Dzięki. Nie jestem w sumie zadowolony z tych łowów. Tomaszu, chodziło o rewanż, a nie o dogrywkę, prawda?
X
-
-
Ja chciałem tylko dodać, bo Tomek się ne przyzna, że łabędż krzykliwy [poprawione] to spora osobliwość i rzadkość. I idę o zakład z Dominique, że nie zrobi tego łabędzia ani łatwo ani przyjmnie (trzeba sie zmoczyć, wiedzieć gdzie się wybrać i porafić go podejść) - ba w ogóle go nie zrobi
Komentarz
-
-
-
-
Ja jestem ciekaw czy Tomek specjalnie pojechal w okreslone miejsce konkretnie sfocic osobliwego Łabedzie PłaczliwegoZamieszczone przez KubamanJa chciałem tylko dodać, bo Tomek się ne przyzna, że łabędż płaczliwy to spora osobliwość i rzadkość. I idę o zakład z Dominique, że nie zrobi tego łabędzia ani łatwo ani przyjmnie (trzeba sie zmoczyć, wiedzieć gdzie się wybrać i porafić go podejść)
czy tez po prostu mu sie nawinal
Ja pewnie musialbym przejechac ze 100km albo i wiecej.
Jak znajde gdzies łabedzia placzliwego to obiecuje ze bede go tak dlugo focil az nie sfoceZamieszczone przez Kubamanba w ogóle go nie zrobi

Edit:
zapomnialem dodac, ze bardzo podoba mi sie fota Tomka i doceniam trud jaki wlozyl w jej wykonanie
jednak sojka Cichego podoba mi sie bardziej
Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.Komentarz
-
baaardzo śmieszne, człowiek się przejęzyczyć nie może
w żaden sposób nie zmienia to unikalności sfotografowanej przez Tomka sceny.
Moja uwaga skierowana była w jednym celu - wedle mojej opinii, choć może się z nią nikt nie zgadzać, wartość zdjęcia przyrodniczego - to nie tylko kadr i osrość. Będąc właśnie nad Biebrzą przeglądałem sobie album braci Kłosowskich "Ptaki biebrzańskich bagien". Jeśli ktoś się interesuje fotografią przyrodniczą w Polsce, to zna te nazwiska na pewno. Miałem album pierwszy raz w ręce, wydanie z 1991 i powiem wam, że 50% zdjęć nie uzyskałoby na tym forum oceny innej niż kiepskie. Nieostre, mydlane, z okropnym ziarnem i degradacją jakości po powiększeniu. Ale album jest ciekawy i pokazuje ujęcia, których inaczej w żaden sposób nie dałoby się zobaczyć. To jest jakaś opowieść o przyrodzie i jej tajemniczym rytmie, który tak trudno podglądać. Zdjęcie niesie jakiś przekaz, zazwyczaj.Komentarz
-
Ja sie podpisuje rekoma i nogami pod tym co napisales Kubaman, ale tu jest forum techniczne o sprzecie i generalnie pod katem sprzetu ocenia sie foty. Nie ma co oczekiwac, ze bedzie inaczej, poprostu takie sa reguly i realia i trzeba je zaakceptowac. Jak ktos chce oceny przekazu to trzeba wstawiac gdzie indziej. Tak czy inaczej nie przeszkadza to w tym, zebysmy sie dobrze bawili i robili foty, a nie testowali szkla i puszki
Komentarz
-
Wg mnie przesadzasz w pisaniu tak wielkiego uogolnienia po tym "ale" . Na tym forum fotki z przekazem rowniez zostaja doceniane. Jako przyklad moge podac bitwe moja z Tomaszem 1972Zamieszczone przez yasinJa sie podpisuje rekoma i nogami pod tym co napisales Kubaman, ale (...)
(nie, nie mam zalu, sam zaglosowalbym na jego fotke bo ma lepszy przekaz a nie technike
).
Komentarz
-
No i wyjatki potwierdzaja regule
A tak powaznie to wiadomo, kazdy ocenia wedle wlasnego gustu, a my tu poprostu mamy lekko skrzywiony gust
Komentarz
-
Wy to znaczy kto? Znowu przesadzasz w uogolnianiu , niepotrzebnie w negatywnym swietle stawiajac uzytkownikow forumZamieszczone przez yasina my tu poprostu mamy lekko skrzywiony gust
. Niektorzy tego moga sobie nie zyczyc, wiec szczerze ci radze - pisz o sobie, o swoich gustach, o swoim punkcie widzenia, a nie decyduj za wszystkich uzytkownikow forum jaki kto ma gust. Bo to tylko twoj subiektywny odbior.
Ty wolisz zdjecia techniczne - OK. Tobie sie wydaje ze sa na tym forum uzytkownicy ktorzy wola zdjecia techniczne - OK . Ale nie mozesz pisac, podajac to jako prawde ogolnie przyjeta "to forum preferuje zdjecia techniczne" bo to juz przegiecie.Komentarz
-
moim zdaniem, nie jest to przegięcie tylko spostrzeżenie jednego z userów tegoż forum. trafne czy nie, nie mnie to osądzać. bynajmniej nie publicznie.Zamieszczone przez VitezTy wolisz zdjecia techniczne - OK. Tobie sie wydaje ze sa na tym forum uzytkownicy ktorzy wola zdjecia techniczne - OK . Ale nie mozesz pisac, podajac to jako prawde ogolnie przyjeta "to forum preferuje zdjecia techniczne" bo to juz przegiecie.
od tego są fora aby wymieniać się spostrzeżeniami, czyż nie?
poza tym emotikony dosyć wyraźnie mówią "nie bierzcie tego co piszę zbyt dosłownie".
a.cood [czyt. kud]
http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641Komentarz
-
Vitez to znaczy, ze nie moge napisac jakie jest moje zdanie na ten temat? Bo chyba czegos nie rozumiem, albo niejasno sie wyraziles.
cood nie mial problemu w zrozumieniu mnie ...Komentarz
-
Mozesz napisac jakie jest twoje zdanie na ten temat a nie jakie jest forum.Zamieszczone przez yasinVitez to znaczy, ze nie moge napisac jakie jest moje zdanie na ten temat?
Jest pewna roznica pomiedzy "moim zdaniem uzytkownicy tego forum maja lekko skrzywiony gust" a "my tu poprostu mamy lekko skrzywiony gust"
.
To pierwsze jest subiektywne, to drugie probuje byc obiektywne a jest nieprawdziwe bo postrzegane wlasnie tylko z twojego punktu widzenia.Komentarz
-
yasin
po prostu musisz zaczynać każdy swój post od "moim zdaniem:"
dla Viteza z jakiegoś powodu nie jest jasne, że przedstawiasz swój pogląd na daną sprawę. ale powiem Ci szczerze, ze jako były admin dosyć dużego (i user kilku całkiem sporych) forum spotkałem się z tą przypadłości nie raz.
pozdro
a.cood [czyt. kud]
http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641Komentarz
Komentarz