highlight recovery in movie mode https://groups.google.com/group/ml-d...5d128529b9e90e
X
-
-
Panowie ostatnio zaczęli z powodzeniem grzebać przy digicu więc niedługo mogą wyjść całkiem niezłe funkcje.Komentarz
-
@iso - z tym że oni grzebią wyłącznie przy digicu
FotoMaciej
C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark IIKomentarz
-
yy no racja. tym razem dogrzebali się do jakichś magicznych cyferek i na ślepo sprawdzają co jest czym. z powodzeniem, bo już parę efektów można zaobserwować w ostatnim eksperymentalnym autoexecu.Komentarz
-
W każdym przypadku to jakieś magiczne cyferki/wartości, które trzeba zmieniać i patrzeć na to co sie dzieje. Fajnie jeżeli znaleźli kolejne. Może to pomóc przy nowych funkcjach.
Wczoraj zainstalowałem ML na swojej karcie i jak narazie poznaje jego możliwości
Canon EOS 550D | http://www.flickr.com/photos/leszek_t/Komentarz
-
Kawał porządnego oprogramowania! Proste i bezpłatne rozwiązanie na wiele bolączek. Odżyją manualne szkła ("focus peaking"). Szkoda że Canon nie patronuje tym "upgrade'om" i mało ludzi skorzysta z tych udogodnień (trzeba szukać, szukać, czytać, czytać). To się nazywa prawdziwy "firmware upgrade".
Jeśli można prosić administratora o dopisanie w nazwie wątku "Magic Lantern ulepszony firmware" to byłoby ludziom znacznie łatwiej znaleźć pożyteczne informacje.Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)Komentarz
-
Właśnie mam pytanie jak się sprawdza ML/focus peak w ostrzeniu z manualami (chodzi mi o zwykłe zdjęcia)? Jak z precyzją i wygodą tego rozwiązania?Kawał porządnego oprogramowania! Proste i bezpłatne rozwiązanie na wiele bolączek. Odżyją manualne szkła ("focus peaking"). Szkoda że Canon nie patronuje tym "upgrade'om" i mało ludzi skorzysta z tych udogodnień (trzeba szukać, szukać, czytać, czytać). To się nazywa prawdziwy "firmware upgrade".
Jeśli można prosić administratora o dopisanie w nazwie wątku "Magic Lantern ulepszony firmware" to byłoby ludziom znacznie łatwiej znaleźć pożyteczne informacje.40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/Komentarz
-
Technicznie nie ma problemu.Jeśli można prosić administratora o dopisanie w nazwie wątku "Magic Lantern ulepszony firmware" to byłoby ludziom znacznie łatwiej znaleźć pożyteczne informacje.
Ale do zmian tytułu wątku potrzebny jest głos Autora wątku na PW do moderatora.
Jeśli każdy z użytkowników będzie zmieniał tytuły każdego wątku,może być ciekawie
Komentarz
-
Miałem "jazdę próbną" z aparatem Sony NEX 5. Jak dla mnie rewelacja. Nie wiem czy w ML może zmieniać kolor obwódki (w Sony można, czasem to dosyć istotne). Testowałem tego NEX'a na szkle f/2,8, czyli bez "papierowej GO". Jest pewne (oczywiste) ograniczenie - w obszarach bez kontrastu focus peak "nic nie zaznaczy" (np. lite tło).
"Curb your enthusiasm"
Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)Komentarz
-
witam temat to ML więc nie tworząc nowego wątku piszę tu
Czy istnieje magic lantern na Canon 450D lub 40D na ich tronie nic nie ma o tym ale może komuś udało się coś przerobić. Czy może spotkał się ktoś z tym programem na 450D?Pkt 8 regulaminu forumKomentarz
-
Will it work on a 40D, 1000D, GH1, D7000, etc?
Short answer: Maybe.
Longer answer: The CHDK project successfully supports many different cameras running different operating systems, but finding the necessary kernel entry points is a very time consuming process. Since Magic Lantern is publicly available, someone with the time, the hardware and the inclination to port it to other cameras can do so.
The 40D, 450D, 1000D and 5Dmk1 are similar in hardware, but they run vxWorks and would be lots of effort to support.6D || 5D || EF 17-40mm f/4 L || EF 35mm f/1.4 || EF 50mm f/1.4 || EF 85 mm f/1.8 || EF 135 mm f/2.0 || SPEEDLITE 580 EX IIKomentarz
-
czyli rozumiem to jako "może i działa ale trochę się coś różni w środku i trzeba pogrzebać"
ok czyli jeśli się nie znam na programowaniu tego to nic nie znajdę gotowego do instalacji?
a czy ktoś wie czy w sieci istnieje może już wersja że u kogoś działała?Pkt 8 regulaminu forumKomentarz
-
Ja bym powiedział - mocno się różni i raczej nie ma co liczyć na ML dla wymienionego sprzętu.Komentarz
-
dzięki za odpowiedzi
szkoda no nie stać mnie na zakup nowego lustra z video a chciałem się pobawić :/Pkt 8 regulaminu forumKomentarz
-
W moim 50d Magic lantern nie chce działać...
W moim 50d Magic lantern nie chce działać...
Jaka może być tego przyczyna?
Wgrywam tak jak w instrukcji i aparat się wiesza...
Dopiero wyjęcie baterii pomaga...
Bardzo zależy mi na funkcji nagrywania video i był bym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam wszystkichKomentarz
Komentarz