Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Zamieszczone przez Sergiusz
    Ale ty nie liczysz się ze zdaniem innych, nie potrafisz poprowadzić dyskusji na Forum. Jaki to problem określić ilość zdjęć pomiędzy jednym a setką. Od jednego do stu. Jaki to problem? Do battla chcą stanąć osoby preferujące różne style pracy a ty im narzucasz własną wolę.
    W takim wypadku trzeba podzielić to na kilka battle'ów. Albo najlepiej na n jednoosobowych. Wtedy każdy będzie miał warunki takie jakie sobie wymyśli, każdy wygra i wszyscy będą zadowoleni.

Reguły konkursu ustala organizator i kto chce, ten bierze udział. Nikt do niczego nie zmusza. A ja wychodzę z inicjatywą wypytywania o warunki, bo nie wiem jakie byłyby optymalne. Jak widać, jakiś kompromis musi być.

Możemy zrobić tak, że każdy z zainteresowanych uczestnictwem daje swoje wartości :

liczba zdjęć z reportażu
    liczba zdjęć z pleneru
    rozmiar zdjęć w pix
    termin ostateczny

i wyciągamy średnią arytmetyczną/harmoniczną/canon-boardową i koniec kropka.

Komentarz

• michal_sokolowski
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1159

Zamieszczone przez micles
      W takim wypadku trzeba podzielić to na kilka battle'ów. Albo najlepiej na n jednoosobowych. Wtedy każdy będzie miał warunki takie jakie sobie wymyśli, każdy wygra i wszyscy będą zadowoleni.

Reguły konkursu ustala organizator i kto chce, ten bierze udział. Nikt do niczego nie zmusza. A ja wychodzę z inicjatywą wypytywania o warunki, bo nie wiem jakie byłyby optymalne. Jak widać, jakiś kompromis musi być.

Możemy zrobić tak, że każdy z zainteresowanych uczestnictwem daje swoje wartości :

liczba zdjęć z reportażu
      liczba zdjęć z pleneru
      rozmiar zdjęć w pix
      termin ostateczny

i wyciągamy średnią arytmetyczną/harmoniczną/canon-boardową i koniec kropka.
      bez przesadyzmu.

myślę że to co napisał gumiś - czyli 60 fotek - obojetne czy sam repo czy plener plus repo brzmi sensownie. OGRANICZENIE: plener max 15 fotek.

Niech Wam będzie.
      :-)
      moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Zamieszczone przez michal_sokolowski
        bez przesadyzmu.

myślę że to co napisał gumiś - czyli 60 fotek - obojetne czy sam repo czy plener plus repo brzmi sensownie. OGRANICZENIE: plener max 15 fotek.

Niech Wam będzie.
        :-)
        Ja też myślę, że to brzmi sensownie.

Komentarz

• michal_sokolowski
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1159

Zamieszczone przez micles
          Ja też myślę, że to brzmi sensownie.
          OK, więc micles przybił - jest ustalone.

ps. Micles, dlaczego dałeś tytuł wątku "reportaż ślubny" ? (tak by the way)

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

[QUOTE=micles;849497]W takim wypadku trzeba podzielić to na kilka battle'ów. Albo najlepiej na n jednoosobowych. Wtedy każdy będzie miał warunki takie jakie sobie wymyśli, każdy wygra i wszyscy będą zadowoleni.

QUOTE]

Nie wiem czemu na to wcześniej nie wpadłem? Zrobię sobie swojego battla.
            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

OK, więc micles przybił - jest ustalone.

ps. Micles, dlaczego dałeś tytuł wątku "reportaż ślubny" ? (tak by the way)
              Bo battle z goomisiem też miało taki tytuł, a walczyliśmy także na plenery. Jakoś tak automatycznie zerżnąłem z tamtego battle'a.

