceniam na 15%. Trzeba być czujnym.

## HIT HIT mało kto wie o tym miejscu a dla niektórych to będzie szok. W Szczecinie jest prosektorium opuszczone. Byłem tam xx razy i jest hard core! Atmosfery tego miejsca nie będę opisywał.
    Dojazd: Najlepiej B! Wysiadasz na Chopina i naprzeciwko domu wariatów.
    Szanse na zawalenie budynku oceniam na 0%.
    Szanse na kradzież sprzętu, biorąc pod uwagę ze to Niebuszewo oceniam na 5%. Ogólnie to Loos.

##Dworzec Niebuszewo. Ciekawe miejsce dużo pustych wagonow itd.
    Dojazd końcowy 2 i 12.
    Szanse na kradzież sprzętu, biorąc pod uwagę ze to Niebuszewo oceniam na 35%. Trzeba być czujnym.

## Wieża Clistropa. Chyba każdy tam był. Kręcili na tam młode wilki i inne takie. Fajne miejsce na piwko itd.
    Dojazd: 51 i później w las!
    Szanse na kradzież sprzętu oceniam: można tam rożnych ludzi spotkać. Po łysych przez dresy harcerzy , zakonnice. Jednym słowem chybił trafił.
    UWAGA: znajduje się tz.: ślimak szanse na zawalnie się stropu ocieniam 50/50 szczególnie głębiej. Zaufajcie mi byłem tam nie raz… a po ostatnim już nie wchodze!

##Stare hangary na czołgi. Ciekawe miejsce szczególnie klimat oddają wyryte przez żołnierzy daty ksywy i miejsca z których oni byli… wysokie jest. Można znaleźć łuski bo tam tez jest strzelnica.
    Dojazd: 1 lub 9. wysiąść na Głębokim. Kierować się w stronę Dobrej (dość daleko jak z kapcia).Po prawej stronie zobaczysz strzelnice i za nia w prostej linii jest! To jest obiekt wojskowy. Można tam wejść ale od tylu, bez problemowo!!
    only canon

Komentarz

• stdanielo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1081

Doskonały pomysł ) też coś dopiszę
      www.kondereszko.pl
      https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• darekp
        Bywalec
        • 2005
        • 121

Zamieszczone przez hocken
        Myślę ,że każdemu z nas przydałaby się jakaś pomocna dłoń w szukaniu miejsc na zdjęcia. Chcecie wyjść zrobić coś ciekawego ale we wszystkich znanych wam miejscach już byliście xx razy! No i stypa co tu zrobić?! Wchodzisz na forum i wszystko masz.

Piszczcie o miejscach w których byliście SAMI OSOBISCIE a nie ,ze wam kolega powiedział ;człowiek jedzie a tu super market!

Maly opis miejsca, dojazd dokladny, oraz jakie szanse na przezycie z takiej wycieczki.
        to może też okolice Szczecina?

Komentarz

• hocken
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 31

##Najbardziej znane w obrębie Szczecina miejsce na udane zdjęcia to STARA fabryka Police!
          Znajdują się tam wszelkiego rodzaju obiekty i rzeczy które naprawdę podkreślają klimat tego miejsca. Aby zwiedzić i zobaczyć wszystko to nie starczy miesiąca.
          Naprawdę warto się wybrać.

Szanse na utrate sprzętu oceniam na 50/50 często biegają tam skini drechy ortodoxy…
          Ale warto zebrać własny szwadron ciemności i zrobić sobie suuuuper ciekawą wycieczkę, szczególnie ze za każda skarpa kryje się cos nowego!!
          Z doświadczenia powiem ze bez auta to ciężko tam się wybrać.
          Ostatnio edytowany przez hocken; 5421.
          only canon

Komentarz

• hocken
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 31

## stary pałacyk radzieckiego generała!
            Obiekt jest duży, mnóstwo pokoi winda na dla kelnerów do tego wielka piwnica obok znajdują się stajnie i podobne obiekty. Można również natrafić na kości ludzkie, jest stara radziecka mogiła zbiorowa rozkopana.

Szanse na stracenie aparatu oceniam na 5% prawie nic się tam nie dzieje tylko jakieś dzieci czasem tam bawią się na chowanego.

Obiekt znajduje się kolo Chociwla w wsi Dobropole.
            only canon

Komentarz

• hocken
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 31

Czekam na znane wam miejsca.
              only canon

Komentarz

• eliksir

Dworzec Szczecin Skolwin. Dojazd najlepiej samochodem (bezpieczniej) albo tramwaj 6. Byłem tam tylko raz z "obstawą" i szansę na coś niebezpiecznego oceniam wysoko. Sporo tam dresów, kapturaków i inne maści ziomali. Choć podczas naszej wycieczki nikogo w samym budynku nie spotkaliśmy.
                Klimat świetny - kompletnie zdewastowany budynek, po pożarze w piwnicy, dach w rozsypce. Piwnica (w pełni solidna, murowana) i parter bezpieczne (no chyba, że dachówka w wietrzną pogodę nam w łeb walnie). Na pierwszym piętrze w okolicach solidnych schodów bezpiecznie. Stropu drewnianego nie polecam (z resztą nic tam ciekawego).
                Ciekawie było w piwnicy - 100% czarności, wszystko w sadzy. Bez latarek nie ma po co wchodzić. Szansę na zawalenie znikome.
                Najlepsze są ściany na parterze - odpada z nich klika warstw farby tworząc niezwykłe kolory.
                Przykładowe zdjęcia:

