X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dragunov
    Bywalec
    • 2006
    • 172

To ja za wojkij'em pociągnę temat mimo, że odbiega od tytułowego(może lepiej oddzielny post). Panowie z Odrzańskiej we Wrocku mają faktycznie specyficzne podejście do klienta i czasami ma się wrażenie, że mają FOCHA... Ale z tego co pamiętam to nigdy nie było problemu z podpięciem szkła, tylko należało wiedzieć co się chce. Wymieniłem ostatnio u nich używany 28-135 IS na 85/1.8 z małą dopłatą i jestem b. zadowolony. Potargowałem się trochę, jest rachunek, gwarancja Canona, a szkło wiadomo - klasa sam w sobie.
    Ja zawsze biorę poprawkę na ludzi, liczy się efekt końcowy.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Ten sklep to jest w ogóle ciekawy. Z jednej strony pseudofachowe rady i komisowe szkła droższe niż nówki w abfoto z drugiej zaś statywy i torby, w cenach niższych niż w najtańszym sklepie internetowym :-)
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• TomS
        Uzależniony
        • 2006
        • 880

Zgodzę się z MacGyverem. Brałem tam monopod z głowicą i nie wiem czy się pomylili czy co bo były dwie ceny. Ale nigdzie w internecie nie znalazłem taniej.

Komentarz

• toras
          Coś już napisał
          • 2007
          • 60

No ja w Fotomasterze kupiłem najpierw D60 z tokiną, a później zajrzesliśmy tam przypadkiem z MacGyverem i an_zak'iem i całkiem przypadkiem mieli w fajnej cenie używanego gripa do 30D.. Także chyba każdy sklep ma jakąs dobrą ofertę...

I jeszcze jedna uwaga. W arkadach jest filia No1 a nie foto-mastera. Na odrzańskiej mieszczą się w jednym lokalu, ale to dwie różne firmy.
          Arek 'Toras' Torski
          www.torski.pl
          gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Komentarz

• kwv
            Bywalec
            • 2006
            • 118

Robiłem "zakupy" na Odrzańskiej w No1 i jestem zadowolony.
            Chłopaki nic przeciwko nie mają żeby podłączyć jakieś szkło czy coś. Mało tego zawsze się zniżka jakaś trafi jeśli jest zakup jest za większą kasę.
            Jak kupowałem u nich 30D-tke i powiedziałem:
            "panowie na allegro można kupić taniej" dostałem jakieś 200zł rabatu /wtedy body kosztowało~5000zł/

Wiadomo jeśli sam prowadził bym taki sklep i przyszedł by ktoś, żeby sobie po dotykać L-ke za 20tyś, wiedząc że jest dużo ludzi w sklepie szczerze bym się na tym zastanowił czy dać komuś taki sprzęt /w zamieszaniu różnie może być/.

Podsumuję:
            - jeśli przyjdziesz z "torbą" zawsze będziesz mile obsłużony i jakaś porada się trafi
            - jeśli sądzisz że jesteś najmądrzejszy a panowie ze sklepu to banda debili i sie nie znają to napisz encyklopedie
            - niektóre ceny są większe niż u konkurencji
            - z realizacją gwarancji jest dużo lepiej bezpośrednio u nich /przez nich/ niż poprzez Canona

Pozdrawiam

Komentarz

• dentharg
              Uzależniony
              • 2005
              • 867

Przyszedłem z torbą; byłem sam (no, z żoną) w sklepie; kasę miałem w portfelu; chciałem podpiąć 17-40 i zaznaczyłem, że jestem zdecydowany na zakup; usłyszałem, że podotykać mogę w Media.
              Poza tym Odrzańska to nie No1 tylko FotoMaster. No1 to chyba jest w Arkadach - niby ta sama firma, ale ludzie inni.
              Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Focus604
                Coś już napisał
                • 2006
                • 49

Zamieszczone przez toras
                No ja w Fotomasterze kupiłem najpierw D60 z tokiną, a później zajrzesliśmy tam przypadkiem z MacGyverem i an_zak'iem i całkiem przypadkiem mieli w fajnej cenie używanego gripa do 30D.. Także chyba każdy sklep ma jakąs dobrą ofertę...

