X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RobertON
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 2190

Odp: Magic lantern

Zamieszczone przez tlustyx
    4. Po wciśnięciu SET i kręceniu kółkiem zdjęcie (w podglądzie) przyciemnia się lub rozjaśnia - co to pokazuje?
    To jest symulacja korety ekspozycji - jak z drabinki, ale to tylko moje spostrzeżenie.
    Na pozostałe pytania nie znam odpowiedzi i nie mam 6D, ale chętnie się dowiem.

Za to, może ktoś zna odpowiedź - gdzie się zapodziała funkcja DotTune AFMA w ML do 5D2 i czy była w 600D ?
    Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
    https://500px.com/robowert26

Komentarz

• Element7th
      Bywalec
      • 2013
      • 230

Zamieszczone przez RobertON
      Za to, może ktoś zna odpowiedź - gdzie się zapodziała funkcja DotTune AFMA w ML do 5D2 i czy była w 600D ?
      Trzeba oznaczyć w dodatkowych modułach, żeby się ładowała. Domyślnie jest wyłączona.
      Fotografia produktowa Poznań | Fotograf ślubny Poznań

Komentarz

• RobertON
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2190

Zamieszczone przez Element7th
        Domyślnie jest wyłączona.
        Faktycznie, dzięki nie dopatrzyłem.

Komentarz

• canon1dx
          Dopiero zaczyna
          • 2012
          • 30

Zainstalowałem ML na Canon 5dmkII. Jak ustawić detekcję ruchu by można było wykorzystać ją do sportu? U mnie wykrywa ruch z około 1 metra

Komentarz

• canon1dx
            Dopiero zaczyna
            • 2012
            • 30

Po instalacji ML w 5DmkII nie działa autofocus na wszystkich obiektywach. Usnąłem oprogramowanie i dalej nie działa. Macie jakieś pomysły co zrobić czy pozostaje serwis?

Komentarz

• Fotopstryczek
              Uzależniony
              • 2013
              • 653

Przełączyłeś AF ze spustu migawki na AF-ON?

Komentarz

• Cibor
                • 2014
                • 11

Witajcie.

Planuje instalacje ML na 6D - posiadam wersje 1.1.4 - czy muszę cofnąć się do 1.1.3 ? Który ML proponujecie zainstalować - czytam że jest kilak wersji - zassałem ze strony ml - wersje nightly - ale czytam różne oponie na jej temat ...

Proszę o pilną odpowiedź , jestem na wakacjach i chciałbym trochę poćwiczyć z ML

Pozdrawiam !

Komentarz

• tlustyx
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1304

Zamieszczone przez Cibor
                  Witajcie.

Planuje instalacje ML na 6D - posiadam wersje 1.1.4 - czy muszę cofnąć się do 1.1.3 ? Który ML proponujecie zainstalować - czytam że jest kilak wersji - zassałem ze strony ml - wersje nightly - ale czytam różne oponie na jej temat ...

Proszę o pilną odpowiedź , jestem na wakacjach i chciałbym trochę poćwiczyć z ML

Pozdrawiam !
                  Musisz cofnąć się do wersji 1.1.3 (chyba że się coś zmieniło w ostatnim czasie).
                  Wersje możesz wypróbować każdą. ML się nie instaluje, jaki wrzucisz na kartę pamięci taki się uruchomi, możesz spróbować jednego a później drugiego (próbowałem "Tragic" i "Nightly" - jakoś przy fotografowaniu nie zauważyłem różnicy między nimi).
                  Ostatnio edytowany przez tlustyx; 17268.
                  6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
                  Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• jaś
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 2601

Zamieszczone przez tlustyx
                    Musisz cofnąć się do wersji 1.1.3 (chyba że się coś zmieniło w ostatnim czasie).
                    Wersje możesz wypróbować każdą. ML się nie instaluje, jaki wrzucisz na kartę pamięci taki się uruchomi, możesz spróbować jednego a później drugiego (próbowałem "Tragic" i "Nightly" - jakoś przy fotografowaniu nie zauważyłem różnicy między nimi).
                    w tragic nie wszytko mi chodziło, w nightly było dużo lepiej ale ja używałem raczej funkcji typowo fotograficznych
                    Jestem szumofobem
                    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Nedo
                      Dopiero zaczyna
                      • 2015
                      • 17

Witam. Mam pytanie, a w sumie to i nawet problem. Otóż od niedawna jestem posiadaczem Canona 5D Marka II, który został kupiony w celu nagrywania. Z tego też względu długo nie czekałem i wgrałem ML'a prawie od razu. (Żeby nie było, pracowałem z wieloma lustrzankami, nagrywałem i alfą i nikonem, canonem tez sie zdarzyło tylko bez ML). Problem pojawia się następujący. Czas otwarcia migawki ustawia mi się automatycznie na 1/33 (tryb M jest włączony) i nieważne czy bym zmienił na więcej czy mniej i tak zawsze jak rozpocznę nagrywanie mam ustawiony czas 1/33. Ktoś mógłby mi pomóc zwalczyć ten problem? Może coś przeoczyłem, albo coś. A druga sprawa jest taka - czy mogę zmienić intensywność Focus Peaku? Żeby te ziarenka oznaczające kontury były mocniejsze i było ich więcej?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Komentarz

• HakunaMatata
                        Bywalec
                        • 2014
                        • 115

Witam, ja również mam mały problem. W ml ustawiłem nagrywanie raw. Klikam na przycisk set, nagrywanie zaczyna się (świeci niebieska dioda i licznik liczy czas). Po 5sec znowy naciskam set, nagrywanie zatrzymuje się. Ale pliku na karcie nie ma... Nie wiem czemu.

Gdy wyłączę raw video i nagrywam w mov to jest wszystko ok.

Komentarz

• 7four
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 850

Zamieszczone przez HakunaMatata
                          Witam, ja również mam mały problem. W ml ustawiłem nagrywanie raw. Klikam na przycisk set, nagrywanie zaczyna się (świeci niebieska dioda i licznik liczy czas). Po 5sec znowy naciskam set, nagrywanie zatrzymuje się. Ale pliku na karcie nie ma... Nie wiem czemu.

Gdy wyłączę raw video i nagrywam w mov to jest wszystko ok.
                          A z poziomu komputera co widać na karcie? Pojemność wolnego miejsca po nagraniu na kartę spada czy jest bez zmian ?

Komentarz

• TriXter
                            • 2016
                            • 10

może problem z kartą? próbowałeś z inną?

Komentarz

• zakamarek
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 20

Problem mam
                              Zainstalowałem ML dla 7d...
                              No i co dalej?W menu pisze wersja Firmware 2.0.3-ml-nightly.2
                              no ale dalej mam opcje z starego Firmware 2.0.3
                              Skazany na rusa!

Komentarz

• RobertON
                                Pełne uzależnienie
                                • 2012
                                • 2190

Oczywiście że tak jest bo ML to nakładka na soft canona. Musisz pouruchamiać poszczególne moduły. Przyciskiem Kosza odpal ML.

Komentarz

Pracuję...