X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paweł Ubysz
    Coś już napisał
    • 2005
    • 93

Zamieszczone przez Vitez

W skali stolicy: jak ktos pisze/mowi o kerfurze (niepoprawna pisownia zameirzona - slangowa! ) na pradze = Wilenska.

Ot takie stereotypy.
    Trzeci rodzaj prawdy. Dla mnie "karfur" za rzeką to "karfur" na Targówku. Jak przeczytałem twój pierwszy o tym post byłem pewien ze chodzi Ci o ten właśnie sklep. I nawet zastanawiałem się czy jest na Pradze jakiś drugi i dopiero post Kami74 uswiadomił mi że jednak jest.
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Paweł Ubysz
      Trzeci rodzaj prawdy. Dla mnie "karfur" za rzeką to "karfur" na Targówku.
      Masz prawo tak uwazac jednak ja mam odmienne zdanie na ten temat a nazwanie tego w tak subiektywny sposob "trzecim rodzajem prawdy" uznaje za obrazliwe.
      EOT.

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

Zamieszczone przez Vitez
        W skali stolicy: jak ktos pisze/mowi o kerfurze (niepoprawna pisownia zameirzona - slangowa! ) na pradze = Wilenska.

Ot takie stereotypy.
        Z jednej strony zawsze piszesz zeby nie uogolniac a teraz ludziom wciskasz jakis dziwne porownania [karfur,praga = Wilenska], w dodatku nieprawdziwe, mi ciagle Wilenska kojarzy sie z dworcem PKP a nie ze sklepem, tak wiec na przyszlosc stosuj tez do siebie ta sama "miare" co do innych i pisz za siebie ... ja ma podobne zdanie jak przedpiszcy, Carrefour na pradze to jest na targowku, on byl pierwszy na pradze (a nawet chyba tez w W-wie)
        Instagram

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Jac
          Z jednej strony zawsze piszesz zeby nie uogolniac a teraz ludziom wciskasz jakis dziwne porownania
          Nic nikomu nie wciskam, tylko prezentuje swoj punkt widzenia.

Komentarz

Pracuję...