X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Jacku, ja to wiem! Jednak mimo wszystko, to nie tłumaczy dlaczego na filmach przyrodniczych latające ptaki mają ostrość ustawioną w punkt, a jak sam wiesz, fotografując choćby głupie mewy uzysk ostrych fotek nie jest wcale tak duży
    Uzysk???? Jurku, jakbys fotografowal 25klatek na sekunde, to wtedy bys mial uzysk

Komentarz

• Jurek Plieth
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2087

Zamieszczone przez Pikczer
      Uzysk???? Jurku, jakbys fotografowal 25klatek na sekunde, to wtedy bys mial uzysk
      Powtarzam, że na filmach wszystkie 25 klatek jest ostrych
      Wniosek: uzysk = 100%
      http://plieth.com

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

Jacku, ja to wiem! Jednak mimo wszystko, to nie tłumaczy dlaczego na filmach przyrodniczych latające ptaki mają ostrość ustawioną w punkt, a jak sam wiesz, fotografując choćby głupie mewy uzysk ostrych fotek nie jest wcale tak duży
        no to jest tzw. rozwiazanie uniwersalne, jak nie wiadomo o co chodzi to chdzi o....kase, TV to drozsza zabawka niz fotografia, do tego dochodza kamery specjalistyczne do okreslonych zadan... plus jeden detal w TV nie leca amatorskie produkcje (no chyba ze po 24 :wink i raczej nie ma tam przypadkowych ludzi i rozwiazan...
        Instagram

Komentarz

• Pikczer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2578

Powtarzam, że na filmach wszystkie 25 klatek jest ostrych
          Wniosek: uzysk = 100%
          Jurek wybacz, ale Ty chyba troszke błądzisz.
          To sa inne rozdzielczosci.
          Zrob sobie zdjecie nawet sredniej jakosci, powieksz na caly ekran a komputer podepnij do telewizora. Wtedy dopiero zobaczysz roznice wyswietlania TV a kompa. A powiekszales kiedys obraz telewizyjny do wielkosci np. 1600 x 1600 pixeli? Takiego g.... nie zaakceptowalbys nigdy. Chyba, ze robionego kompaktem ;-)

Komentarz

• Jurek Plieth
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2087

Jurek wybacz, ale Ty chyba troszke błądzisz.
            To sa inne rozdzielczosci.
            Zrob sobie zdjecie nawet sredniej jakosci, powieksz na caly ekran a komputer podepnij do telewizora. Wtedy dopiero zobaczysz roznice wyswietlania TV a kompa. A powiekszales kiedys obraz telewizyjny do wielkosci np. 1600 x 1600 pixeli? Takiego g.... nie zaakceptowalbys nigdy. Chyba, ze robionego kompaktem ;-)
            Aż tak bardzo jak Ci się wydaje, to ja nie błądzę! :rolleyes: Te filmy przyrodnicze o których mowa nagrywane są też w HDTV, gdzie rozdzielczość wynosi "zaledwie" trochę ponad 2 Mpix. Zapytaj naszych amerykańskich kolegów jak to się ogląda
            Uwierz, że wcale dużo nie odbiega od tej jakości o jakiej dyskutujemy w przypadku obrazów nieruchomych.
            http://plieth.com

Komentarz

• karczmarz
              Coś już napisał
              • 2005
              • 76

Panowie - bylem, siedzialem (w pierwszym rzedze!!!) i... z miejsca cykalem foty. Jak wczoraj podgladalem (23.30), to bylem zadowolony i mam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo do dnia dzisiejszego
              Wystawie fotki moze nawet i dzisiaj. Zapraszam wiec do ogladania i komentowania.
              Witaj,
              no to gdzie te foty do oglądania? z moich nie jestem zadowolony, ale też nie taki był cel akurat tego wyjścia. widziałem, że na początku bez problemu można było podejść pod scenę i fotografować. czasami wydawało mi się, że migawka mojego aparatu robi taki hałas, że.. ;-)

pozdrawiam
              jarek
              www.karczmarzyk.com
              www.karczmarzyk.eu

Komentarz

• Pikczer
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2578

Zamieszczone przez karczmarz
                Witaj,
                no to gdzie te foty do oglądania?