X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arekhit
    Bywalec
    • 2011
    • 206

Odp: Bieszczady Timelapse

gratulacje za film - muzyka - poezja - brawo! mysl o muzyce do duzych projektow bo masz talent
    Canon

Komentarz

• mariokil
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 47

Cudnie, z pasją, można oglądać non-stop. Moje ukłony :-)
      Pozdrawiam
      Mariusz

7D, 5D, 100 24-105; 70-200

Komentarz

• mxw
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2315

świetna robota! pełen profesjonalizm! doskonała promocja naszych Bieszczad.

muzyka extra! trochę przypomina tę z atlasu chmur, ale powiem szczerze... wasza nuta lepsza.
        macie tego więcej? jakieś CD na dłuższą trasę? bo lubię takie nastroje. ;-)
        pozdro.,
        m.

Komentarz

• Yarqman
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 17

gratuluję filmu podziwiam za nakład pracy

Komentarz

• PawelB
            Uzależniony
            • 2005
            • 578

Świetna robota.
            Jeśli można to mam pytanie techniczne, chodzi mi o ujęcia z użyciem slidera. Jaką miał długość i ile mniej więcej trwał przejazd aparatu.
            Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
            Moje gnioty 2

Komentarz

• luka080
              Dopiero zaczyna
              • 2010
              • 17

Nie da się być oryginalnym - świetna sprawa! Byłem kilkukrotnie w Bieszczadach i wiem jak świetnie potrafią wyglądać. Liczby robią wrażenie. Podziwiam i czekam na dalsze części

Komentarz

• rafalk75
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 46

Dotychczas nie było mi pisane trafić w tamten region. Jednak po obejrzeniu filmu, chyba klaruje się gdzie wybiorę się na jesienny wypoczynek. Zawsze wybierałem Tatry, bo też ładne, bo odrobinę bliżej. Lecz teraz widzę że warto przejechać te... parę km więcej. Czekam na "Zimę", tak jak co niektórzy
                System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Komentarz

• ketras
                  Początki nałogu
                  • 2012
                  • 385

Zamieszczone przez Marcin Klysewicz
                  nie jestem po akademii . w szkole muzycznej drugiego stopnia którą rzuciłem nauczyciele od teorii wiary we mnie żadnej nie pokładali i kłody pod nogi kładli. sam się nauczyłem kompozycji. w nutach nie zapisuję bo nie chce mi się w to bawić, ale oczywiście jak projekt jest gotowy i muzyka napisana nuty mogę druknąć.
                  Mam pytanie skoro nie komponujesz za pośrednictwem nut to jak? W programie typu ejay? Za zasadzie sampli i sklejania, czy danego instrumentu + intonacje, tony, prędkości.Jakiś specyficzny program skoro tam jakby muzyka klasyczna.
                  "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Komentarz

• waisman
                    • 2010
                    • 6

jestem pod ogromnym wrazeniem jak pieknie to wszystko wyszlo, pomimo tego ze nie mam az tak duzo km w bieszczedy to nigdy tam nie bylem ale teraz juz wiem ze warto sie tam wybrac, gratuluje i czekam na film z zimy !!

Komentarz

• Marcin Klysewicz
                      Dopiero zaczyna
                      • 2012
                      • 22

na szybko - Bieszczady Timelapse przygotowuje film o zasniezonych Bieszczadach. praca jest na etapie edycji zdjec, potem przerobka ich na sekwencje wideo, montaz, komponowanie muzyki i gotowe. jakies 3-4 tygodnie. poczatek marca i wszyscy beda sie mogli wybrac na wyprawe.

pytanie bylo o slider - do filmu lato i jesien ja uzywalem recznego na korbke dlugosci jakies 130cm. zime robilem na kupionym w USA specjalnym sprzecie dlugosci ok 180cm.#

pytanie bylo o muzyke - wczesniej pracowalem w programie Nuendo, obecnie w Logic (firmy Apple) - to profesjonalne sequencery do profesjonalnych zastosowan. banki brzmien to nie sample z frazami tylko nutka po nutce nagrane zywe instrumenty w dodatku z roznymi arykulacjami i z tego potem sie robi muzyke. nagrywam jedna sciezke - powiedzmy sekcja pierwszych skrzypiec - potem druga sciezke - sekcja drugich skrzypiec - i tak w nieskonczonosc. robiac muzyke do filmu z jesieni mialem okolo 50 sciezek w projekcie.

zapraszam na facebook - szukajcie Bieszczady Timelapse

Komentarz

• kashiash
                        • 2011
                        • 10

Mógłbyś napisać coś więcej o tym sliderze ? Jaki, za ile i gdzie można taki kupić ?
                        TIA

Komentarz

• Marcin Klysewicz
                          Dopiero zaczyna
                          • 2012
                          • 22

Kolejna odsłona. Zapraszam na wyprawę.

Komentarz

• salas
                            Pełne uzależnienie
                            • 2012
                            • 3000

magicznie !
                            SONY

Komentarz

• Matick7
                              Dopiero zaczyna
                              • 2012
                              • 38

Genialne!

Komentarz

• Kuba1
                                Uzależniony
                                • 2010
                                • 960

He he, drugi koncert zawsze najsłabszy . Sporo ładnych scen, jednak..
                                Zawiesiliście Panowie poprzeczkę wysoko pierwszym filmem. Ten tak nie kopie, a przyznam, czekałem na co najmniej równie mocny cios . Dramaturgia dość nierówna. Jest kilka ujęć kompletnie nie-timelapsowych, możliwych do zrealizowania w czasie rzeczywistym (np. las zimowy, przed potokiem). I, moim zdaniem największa wada: blisko 1/3 filmu, to lista płac - nieporozumienie. Normalnie jak po jakiejś pełnometrażowej, komercyjnej fabule.

No, to pojechałem jak wynajęty krytyk . Bez urazy mam nadzieję - to wszystko w dobrej wierze. Dlaczego nie robić czegoś najlepiej jak się da, ha? Przecież sprzęt macie wystarczający..
                                Życzę nie ustawania w dążeniu do celu (czy jak to się tam mówi) i następnych, jeszcze lepszych filmów.

Komentarz

Pracuję...