X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

To egoista pozostając w klimatach doda fotki z dzisiejszego focenia na cmentarzu w Wasilkowie:

30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• bebop
      Uzależniony
      • 2005
      • 755

Zamieszczone przez Robson01
      Bebop detal fajny, czyżby w tle znicz? Jeżeli tak to może lepsza byłaby trochę większa GO.
      tak, ale chciałem plamę, która by nie rozpraszała tylko dawała kolor. jakby znicz był wyraźny to inne rzeczy obok niego też. no i za dużo grzybów by było.
      gra i buczy bebop

Komentarz

• MarekC
        Uzależniony
        • 2005
        • 647

Zamieszczone przez Robson01
        O "egoista" zmienił "logo":-D
        teraz wygląda jak "gospodarz domu" Anioł ;-).. Zart oczywiście :-)
        Pozdrawiam
        Marek

Komentarz

• MarekC
          Uzależniony
          • 2005
          • 647

Zamieszczone przez bebop
          akordeonista - Cmentarz Wolski Warszawa.
          Szczegóły bomba, kolory jakbym patrzył na tę rdzę własnym okiem.. tylko znowu foto raczej do jakiejś dokumentacji, nie reportarzu czy relacji z cmentarza
          Pozdrawiam
          Marek

Komentarz

• bebop
            Uzależniony
            • 2005
            • 755

Zamieszczone przez MarekC
            Szczegóły bomba, kolory jakbym patrzył na tę rdzę własnym okiem.. tylko znowu foto raczej do jakiejś dokumentacji, nie reportarzu czy relacji z cmentarza
            MarekC, dokument/reportaż/relacja to nie tylko tysiąćpięćsetne zdjęcie znicza. tak mi się wydaje. zresztą poniekąd masz rację - zacząłem robić dokumentację cmentarza wolskiego. właśnie detale etc.
            gra i buczy bebop

Komentarz

• MarekC
              Uzależniony
              • 2005
              • 647

Zamieszczone przez bebop
              MarekC, dokument/reportaż/relacja to nie tylko tysiąćpięćsetne zdjęcie znicza. tak mi się wydaje. zresztą poniekąd masz rację - zacząłem robić dokumentację cmentarza wolskiego. właśnie detale etc.

Zgadza się, ale gdy przedstawiasz całość swej pracy, czyli i świeczki, i krzyże, modlitwę, skupienie ale i rdzę czy grajka i roześmiane dzieci. Taki piekny album traktujący temat całościowo :-)
              Mam nadzieję, że będziesz mógł pochwalić się takim albumem..z chęcią bym obejżał
              Pozdrawiam
              Marek

Komentarz

• Polaco
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1135

Tomku, zdjecia z cmentarza w Wasilkowie sa super !! ale z tych 2-ch zdjec aniola bardziej mi sie podoba to mocniej wykadrowane.
                Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                Troche moich knotow

Komentarz

• bebop
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 755

Zamieszczone przez MarekC
                  Zgadza się, ale gdy przedstawiasz całość swej pracy, czyli i świeczki, i krzyże, modlitwę, skupienie ale i rdzę czy grajka i roześmiane dzieci. Taki piekny album traktujący temat całościowo :-)
                  Mam nadzieję, że będziesz mógł pochwalić się takim albumem..z chęcią bym obejżał
                  Marku może być dokument dot. bardziej elementów architektonicznych. krótko mówiąc nagrobków. modlitwa - skupianie się - akurat ten motyw mnie totalnie nie kręci. może dlatego że nie jestem katolikiem tylko buddystą. roześmiane dzieci na cmentarzu? oj chyba nie. pozostanę przy rzeźbach i nagrobkach. starych rzecz jasna, bo te nowe to dla mnie nieco tandeta kamieniarstwa i mcdolnalds.

a grajek pojawił się*bardziej jako ciekawostka, bo na innych cmentarzach go nie widziałem. ba nawet na tym cmentarzu wcześniej go nie widziałem. ma dość ciekawą twarz, nie trzeba go filtrować, draganizm by default. jak go spotkam następnym razem to może jakiś portret strzelę (jak się zgodzi). a teraz gdybanie: gdyby stał po drugiej stronie alejki to byłby "świętozmarły" temat, bo by było widać groby, lampki. stał akurat w miejscu, gdzie w ramach 180 stopni grobów nie widać.
                  gra i buczy bebop

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Zamieszczone przez Polaco
                    Tomku, zdjecia z cmentarza w Wasilkowie sa super !! ale z tych 2-ch zdjec aniola bardziej mi sie podoba to mocniej wykadrowane.
                    Też takie jest moje zdanie. Ale dodałem drugie, dla uzupełnienia obrazu
                    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• bebop
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 755

to ja w ramach grzebactwa "rzeźbienia":

gra i buczy bebop

Komentarz

• bebop
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 755

to jeszcze cztery średniaki.

przy okazji dylemat. część prawosławna cmentarza Wolskiego jest dość stara. generalnie poziomu to nie trzyma w żadnym stopniu. widać to na zdjęciach, często jeden plan mam w jednym "poziomie" a drugi już w zupełnie innym. dotyczy to i drzew (nie jest to kwestia obiektywu, bo 90mm średniaka buły nie ma) i pagórków, a grobów szczególnie. wszystko się pochyla. osobiście nie mam z tym zbyt dużego problemu, ale ktoś może mieć, więc pytanie czy robiąc takie zdjęcia jakoś to korygować czy zostawiać tak jak to rzeczywiście wygląda...
                        gra i buczy bebop

Komentarz

• bebop
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 755

a jeszcze z rebelanckiego zestawu (300D+kit) to takie znalazłem sprzed roku (Stare Powązki):

2sek/f3_5/iso800 z podpórką na jakimś pomniku.

3/10sek/f3_5/iso3200 z ręki monopoda (żona oddała) :-)
                          gra i buczy bebop

Komentarz

• Tomasz Golinski
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 8623

To pierwsze rebelanckie fajne, ale chyba bym inaczej kadrował jednak.

Komentarz

• bebop
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 755

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                              To pierwsze rebelanckie fajne, ale chyba bym inaczej kadrował jednak.
                              ja teraz teĹź. nie mówiąc o niskim ISO i statywie.

fajnie byłoby móc pokazać tego anioła trochęÂ*z góry - perspektywą w postaci reszty cmentarza... czyli pomysł na drabinę do niesienia oprócz statywu. no i jak statyw na drabinie umocować...
                              gra i buczy bebop

Komentarz

• Robson01
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1574

Zamieszczone przez bebop
                                ja teraz teĹź. nie mówiąc o niskim ISO i statywie.

fajnie byłoby móc pokazać tego anioła trochęÂ*z góry - perspektywą w postaci reszty cmentarza... czyli pomysł na drabinę do niesienia oprócz statywu. no i jak statyw na drabinie umocować...
                                A to po jakiemu ? :grin:
                                Canon
                                Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

Pracuję...