Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

Przyjąłem ostatnio zlecenie gdzie całość opiewa na 7 zdjęć z całej uroczystości w tym aż jedno z wesela tyle, że grupowe.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• mamiyka
      Początki nałogu
      • 2009
      • 289

Zamieszczone przez Sergiusz
      Przyjąłem ostatnio zlecenie gdzie całość opiewa na 7 zdjęć z całej uroczystości w tym aż jedno z wesela tyle, że grupowe.
      Ekstra.
      Zdjęcia były tak dobre,że wzięli tylko 7,czy konkretnie w umowie wyszczególnione było siedem ujęć?
      A ile Ci zapłacili za to wypasione zlecenie,jeżeli można spytać?
      Na benzynę chociaż się zwróciło?

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Nie wzięli bo dopiero ślub jesienią. Takie mają konkretne zamówienie. Co do ceny to w moim rankingu za jedno zdjęcie znajdą się na trzecim miejscu. Tak, że spoko.

Komentarz

• mamiyka
          Początki nałogu
          • 2009
          • 289

Zamieszczone przez Sergiusz
          Nie wzięli bo dopiero ślub jesienią. Takie mają konkretne zamówienie. Co do ceny to w moim rankingu za jedno zdjęcie znajdą się na trzecim miejscu. Tak, że spoko.
          Ale pochwalisz się później zdjęciami na forum,może nawet w battle'u?

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

Nie pochwalę się. Nie ma takiej możliwości.

Komentarz

• MM-architekci
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2227

Ja się ciągle pytam o termin ostateczny ...
              no comment...

Komentarz

• hanyzewski
                • 2010
                • 2

Lepiej te 60 zdjec. Jesli bedzie 60 to ja sie pisze.
                http://www.hanyzewskiblog.pl
                http://www.reporterpoland.pl

Komentarz

• magart
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 378

Zamieszczone przez MM-architekci
                  nie no 20 to będzie za mało , jestem zdecydowanie na pełniejszym zestawem , bez jaj że nie potraficie

a jak się komuś nie chce przeglądać trudno

ps. oddałem dziś ( bez pleneru ) parze 330 zdjęć... bardzo dużo , wiem , za to ich zadowolenie dużo mi dało i wiedziałem że warto , wiec generalnie nie pitolić już ilości zdjęć tylko robić swoje ;]
                  20szt. to rzeczywiście bardzo mało z reportażu.
                  Jednak interesuje mnie w jakiej formie oddałeś parze 330zdjęć? Ciekawi mnie jaki format, ile w albumie?
                  (na płycie to i kilkaset się mieści, ale tego nie pokażesz nikomu jak nie masz źródła prądu )
                  EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
                  www.magaczewski.blogspot.com
                  www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• micles
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 4359

Zamieszczone przez magart
                    Jednak interesuje mnie w jakiej formie oddałeś parze 330zdjęć? Ciekawi mnie jaki format, ile w albumie?
                    To może PW?

Tu jest wątek-ustawka. Proponuję zatem się ustawić i mieć to z głowy.

1) Czy wszyscy zgadzają się na równo 60 zdjęć? Czy może 40-80? Czy może max 60 i bez dolnego ograniczenia?
                    2) Kto ostatecznie się battle'uje?
                    3) Kto chce jakiś dłuższy termin? (bo ja mam foty już pstryknięte i jestem po wstępnej obróbce, także w tydzień bym się wyrobił)

Komentarz

• MM-architekci
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2227

Ustalmy termin na 30 sierpnia , bo chętnie bym dostrzelił do tego plener , ale muszę poczekać aż wrócą z wyjazdu , a plener chyba wyjazdowy więc potrzeba czasu. Poza tym i tak dopiero co dziabnąłem przygotowania.

Zdecydowanie wszyscy wrzucają równą ilość zdjęć. Tego się trzymajmy. Lista już jest. Powiedzmy że do 10 sierpnia chętni wziąć udział mogą dopisywać się , później zamykamy , nie ma co przesadzać też z ilością osób.

ps. Oddałem na penie te zdjęcia . Dostaną też fotoksiążkę z wybranymi , oglądali na kompie zdjęcia.
                      no comment...