I jeszcze jedna uwaga. W arkadach jest filia No1 a nie foto-mastera. Na odrzańskiej mieszczą się w jednym lokalu, ale to dwie różne firmy.
                Foto-Master i No1 jest jedną firmą.
                Jak dobrze pamiętam to w maju Foto-Master przejął No1
                Ostatnio edytowany przez Focus604; 7432.

Komentarz

• dj_zibi
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 541

Focus604 dokładnie na paragonie mam Firma Fotomaster NO 1, oddział "Arkady".
                  Moja strona

Komentarz

• ArturBonoVox
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 684

Foto Master i sklep w arkadach to ta sama firma i wlasciciel Sylwester Bielak

Komentarz

• mattnick
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1735

nie wiem jak teraz ale ostatnio jak byłem to 70-200 f4 kosztowało 2990
                      30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• oszin
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 53

Niby firma ta sama ale ceny różne

Zakupiłem 50 1.8 na odrzańskiej za 400 pln a w arkadach stoi cena 439.
                        Jak zapytałem o różnice cenową to pan z uśmiechem na twarzy poinformował że jak chcę 2-gi egzemplarz to mi obniży do tego samego poziomu hehe

a tak na marginesie byłem już na odrzańskiej kilka razy i stwierdzam że pan starszy to chyba pracuje pod jakimś przymusem bo w gburowaty sposób odnosi się do klientów (nie tylko do mnie) i jest pan młodszy z którym miałem okazję pogadać na temat oferty z funsports (okazuje się że się że są ich przedstawicielami ) i nie mam zastrzeżeń ( rzeczowo fachowo zostałem potraktowany ) i jak tylko uzbieram kasę na lampki to na pewno tam kupię bo koszt przesyłki mi odpadnie
                        trzydziecha na karku +kicior+budżetowa stałka+ lampki softy i parasolki

Komentarz

• mattnick
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1735

Zamieszczone przez oszin
                          jak tylko uzbieram kasę na lampki to na pewno tam kupię bo koszt przesyłki mi odpadnie
                          No tylko, ze cena gdzie indziej+koszty przesyłki mogą być niższe niż na miejscu
                          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• pawelknapik
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 35

Na Odrzańskiej panuje specyficzny klimat, za którym nie przepadam... ale kupiłem tam sprzęt
                            350d+kit kosztował tyle, co najtańsze na allegro (czyli taniej o koszt przesyłki + nerwy) choć niestety dostałem sprzęt "macany" (z ekspozycji) bo skończyły się w magazynie. Przy próbie targowania sprzedawca sprawił wrażenie obrażonego :/
                            Kupowałem tam już wcześniej i później, choć nie zawsze jest to proste zadanie: czasem wpadając po konkretny szybki zakup (film, filtr, wężyk, tego typu sprawy) spędzałem kilkanaście lub więcej minut w kolejce, czekając aż panowie sobie pogadają z "poważniejszym" (bo z torbą foto) klientem, a po kilku nieudanych próbach "wcięcia się" wychodziłem do innego sklepu bądź odkładałem zakup na później
                            flickr

Komentarz

• ArturBonoVox
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 684

Ja w Foto Master kupilem 70-200/4.0 L za 2550 zl. Podpinalem kilka obiektywow. Zadnych problemow.

Komentarz

• mattnick
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1735

Zamieszczone przez pawelknapik
                                Na Odrzańskiej spędzałem kilkanaście lub więcej minut w kolejce, czekając aż panowie sobie pogadają z "poważniejszym" (bo z torbą foto) klientem
                                Ergo : przychodzić z torbą foto

Zamieszczone przez ArturBonoVox
                                Ja w Foto Master kupilem 70-200/4.0 L za 2550 zl. Podpinalem kilka obiektywow. Zadnych problemow.
                                Ja gdzie indziej za 2250+30 kurier
                                CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

Pracuję...