Ciekawe jest to, że mając ML i wyłączony aparat, jak zakładam obiektyw to słychać jak stabilizacja się załącza, wychodzi z tego że wyłączony aparat z ML nie jest wyłączony
X
-
-
Coś w tym może być, bo aparat definitywnie wyłącza się dopiero po wyciągnięciu akumulatora (patrz zwiecha ML).Komentarz
-
-
Mnie się na 50d wieszały wcześniejsze wersje, teraz od dobrego miesiąca już nie występuje ten problem.Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
-
...w którym to jest miejscu. mam 50D i nie mogę znaleść.Magic Lantern to oprogramowanie uruchamiające się z karty. Jeżeli na karcie go nie ma, to się nie uruchomi. W przypadku EOS 50D, mimo braku ML na karcie, pozostaje tylko aktywna funkcja filmowania. Możliwości jakie dale ML to nie tylko film, to bardzo wiele różnych ułatwień przy robieniu zdjęć. Trudno tu wszystkie wymieniać, ale z przydatniejszych można wymienić programowalny w dużym zakresie AEB, zdjęcia poklatkowe w zadanych odstępach czasowych (Time Lapse), bardzo długie czasy naświetlania, wykonanie zdjęcia o zadanym czasie, sygnalizowanie prześwietleń/niedoświetleń przy pomocy zebry w trybach LV i wiele, wiele innych...Komentarz
-
-
Dziękuję. Jeszcze jedno. Czy jak zapodam nagrywanie np. wschodu słońca czy będę mógł wyłączyć podgląd na wyświetlaczu, bo inaczej zechla mi akumulatory szybko.Ostatnio edytowany przez ksp01marek; 3145.Komentarz
-
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”Komentarz
-
-
Panowie no to teraz pytanie. Wyciągam kartę z ML z apartu (50D ) i wkładam zwykłą. Wcześniej nie wyłączyłem opcji nagrywania w menu ML.
Wchodząc teraz w tryb Live View mam cały czas dostępną opcję filmowania. A co jeśli potrzebowałbym ją szybko wyłączyć nie mając karty z menu ML. Jest taka możliwość ? .
Dzisiaj odkryłem , iż filmując najeżdżając na dany punkt wciśnięcie przycisku AF-ON powoduje samo do ostrzenie
Czy w związku z tym jest też możliwość śledzenia przez autofokus ?Komentarz
-
Automatycznego ostrzenia (czyli takiego, jak w amatorskiej kamerze) - brak. Sposób ostrzenia po wciśnięciu AF-ON nie nadaje się do tego, aby pokazywać go na ujęciach...Panowie no to teraz pytanie. Wyciągam kartę z ML z apartu (50D ) i wkładam zwykłą. Wcześniej nie wyłączyłem opcji nagrywania w menu ML.
Wchodząc teraz w tryb Live View mam cały czas dostępną opcję filmowania. A co jeśli potrzebowałbym ją szybko wyłączyć nie mając karty z menu ML. Jest taka możliwość ? .
Dzisiaj odkryłem , iż filmując najeżdżając na dany punkt wciśnięcie przycisku AF-ON powoduje samo do ostrzenie
Czy w związku z tym jest też możliwość śledzenia przez autofokus ?
Filmowanie będzie dostępne aż do przywrócenia ustawień menu.Komentarz
-
Coś drgnęło na temat zarządzania FPS w 500D, póki co nie zbyt dobrze to działa. Ale jest nadzieja
Komentarz
-
jest x-mas edition. kontrola fps 4-32 w 500d, przy czym na sandisku xtreme III class 6 bufor pełny po 30sekundach. generalnie działa, ale dużo do poprawy.
Jest też videoHDR, i z tego co widać na samplach, rozwala system. Red-y i inne panavisiony to pikuś
Komentarz
-
Komentarz