Komentarz

• dzuniek
                        Dopiero zaczyna
                        • 2004
                        • 45

Skromnie proponuję - jako być może jeden z oceniających Wasze prace - dajcie po max 20 prac. Jeśli chodzi o mnie to wystarczy w ocenie sposobu patrzenia, talentu, zaangażowania i możliwości czy jakości obrazka.
                        Lepszy większy niedosyt niż niewielki przesyt.
                        Na to trzeba popatrzeć i decydować a nie oglądać.
                        "Obraz jest to fragment natury widziany przez temperament twórcy"

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

30 sierpnia, 60 zdjęć, 800pix bez ramek.

1. micles
                          2. Pawel_G
                          3. MM-architekci
                          4. witoldk
                          5. hanyzewski

Cichy, może jednak?

Komentarz

• MM-architekci
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2227

Zamieszczone przez dzuniek
                            Skromnie proponuję - jako być może jeden z oceniających Wasze prace - dajcie po max 20 prac. Jeśli chodzi o mnie to wystarczy w ocenie sposobu patrzenia, talentu, zaangażowania i możliwości czy jakości obrazka.
                            Lepszy większy niedosyt niż niewielki przesyt.
                            Na to trzeba popatrzeć i decydować a nie oglądać.
                            20 prac to za mało żeby pokazać dobrze reportaż , w mojej ocenie. 60 zdjęć to jest rozsądna ilość i nie jest to jakiś przesyt. Z tym dążeniem do małej ilości zdjęć nie ma co przesadzać.
                            no comment...

Komentarz

• magart
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 378

Zamieszczone przez micles
                              To może PW?

Tu jest wątek-ustawka. Proponuję zatem się ustawić i mieć to z głowy.

1) Czy wszyscy zgadzają się na równo 60 zdjęć? Czy może 40-80? Czy może max 60 i bez dolnego ograniczenia?
                              2) Kto ostatecznie się battle'uje?
                              3) Kto chce jakiś dłuższy termin? (bo ja mam foty już pstryknięte i jestem po wstępnej obróbce, także w tydzień bym się wyrobił)

Dlatego w tym wątku piszę. Wyrażam swoją opinie, ponieważ prawdopodobnie będę głosować na któryś zestaw i dlatego zaproponowałem ramy ilościowe, na podstawie klasycznych rozwiązań. Myślę, że od lat dobra fotografia opiera się na odpowiedniej selekcji i do oglądania daję się ściśle ograniczony materiał.
                              Sami sobie wybierzecie warunki battle a ale miejcie też na względzie głos ludu
                              ad.1) Znowu wam się wpierniczę - żeby było w miarę sprawiedliwie to nie może być zbyt dużego rozstrzału ilości zdjęć.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              ps. Oddałem na penie te zdjęcia . Dostaną też fotoksiążkę z wybranymi , oglądali na kompie zdjęcia.
                              Jak widać nie tylko ja jestem za dobrą selekcją
                              Ostatnio edytowany przez magart; 20720. Powód: Automerged Doublepost
                              EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
                              www.magaczewski.blogspot.com
                              www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• dzuniek
                                Dopiero zaczyna
                                • 2004
                                • 45

20 prac to za mało żeby pokazać dobrze reportaż , w mojej ocenie. 60 zdjęć to jest rozsądna ilość i nie jest to jakiś przesyt. Z tym dążeniem do małej ilości zdjęć nie ma co przesadzać.
                                IMHO tu nie chodzi o to by pokazywać wszystko. Cały reportaż zostawcie dla siebie. Wybierzcie to co wg Was najlepsze. Jak wspomniałem do rzetelnej oceny tego typu prac wystarczy esencja.

Lepiej mniej, ale lepiej. — Włodzimierz Lenin.

Ale zrobicie jak wolicie. Czekamy na prezentacje.
                                "Obraz jest to fragment natury widziany przez temperament twórcy"

Komentarz

Pracuję...