No to chyba będziesz mogła rządać nowego egzemplarza - chyba bo nie wiem jak to tam jest, dawno gwarancji na oczy nie widziałem
X
-
-
Komentarz
-
Miałem niedawno kontakt z Żytnią i wszystko było OK.Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8Komentarz
-
-
Ale oni naprawde maja teraz remont
.
Chyba ze chcesz zeby aparat byl czyszczony w pokojach usyfionymi tynkiem ze scian czy innymi budowlanymi precjozami...Komentarz
-
Komentarz
-
To co - nie mają innych pomieszczeń... czyli jak remont to serwis nieczynny
A z innej beczki - jak miałem remont w chacie, gipsowanie i takie tam...to syf w powietrzu sie jeszcze przez tydzień utrzymywał
Och ta Żytnia...jaka wódka taki serwis
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego
+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP 
Moje wypocinyKomentarz
-
Czynny, odwiedzic mozesz, sprzet do badania zostawic. Ale jak widac niektore naprawy, w trosce o klienta, wola przedluzyc... no ale to i tak ich wina, ze nie chca usyfic sprzetu zamiast wyczyscic
.
Komentarz
-
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego
+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP 
Moje wypocinyKomentarz
-
Uwazam, jednak ze przyjmujac sprzet powinni informowac o dłuższych terminach; w e-mailu napisali mi, ze wszelkie naprawy to maks 5 dni, w rzeczywistosci minely juz dwa tygodnie jak wysłalam do nich moj aparat... Jezeli ktos pracuje aparatem to naprawde robi sie z tego problem :/
pozdrawiam,
h.Komentarz
-
Aktualnie nie potrafie sie niczego dowiedziec na temat mojego aparatu - wczoraj mialam termin odebrania aparatu - zadzwonilam wczoraj popoludniu - Pani (o srednio milym glosie) powiedziala mi, ze aparat bedzie zaraz robiony i od razu odesłany. Dzisiaj (kiedy juz myslalam, ze aparat jest w drodze do mnie) dostalam informacje, ze aparat byc moze bedzie w przyszłym tygodniu bo... oni maja remont. Na moje zdziwienie ta sama Pani (ponownie srednio miłym glosem) powiedziala mi, ze jak mi nie pasuje, to moge sobie zadzwonić do Canon Polska...
w swietle informacji podanych w rozmowie tel. to jest jawne oszustwo,
mysle ze warto poinformowac o tym Canon Polska
Pozdr.Komentarz
-
Byloby oszustwo gdyby usluga dotyczyla napraw gwarancyjnych na ktore jest okreslony ustawowo termin.
Jednak ta usluga nie jest gwarancyjna i termin jest "jaki serwis poda i moze ulec zmianie" , dodatkowo nie musi byc nigdzie okreslony pisemnie.
Wiec gdzie tu oszustwo? To ze wczesniejsze ustalenia sie zmienily? Trudno sie mowi - umowy zadnej nie bylo podpisanej a telefonicznie to tylko szacowac mozna a nie sie umawiac.
Mamy taka madra zasade w pracy "Do what you document and document what you do" . Bez tego... gadaj zdrow
.
Komentarz
-
NIe mam dowodów na to, co piszę, ale jak ostatnio oddawałem lampę do naprawy, to PzW uprzedziła, że będzie trwało to 5 dni roboczych.. Oddawałem we wtorek, w perspektywie miałem zakup lampy na sobotę. Powiedziałem delikatnie, że ten sprzęt jest firmowy, będą straty i czy jest możliwość szybszej naprawy. No i lampę naprawili na piątek :grin:Uwazam, jednak ze przyjmujac sprzet powinni informowac o dłuższych terminach; w e-mailu napisali mi, ze wszelkie naprawy to maks 5 dni, w rzeczywistosci minely juz dwa tygodnie jak wysłalam do nich moj aparat... Jezeli ktos pracuje aparatem to naprawde robi sie z tego problem :/
h.
Może tak im się udało, a może sprzęt "pracujący" traktują inaczej?JarekKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz