X
-
-
Odp: Air Show Radom 2013
Tu masz bez kadrowania tylko wywołanie z RAW w LR...
Wartość przysłony 5.6
Czas migawki 1/1250
Czułość ISO 200
Ogniskowa 300
Wartość przysłony 7.1
Czas migawki 1/1000
Czułość ISO 200
Ogniskowa 300
Wartość przysłony 5.6
Czas migawki 1/1000
Czułość ISO 200
Ogniskowa 300
Co masz namyśli przez zoomowanie cyfrowe....
Czasem trzeba być w odpowiednim miejscu i mieć trochę szczęścia....
Wiele zdjęć wymaga lekkiego przekadrowania ze względów estetycznych itp. ale nie można tego traktować jako sposobu na ich powiększanie.
pozdrawiam WojtekOstatnio edytowany przez fancik; 35860.Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.Komentarz
-
@fancik - grecki F16 bardzo fajne, mi się niestety nie udało sensownie go sfocić bo ciągle były w tle jasne chmury
--- Kolejny post ---
@fancik - grecki F16 bardzo fajne, mi się niestety nie udało sensownie go sfocić bo ciągle były w tle jasne chmury
Komentarz
-
Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.Komentarz
-
fotki z "szalejącym" helikopterem (cokolwiek to za model) - RAKIETOWE !!!Komentarz
-
; Podłączę się. W 2011 r. na AS robiłem zdjęcia 5d2 z 70-200 +TC 1.4. Potwierdzam to co napisał YaneC. Ww. zestaw dawał radę, ale wg mnie pod pewnymi warunkami, tj. zajęcie przyzwoitej miejscówki, ja stałem na Skaryszewskiej (na czyimś polu) i łapałem samoloty, które przelatywały "niemal nad głowami" . (takich wrażeń nie ma oglądając pokazy z lotniska, a z części dla widzów jest już za duża odległość dla ogniskowej 200mm - w przypadku pokazów odrzutowców). Ponadto sytuację ratuje matryca 5d2 (21mpix) - która daje możliwość kadrowania w post produkcji bez utraty szczegółów, czym można nadrobić "braki w ogniskowej".Trochę gratów i nieco innych szpargałów...Komentarz
-
To AH-64 Apache
Dzięki za opinię, ale jest dużo więcej lepszych zdjęć niż moje.Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.Komentarz
-
Trochu było krótko...
Komentarz
-
-
Zgadzam się. 70-200 + TC 1.4 to chyba minimalny, budżetowy zestaw aczkolwiek nawet na APSC i Skaryszewskiej może być za krótko na zdjęcia gdzie samolot wypełnia 2/3 klatki... Podczas przylotów od Małęczyna/Lotniczej ten problem oczywiście nie istnieje (jak komuś brakuje mm to warto się udać na te lokalizacje). Tak naprawdę dopiero 100-400 na apsc daje jakieś tam możliwości, a na pełnej klatce niestety dopiero 400+1.4x daje jakieś szanse na dobre ujęcia (ale cena zaczyna już mrozić). Na treningach najczęściej latają trochę niżej i niektórzy dobrze wiedzą, nad którym polem warto przelecieć aby wzbudzić zainteresowanie;
Podłączę się. W 2011 r. na AS robiłem zdjęcia 5d2 z 70-200 +TC 1.4. Potwierdzam to co napisał YaneC. Ww. zestaw dawał radę, ale wg mnie pod pewnymi warunkami, tj. zajęcie przyzwoitej miejscówki, ja stałem na Skaryszewskiej (na czyimś polu) i łapałem samoloty, które przelatywały "niemal nad głowami" . (takich wrażeń nie ma oglądając pokazy z lotniska, a z części dla widzów jest już za duża odległość dla ogniskowej 200mm - w przypadku pokazów odrzutowców). Ponadto sytuację ratuje matryca 5d2 (21mpix) - która daje możliwość kadrowania w post produkcji bez utraty szczegółów, czym można nadrobić "braki w ogniskowej".
W tym roku pogoda niestety idealna nie była...Komentarz
-
To może troszkę moich dorzucę. Zrobione z różnych miejsc zarówno Skaryszewska jak i lotnisko.
01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.
Więcej będzie do obejrzenia w mojej CB galerii http://www.canon-board.info/galerie-...stkiego-79368/Komentarz
-
@sfw - namierzyłem Cię ostatnio na fejsie
Jak zwykle super zdjęcia.Komentarz
-
Tak przy okazji wydarzenia jakim był AR Radom, a przed Ostravą - może pomożecie mi w wyborze szkła...
Zapraszam http://www.canon-board.info/obiektyw...strosci-92360/Komentarz
-
Komentarz
-
01 i 08 tez mi się najbardziej podobają, mniam
Komentarz

Komentarz