No to sie niezle działo. Szkoda ze pogoda pokrzyzowala nieco plany. Nieco sie spoznilem ale udalo mi sie pozyczyc KM D5D + 75-300 (szkielko do Canonka nie zdazylo dojechac). Niestety za wiele nie udało mi się ustrzelic. Moze pokaze cos wiezcorem jezeli cos bedzie sie nadawalo
Fotki wykonyw
X
-
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100... -
Pogoda była nieciekawa, ale nawet to co pokazali było super
Przekonałem sie, ze ciężko jest robić zdjęcia samolotów jedną ręką trzymając aparat, a drugą parasol na takim wietrze i deszczu
Ogólnie, mimo że zmokłem niemiłosiernie i w domu byłem dopiero po 21 to nie żałuję
Komentarz
-
Kilka moich zdjęć(jednak większość z poniedziałku) jest tutaj:
Btw. Udało się komuś ustrzelić wczoraj pokaz, a w tle uderzenie pioruna?Komentarz
-
Moje tutaj http://www.kzielinski.pl/Thunderbirds/index.html - ostatnie zdjęcie legendarnej ;-) grupy spotterskiej LME Spotters (C) kolega SibilKomentarz
-
A moje tutaj http://yessphoto.pl/zdjecia/thumbnails.php?album=73
Krzychu, krzys121 - respect. Super foty.Komentarz
-
Te pokazy to jedna wielka porażka. Komercyjny gniot w amerykańskim stylu poprzedzony teatralnym występem dla jankeskich małolatów. Dużo pieprzenia o niczym a zero mięsa.Czy Ci idioci nie znali prognozy meteo? W najlepszą pogodę obijali się po płycie a zaczeli startować w momencie przyjścia największej nawałnicy. To jest zwykłe olewanie i lekceważenie publiki. Najgorsze pokazy jakie w życiu widziałem. Zostali pożegnani gwizdami i śmiechem, żenada a nie pokaz.Ostatnio edytowany przez MARANTZ; 3576.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Ci "idioci" byli limitowani wstrzymaniem ruchu na Ławicy o konkretnej godzinie, poza tym jak zapowiedzieli pokazy na konkretną godzinę, to na pewno część ludzi przyjezdzających na tą godzinę by się ucieszyło że pokaz już się odbył...Te pokazy to jedna wielka porażka. Komercyjny gniot w amerykańskim stylu poprzedzony teatralnym występem dla jankeskich małolatów. Dużo pieprzenia o niczym a zero mięsa.Czu Ci idioci nie znali prognozy meteo? W najlepszą pogodę obijali się po płycie a zaczeli startować w momencie przyjścia największej nawałnicy. To jest zwykłe olewanie i lekceważenie publiki. Najgorsze pokazy jakie w życiu widziałem. Zostali pożegnani gwizdami i śmiechem, żenada a nie pokaz.Komentarz
-
Chyba każdy kto tam był to widział, co za chwilę się będzie działo. Tym bardziej wiedzieli oni. Przy odrobinie dobrej woli można było zrobić ten pokaz godzinę wcześniej. Ruch na Ławicy nie jest tak ogromny by nie można było go modyfikować. Trzeba tylko chcieć. Już o 12 chyba wszyscy obecni tam spotterzy błagali (w myślach i werbalnie) by te pokazy przyspieszono. Wystarczyło popatrzeć na niebo.
Ktoś by się spóźnił i nie zobaczył? Strasznie mi przykro, dzięki temu pokazu nikt nie widział bo on się zwyczajnie nie odbył. To co widzieliśmy to nie był pokaz. Ludzie z forum spottera mają o tej imprezie swoje zdanie. Chyba ani jedno słowo nie jest cenzuralne, więc sobie daruję cytaty...FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
-
Komentarz
-
Byłeś na miejscu czy przeczytałeś na lotnictwo.net.pl / forum 3 elt ?
Jak sobie wyobrażasz zamykanie przestrzeni kontrolowanej na styk ?
Zresztą jak zwykle wszyscy narzekają - są tacy co byli tylko we wtorek i byli zadowoleni. Mi się już ataków nie chce odpierać, rozmawiałem w poniedziałek z pilotami i chęci mieli jak najlepsze. Może i można to było zrobić lepiej ale było jak było...
Mi się akurat tak ułożyło że w tym roku mam szansę zobaczyć ich jeszcze raz i przejadę sporo kilometrów a raczej mil w tym celu...Komentarz
-
Ja się na tym nie znam ale z obserwacji wiem że jak nad miastem ćwiczą polskie 16tki samoloty pasażerskie podchodzą do lądowania z drugiej strony Ławicy-od strony Przeźmierowa.Krzesiny a Przeźmierowo to odległe punkty.Wiec IMHO nie miało to zbyt dużego wpływu.Ale mogę się mylić.Aparat Foto
Komentarz
-
Polskie 16-ki mają rezerwację poszczególnych stref kolizyjnych z przestrzenią kontrolowaną w AUP i nie wydaje mi się żeby Ławica zmieniała kierunki startów i lądowań w zależności od tego...Ja się na tym nie znam ale z obserwacji wiem że jak nad miastem ćwiczą polskie 16tki samoloty pasażerskie podchodzą do lądowania z drugiej strony Ławicy-od strony Przeźmierowa.Krzesiny a Przeźmierowo to odległe punkty.Wiec IMHO nie miało to zbyt dużego wpływu.Ale mogę się mylić.
Co do pokazu - poczytaj support manual na stronie TB - wymagają zarezerwowanej dla siebie strefy iluś tam nm w odległości od miejsca pokazu...
A tak jeszcze przy okazji - na bezrybiu i rak ryba... W Radomiu na główne "atrakcje"zapowiadają się Iskry i Żelaźni...Komentarz
-
A jednak tak jest.Tak się składa że jak pasażerskie podchodzą do lądowania to przelatują dokładnie nad moim blokiem.Rozkład i linie znam prawie na pamięć
.Ale jak 16tki latają jest cisza.Jak sprawdzisz rozkład na http://www.airport-poznan.com.pl/pl/...lad_lotow.html to widzisz ze w tym czasie wylądował jeden drugi trzeci.A że podchodzą z drugiej strony wiem stad że nieraz je tam pstrykam.Natomiast jeśli chodzi o przestrzeń Thunderbirdsów to możesz mieć rację.
Aparat Foto
Komentarz

Komentarz