X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kjoanna
    Początki nałogu
    • 2006
    • 494

a ja widzialam

CB

Komentarz

• Ramirez
      Początki nałogu
      • 2005
      • 335

To mój łysy, trochę zaćmiony o godz. 1:49
      Zdjęcie wykonane w Warszawie.

Komentarz

• Diodak
        Uzależniony
        • 2005
        • 696

Szkoda że nie faza całkowita ale wow ... miałeś dużo szczęścia - ładna fotka!. Na Podkarpaciu nie tylko były chmury ale padał cały czas deszcz . Czekałem 10 lat na dobre waunki pogodowe od zaćmienia w 1997 roku to poczekam jeszcze troche. Ale nie jest źle, oglądałem transmisję live z Barcelony .
        Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.
        EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• Ramirez
          Początki nałogu
          • 2005
          • 335

Zamieszczone przez Diodak
          Szkoda że nie faza całkowita ale wow ... miałeś dużo szczęścia - ładna fotka!. Na Podkarpaciu nie tylko były chmury ale padał cały czas deszcz . Czekałem 10 lat na dobre waunki pogodowe od zaćmienia w 1997 roku to poczekam jeszcze troche. Ale nie jest źle, oglądałem transmisję live z Barcelony .
          Dzięki
          Zdjęcie robiłem stałką 500/5,6 Pentacona. Już zbieram na teleskop Newtona 1200 mm z Astrokraka

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Moje takie trzy, między chmurami... troche kicha, chyba trzęsły mi się ręce z wrażenia ;-)

Edit: ooo, mój automat do wrzucania zdjęć coś się psuje... trzeba będzie obadać
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• oszołom
              Początki nałogu
              • 2005
              • 301

Muflon - i tak te zdjęcia są super ! Ja nie miałem tyle szczęścia, chmury, chmury oraz chmury A tak przynajmniej popatrzę na zdjęcia !!!
              Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Komentarz

• szycho
                Początki nałogu
                • 2006
                • 350

U mnie zaćmienie wyglądało następująco: statyw, aparat, ławka w parku i...chmury chmury i jescze raz chmury. Skończyło się na piwie w knajpie z kumplem od nikona Gratuluje wszystkim którzy wyłuskali to zjawisko spoza chmur.
                EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
                www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Ramirez
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 335

Zamieszczone przez szycho
                  U mnie zaćmienie wyglądało następująco: statyw, aparat, ławka w parku i...chmury chmury i jescze raz chmury. Skończyło się na piwie w knajpie z kumplem od nikona Gratuluje wszystkim którzy wyłuskali to zjawisko spoza chmur.
                  Czyżbym tyko ja miał jakieś niesamowite szczęście?
                  Co prawda ok. północy było trochę chmur. Odpuściłem sobie. Obejrzałem sobie "Zieloną milę".
                  Po filmie ok. 1:30 wyszedłem kontrolnie na balkon i zobaczyłem piękne gwieździste niebo i księżyc zasłonięty cieniem ziemi jeszcze w ok. 40%.

Zamieszczone przez Diodak
                  Diodak, następne pełne zaćmienie już w sierpniu, ale wypada ok. godz. 8-9 rano. Kolejne pełne zaćmienie nocne 21 lutego 2008.
                  Ostatnio edytowany przez Ramirez; 2996.

Komentarz

• Mac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2063

Ja się nie załapałem na dobre warunki do fotografowania księżyca, może w sierpniu będę miał więcej szczęścia.
                    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Bahrd
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 3053

Zamieszczone przez Mac
                      Ja się nie załapałem na dobre warunki do fotografowania księżyca, może w sierpniu będę miał więcej szczęścia.
                      Jest sierpień, jest zaćmienie, ale w Australii i USA

PS
                      To chyba byłaby frajda, w samolocie lecieć tak w poprzek kontynentu? Pościgać się z zaćmieniem? Zahaczyć o częściowe?
                      Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.
                      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Bahrd
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 3053

Kolejne zaćmienie Księżyca już niedługo,
                        http://uanews.org/node/18290, przy tym o tyle wyjątkowe, że będzie można zobaczyć przy tej okazji Saturna.
                        Nas w kraju ominie, ale w Amerykach i zachodniej Europie będzie widać.

Komentarz

• figlet
                          • 2007
                          • 8

Drobna korekta. U nas tez bedzie widoczne.
                          Więcej ciekawych informacji tu: http://astro4u.net/yabbse/index.php?topic=11682.0

Komentarz

• Janusz Body
                            Moderator
                            • 2004
                            • 5757

Zamieszczone przez Bahrd
                            Kolejne zaćmienie Księżyca już niedługo,
                            http://uanews.org/node/18290, przy tym o tyle wyjątkowe, że będzie można zobaczyć przy tej okazji Saturna.
                            Nas w kraju ominie, ale w Amerykach i zachodniej Europie będzie widać.
                            My jesteśmy "western Asia"

Janusz,
                            Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Bahrd
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 3053

Zamieszczone przez Janusz Body
                              My jesteśmy "western Asia"
                              A może to i dobrze? Zdaje się, że Mao Dze Dong powiedział kiedyś, że za 50 lat problemy tego przylądka (a miał na myśli Europę), nie będą miały dla świata żadnego znaczenia

PS
                              Jeśli któryś z rozsianych po świecie forumowiczów złapie (oprócz zaćmienia) również Saturna, to zechce się pochwalić, nie?
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez figlet
                              Drobna korekta. U nas tez bedzie widoczne.
                              Więcej ciekawych informacji tu: http://astro4u.net/yabbse/index.php?topic=11682.0
                              Dzięki za info. U nas pewnie będzie całkowite zachmurzenie - jak ostatnio
                              Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• 1jac
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 214

Saturn będzie za daleko od Księżyca, aby było dokładnie widać na fotce pierścienie. Szkoda. Księżyc zbliży się do Regulusa (alfa leo), to będzie taka jasna kropka o jakieś 2 średnice Księżyca w górę. Zawsze coś.

Komentarz

Pracuję...