Komentarz

• michal_sokolowski
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1159

no dobra, jeszcze kwestia nagrody dla wygranego .........

co proponujecie ? ja proponuję że każdy z przegranych kupuje wygranemu po 5 browarków.

???

Komentarz

• MM-architekci
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2227

no teraz to się zacznie ustalanie lol
                  no comment...

Komentarz

• magart
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 378

no dobra, jeszcze kwestia nagrody dla wygranego .........

co proponujecie ? ja proponuję że każdy z przegranych kupuje wygranemu po 5 browarków.

???
                    Wiesz co, już któryś raz czytam u Ciebie o browarkach. Może by zrobić jakiś spot pokupować browarki i każdy sobie wypije w miłym towarzystwie
                    (taki OT, żeby Micles miał na kogo narzekać )
                    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
                    www.magaczewski.blogspot.com
                    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• Pawel_G
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 527

Ograniczenie ilości do 60 wzięło się z chęci umożliwienia przełknięcia przez oglądających kilku (widzę że coraz więcej) setów. Dajemy 60 fot i nie mniej nie więcej. Proste. To czy ktoś ma i chce dać plener czy nie - jego brocha. Moim zdaniem nie ma sensu też ograniczać ilości zdjęć z pleneru w pakiecie bo po co. Niech każdy dąży do przedstawienia takiego setu zdjęć który proporcjonalnie odpowiadałby 10 rozkładówkom w fotoksiążce - wiadomo że nikt nie robi 8 rozkładówek z pleneru i 2 z całego repo. Pokażmy takie sety które proporcjonalnie najlepej opowiedzą historię dwojga ludzi.
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      30 sierpnia, 60 zdjęć, 800pix bez ramek.

1. micles (accepted)
                      2. Pawel_G (accepted)
                      3. MM-architekci (accepted)
                      4. witoldk (accepted)
                      5. hanyzewski (accepted)
                      6. Cichy?
                      7. Goomis (accepted)
                      8. michal_sokolowski
                      Ostatnio edytowany przez Pawel_G; 15994. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• witoldk
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 46

Zamieszczone przez MM-architekci
                        a i same repo , ja z plenerami leże póki co
                        bez urazy, ale....
                        ...mamy właśnie środek sezonu ślubnego a ty nie możesz oddać żadnego pleneru?

Komentarz

• MM-architekci
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2227

Zamieszczone przez witoldk
                          bez urazy, ale....
                          ...mamy właśnie środek sezonu ślubnego a ty nie możesz oddać żadnego pleneru?
                          To mam oddać repo jednej pary z plenerem drugim ? ... ogarnij się trochę , jak mówię że nie mam pełnego zestawu to nie mam , ja nie napitalam samych plenerów "ławeczkowych" żeby robić je jakoś szybko ...
                          no comment...

Komentarz

• witoldk
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 46

Zamieszczone przez MM-architekci
                            ...To mam oddać repo jednej pary z plenerem drugim ?...
                            Czyli wnioskuję, że nie trzymasz poziomu i reportaż pary z plenerem jest gorszy od pary, która nie miała pleneru.
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Z informacji o terminach na twojej stronce wynika, że masz bardzo dużo klientów. Dlatego dziwię się, że nie masz pary, która ma jednocześnie reportaż i plener. Rozumiem, że nie każdy klient jest zainteresowany plenerem w innym dniu, no ale...
                            Ostatnio edytowany przez witoldk; 32201. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Pawel_G
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 527

Oj tam czepiasz się - może ma plenery samych brzydkich par i woli poczekać by pokazać plener super hiper laski i pięknego chłpoca

Komentarz

• Sergiusz
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2708

Zamieszczone przez Pawel_G
                                Oj tam czepiasz się - może ma plenery samych brzydkich par i woli poczekać by pokazać plener super hiper laski i pięknego chłpoca
                                BRAWO!!! Po takiej wypowiedzi powinieneś najpierw spalić własny sprzęt a potem uczynić to samo z sobą.
                                Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

Pracuję...