Pozdrawiam
                Krzysiek

Komentarz

• Sadia

Hocken masz może jakieś zdjęcia z tego opuszczonego prosektorium ? Tzn mieć na pewno masz, ale mógłbyś pokazać?
                  To jest to prosektorium jak hmm się jedzie z Prawobrzeża na Chopina B to się je ma siedząc w kierunku kierowcy busa po lewej stronie? To w tym parku? Jeśli tak to wiedziałam, że jest opuszczone, ale nie sądziłam, że idzie się do niego dostać!
                  Pozdrawiam.
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 5792.

Komentarz

• hocken
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 31

Bylem w prosektorium w srode! zostaly zamurowane wszystkie okna itd. z tego co widzialem mozna wejsc tylko do piwnicy w ktorej nigdy nie bylem.
                    only canon

Komentarz

• Sadia

:-? no nie........ Bismarcka zalutowali, teraz prosektorium zamurowali... eh, czemu nie wszedłeś do piwnicy ?

Komentarz

• hocken
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 31

hehe balem sie. kto Cie tam co tam jeszcze jest!
                        only canon

Komentarz

• Sadia

Nie no... skandal ja tam będę na początku lipca, mam nadzieję, że nie zamurują piwnicy bo zamierzam tam wejść i wtedy Ci napiszę co "strasznego" tam znalazłam.

Komentarz

• Bachman
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 147

No to ja sie pochwale samymi Zakładami w Policach. Dostać sie tam można tylko z przepustką lub jej podróbką. Szanse na utrate sprzęta oceniam na 10%

PS. Wszedłem tylko dlatego że ojciec kończył prace i chciał pamiątkowe zdjecia.

No i przykładowe zdjecia.
                            1 - 2 bliźniacze linie produkcyjne amoniaku
                            2
                            3
                            4 - wierza ciśnień mocznika tzw. "Gruba Kaśka"
                            5
                            6
                            7 - w oddali linia produkcyjna bieli tytanowej
                            8
                            9
                            10
                            11 - w "kulkach" jest ciekly amoniak
                            Ostatnio edytowany przez Bachman; 2522.

Komentarz

• Wywiur

Koło prosektorium chodze codziennie

A jak Szczecin to i prawobrzeże, system bunkrów wokół jeziora szmaragdowego, wraz ze ścianą strażacką chyba wszyscy znacie, ruiny niemieckiego sanatorium, czy duże głazy które pozostawił lodowiec. Tylko o ile nad szmaragd łatwo trafić (64 albo 55 - przystanek "jezioro szmaragdowe") to nad inne bez osoby zaznajomionej w terenie cięzko znaleść. W Zdrojach niedaleko szmaragdu jest stary niemiecki kanał przeładunkowy wraz z pustym budynkiem w kształcie rotundy który jest pozostałością po dzwigu przeładunkowym (przylega praktycznie do spółdzielni inwalidów "Ara").

Szanse utraty sprzętu nieduże, mało ludzi a jak nawet są to generalnie spacerowicze niedzielni, zato komary jak autobusy.

- Szczecin - dąbie: stary opuszczony tabor kolejowy jakieś 200-300 m od dworca w dabiu. Wrażenie niesamowite, wagony stoją tam już szereg lat i nikt z nimi nic nie robi, stoją różne od mieszkalnych z odlatującą zieloną farbą i kratami w oknach przez cysterny i takie zwykłe do przewozu węgla. Te od węgla sąnajlepsze bo są pomalowane na czerwono i razem rdzawymi plamami dają bardzo mlowniczy efekt. Ryzyko utraty sprzętu? w sumie niewielkie, rzadko kto tam chodzi czasami niedaleko jakiś samochód przejedzie. Spotkanie z SOK-ami? Mi sie nie zdarzyło chociaż często tam bywałem, czyli znikome :-P
                              A dotego obok stara fabryka narzędzi SIS (nie wiem dokładnie czy można wejść na jej teren)

A może jakiś plenerek w Szczecinie i okolicach? Co wy na to?

Jeżeli macie ochotę na jezioro Dąbskie od stryny Dąbia i Załomia to zapraszam ja tam bywam dość często. Widoki rewelacja, tylko jeden minus, to szczecińska wylęgarnia komarów. Jakby co moge robicza przewodnika w miare możliwości :-P
                              Ostatnio edytowany przez Gość; 5849.

Komentarz

Pracuję...