X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1565

Geniusz fotografii

Stacja Viasat History emituje bardzo ciekawy dokument o mistrzach fotografii. Paryż lat 20-tych uwieczniał jeden z wybitnych fotografów francuskich. Co ciekawe korzystał z wielkoformatowego aparatu jeszcze z połowy XIX wieku. Słynna wówczas dzielnica Paryża Montparnasse gromadziła wybitnych artystów. Jednym z nich był Man Ray twórca surrealistycznych zdjęć i techniki znanej dzisiaj jako solaryzacja.

Sobota 08.05.2010. godz. 22.00
    Niedziela 09.05.2010. godz. 14.00
  • Plenerownia.pl
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 34

o zapowiada się ciekawie........
    www.plenerownia.pl - warsztaty, kursy i plenery fotograficzne

Komentarz

• Sergiusz
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2708

Ciekawe skąd możesz wiedzieć, że będzie ciekawy skoro emisja dopiero w sobotę?
      Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Mellan
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1851

6-odcinkowy cykl "Genius of Photobraphy" został zrealizowany już jakiś czas temu przez BBC, a w Polsce prezentowany był na Planete.

Naprawdę warto zobaczyć. Prezentowany jest rys historyczny, rozwój fotografii w kontekście dokonań twórców i postępu techniki.

Na spotkaniach klubowych w Szczecinie co kilka tygodni oglądamy kolejne odcinki z projektora rzutowane na typowe tło fotograficzne
        C-F-K - forever

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Zamieszczone przez Mellan
          Na spotkaniach klubowych w Szczecinie co kilka tygodni oglądamy kolejne odcinki z projektora rzutowane na typowe tło fotograficzne
          Jeśli to spotkania klubowe i nie została odprowadzona odpowiednia opłata licencyjna, to ja bym się tak głośno na forum internetowym nie chwalił.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...