X
-
-
Odp: Magic lantern
Ostatnio planowałem sterowanie lampami błyskowymi zewnętrznymi zrobić w iso menu (przycisk set zmiana ETTL/MANUAL, disp + set zmiana HSS/synchro z drugą kurtyną) a strzałkami/joystickiem zmiana mocy. Niestety aktualnie nie jest to możliwe, nikt z programistów ML nie wie jak sterować parametrami zewnętrznej lampy (możemy tylko zmienić korekcję ekspozycji, włączyć-wyłączyć lampę). Badanie tych parametrów może być bardzo ryzykowne dla aparatu i dla tego nikt nie chce się podjąć
Komentarz
-
Jak odinstalować magic lantern z canona 5d mkII ? - formatowanie z poziomu menu nic nie daje bo ML sam się przywraca a po usunięciu go z karty na kompie aparat nie chce wystartować.
Zainstalowałem z ciekawości jednak zostaję dalej przy foto a nie video ...lovestorymakers comKomentarz
-
Komentarz
-
Dziękować - udało się
lovestorymakers comKomentarz
-
Czy działa to oprogramowanie na 40D? Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi, bo temat jest dosyć zasobny i trochę za dużo tych stron do przejrzenia
Komentarz
-
Komentarz
-
FAQ - Magic Lantern Firmware Wiki Jest tutaj pewna wzmianka o 40D, ale nie jestem w stanie przetłumaczyć tego zbyt dobrze..Komentarz
-
Jest wprost napisane, że możliwe, że zrobią działającą wersję ale... Ogólnie to jest problem ze wsparciem dla sprzętu (brak rąk do pracy/pisania softu) pracującego pod vxWorks.
Patrząc na sprzęt to osobiście wątpię aby ktoś się za to zabrał. Sprzęt ma już swoich następców i pewnie nad nimi będą cały czas developerzy pracować nie wracając do starszych braci.Komentarz
-
To jak z 5dc, końcem 2012 puszka padła i prace ustały;/Jest wprost napisane, że możliwe, że zrobią działającą wersję ale... Ogólnie to jest problem ze wsparciem dla sprzętu (brak rąk do pracy/pisania softu) pracującego pod vxWorks.
Patrząc na sprzęt to osobiście wątpię aby ktoś się za to zabrał. Sprzęt ma już swoich następców i pewnie nad nimi będą cały czas developerzy pracować nie wracając do starszych braci.Komentarz
-
Programista od 40D ma bardzo ograniczony czas. Na co dzień normalnie pracuje. Jest tylko jeden, reszta zajmuje się nowymi puchami.Komentarz
-
-
Wiadomo coś więcej? Jakie funkcjonalności?"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Nie mam 650D, ale patrząc na spis używanych funkcji wygląda na to, że brakuje wsparcia dla audio. Reszta funkcji, tak jak to ogólnie w ML, jakieś braki jeszcze są.
Jeśli ktoś się nie boi i ma czas to może testować, im szybciej zostaną wychwycone błędy tym szybciej wyjdzie oficjalna wersja.
650D ma LCD_SENSOR? mam tu na myśli tą czujkę (po przyłożeniu oka do wizjera ekran wygasa), w 500D i 550D podczas video (z ML) jest używana jak dotykowy przyciskKomentarz
-
Ma czujkę bo ekran gaśnie, mam już ml-a wgranego ale nie miałem okazji po testować. Fakt Audio jest potrzebne i liczyłem na nie od poczatku.Nie mam 650D, ale patrząc na spis używanych funkcji wygląda na to, że brakuje wsparcia dla audio. Reszta funkcji, tak jak to ogólnie w ML, jakieś braki jeszcze są.
Jeśli ktoś się nie boi i ma czas to może testować, im szybciej zostaną wychwycone błędy tym szybciej wyjdzie oficjalna wersja.
650D ma LCD_SENSOR? mam tu na myśli tą czujkę (po przyłożeniu oka do wizjera ekran wygasa), w 500D i 550D podczas video (z ML) jest używana jak dotykowy przyciskKomentarz
Komentarz