X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzesiek_PL
    Uzależniony
    • 2008
    • 834

Ciekawe jest to, że mając ML i wyłączony aparat, jak zakładam obiektyw to słychać jak stabilizacja się załącza, wychodzi z tego że wyłączony aparat z ML nie jest wyłączony

Komentarz

• tezmarek
      Uzależniony
      • 2009
      • 840

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
      Ciekawe jest to, że mając ML i wyłączony aparat, jak zakładam obiektyw to słychać jak stabilizacja się załącza, wychodzi z tego że wyłączony aparat z ML nie jest wyłączony
      Coś w tym może być, bo aparat definitywnie wyłącza się dopiero po wyciągnięciu akumulatora (patrz zwiecha ML).

Komentarz

• Kuzio
        Dopiero zaczyna
        • 2004
        • 18

a tak przy okazji zapytam, często Wam się wiesza?
        50D

Komentarz

• mc_iek
          Uzależniony
          • 2008
          • 790

Mnie się na 50d wieszały wcześniejsze wersje, teraz od dobrego miesiąca już nie występuje ten problem.
          Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• Kuzio
            Dopiero zaczyna
            • 2004
            • 18

czyli moje 50D standartowo się wieszało, dzięki
            50D

Komentarz

• ksp01marek
              Coś już napisał
              • 2005
              • 73

Zamieszczone przez mc_iek
              Magic Lantern to oprogramowanie uruchamiające się z karty. Jeżeli na karcie go nie ma, to się nie uruchomi. W przypadku EOS 50D, mimo braku ML na karcie, pozostaje tylko aktywna funkcja filmowania. Możliwości jakie dale ML to nie tylko film, to bardzo wiele różnych ułatwień przy robieniu zdjęć. Trudno tu wszystkie wymieniać, ale z przydatniejszych można wymienić programowalny w dużym zakresie AEB, zdjęcia poklatkowe w zadanych odstępach czasowych (Time Lapse), bardzo długie czasy naświetlania, wykonanie zdjęcia o zadanym czasie, sygnalizowanie prześwietleń/niedoświetleń przy pomocy zebry w trybach LV i wiele, wiele innych...
              ...w którym to jest miejscu. mam 50D i nie mogę znaleść.

Komentarz

• mc_iek
                Uzależniony
                • 2008
                • 790

W menu Shoot w zakładce intervalometer, po ustawieniu On, trzeba wcisnąć klawisz Func i wchodzi się w ustawianie czasu między zdjęciami. Od 1 sekundy do 480 minut.
                Ostatnio edytowany przez mc_iek; 15659.
                Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• ksp01marek
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 73

Zamieszczone przez mc_iek
                  W menu Shoot w zakładce intervalometer, po ustawieniu On, trzeba wcisnąć klawisz Func i wchodzi się w ustawianie czasu między zdjęciami. Od 1 sekundy do 480 minut.
                  Dziękuję. Jeszcze jedno. Czy jak zapodam nagrywanie np. wschodu słońca czy będę mógł wyłączyć podgląd na wyświetlaczu, bo inaczej zechla mi akumulatory szybko.
                  Ostatnio edytowany przez ksp01marek; 3145.

Komentarz

• VomitroN
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 516

Zamieszczone przez ksp01marek
                    Dziękuję. Jeszcze jedno. Czy jak zapodam nagrywanie np. wschodu słońca czy będę mógł wyłączyć podgląd na wyświetlaczu, bo inaczej zechla mi akumulatory szybko.
                    Zakładka POWER i funkcje:
                    - Dim display
                    - Turn Off LCD and LV
                    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Komentarz

• ksp01marek
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 73

Zamieszczone przez VomitroN
                      Zakładka POWER i funkcje:
                      - Dim display
                      - Turn Off LCD and LV
                      Dziękuję. A swoją drogą uprzejmość kolegów pogłębia moje lenistwo (to był żart).
                      Ostatnio edytowany przez ksp01marek; 3145.

Komentarz

• artek80
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 21

Panowie no to teraz pytanie. Wyciągam kartę z ML z apartu (50D ) i wkładam zwykłą. Wcześniej nie wyłączyłem opcji nagrywania w menu ML.
                        Wchodząc teraz w tryb Live View mam cały czas dostępną opcję filmowania. A co jeśli potrzebowałbym ją szybko wyłączyć nie mając karty z menu ML. Jest taka możliwość ? .

Dzisiaj odkryłem , iż filmując najeżdżając na dany punkt wciśnięcie przycisku AF-ON powoduje samo do ostrzenie
                        Czy w związku z tym jest też możliwość śledzenia przez autofokus ?
                        http://artek80.digart.pl/digarty/

Komentarz

• tezmarek
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 840

Zamieszczone przez artek80
                          Panowie no to teraz pytanie. Wyciągam kartę z ML z apartu (50D ) i wkładam zwykłą. Wcześniej nie wyłączyłem opcji nagrywania w menu ML.
                          Wchodząc teraz w tryb Live View mam cały czas dostępną opcję filmowania. A co jeśli potrzebowałbym ją szybko wyłączyć nie mając karty z menu ML. Jest taka możliwość ? .

Dzisiaj odkryłem , iż filmując najeżdżając na dany punkt wciśnięcie przycisku AF-ON powoduje samo do ostrzenie
                          Czy w związku z tym jest też możliwość śledzenia przez autofokus ?
                          Automatycznego ostrzenia (czyli takiego, jak w amatorskiej kamerze) - brak. Sposób ostrzenia po wciśnięciu AF-ON nie nadaje się do tego, aby pokazywać go na ujęciach...
                          Filmowanie będzie dostępne aż do przywrócenia ustawień menu.

Komentarz

• Grzesiek_PL
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 834

Coś drgnęło na temat zarządzania FPS w 500D, póki co nie zbyt dobrze to działa. Ale jest nadzieja

Komentarz

• iso
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 547

jest x-mas edition. kontrola fps 4-32 w 500d, przy czym na sandisku xtreme III class 6 bufor pełny po 30sekundach. generalnie działa, ale dużo do poprawy.
                              Jest też videoHDR, i z tego co widać na samplach, rozwala system. Red-y i inne panavisiony to pikuś

Komentarz

• Plexa
                                Dopiero zaczyna
                                • 2010
                                • 38

Idzie nowe: http://www.eoshd.com/content/6640/eo...-on-5d-mark-ii

Komentarz

Pracuję...