X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kane
    Początki nałogu
    • 2004
    • 293

Zamieszczone przez Vitez
    Byloby oszustwo gdyby usluga dotyczyla napraw gwarancyjnych na ktore jest okreslony ustawowo termin.
    Jednak ta usluga nie jest gwarancyjna i termin jest "jaki serwis poda i moze ulec zmianie" , dodatkowo nie musi byc nigdzie okreslony pisemnie.
    Wiec gdzie tu oszustwo? To ze wczesniejsze ustalenia sie zmienily? Trudno sie mowi - umowy zadnej nie bylo podpisanej a telefonicznie to tylko szacowac mozna a nie sie umawiac.
    Umowa ustna ma takze swoja waznosc.

Mamy taka madra zasade w pracy "Do what you document and document what you do" . Bez tego... gadaj zdrow .
    No coz skoro tak traktujesz swoje obowiazki Twoja sprawa, nie chcialbym byc Twoim klientem.

Pozdr.
    Ostatnio edytowany przez kane; 138.
    Galeria

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez kane
      Umowa ustna ma takze swoja waznosc.
      O ile masz swiadka/nagrasz ja.

No coz skoro tak traktujesz swoje obowiazki Twoja sprawa, nie chcialbym byc Twoim klientem.
      To nasza miedzynarodowa wewnetrzna procedura - jesli cos ma byc zrobione to musi byc zgloszone pisemnie (w systemie elektronicznym, ostatecznie emailem) i na odwrot - jesli ja cos robie to musze to opisac.
      Nie wiem jakie procedury sa stosowane wobec zewnetrznych klientow, gdyz jestem daaaleeekoo w back office, ale jestem pewien ze sporo bardziej elastyczne niz w naszym technologicznym srodowisku.

Komentarz

• kane
        Początki nałogu
        • 2004
        • 293

Zamieszczone przez Vitez
        O ile masz swiadka/nagrasz ja.
        No coz dalej nie rozumiesz.
        Nagrywasz kazda wizyte w serwisie?
        Jesli informacje przekazywane przez pracownika serwisu sa malowiarygodne znaczy ze jest problem i bynajmniej nie lekki skoro na sprzet i serwis pogwarancyjny wydaje sie duze pieniadze.

To nasza miedzynarodowa wewnetrzna procedura - jesli cos ma byc zrobione to musi byc zgloszone pisemnie (w systemie elektronicznym, ostatecznie emailem) i na odwrot - jesli ja cos robie to musze to opisac.
        Nie wiem jakie procedury sa stosowane wobec zewnetrznych klientow, gdyz jestem daaaleeekoo w back office, ale jestem pewien ze sporo bardziej elastyczne niz w naszym technologicznym srodowisku.
        Fajnie ze sie pochwaliles jak pracujesz, lecz relacje serwis-klient nie sa wewnętrznymi procedurami.
        Galeria

Komentarz

• adamek
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2265

Nie Vitez.
          KAŻDA umowa ustna jest ważna.
          Gorzej może być z jej potwierdzeniem.
          Miłego dnia
          adam jastrzębowski
          cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
          tu tu

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez adamek
            KAŻDA umowa ustna jest ważna.
            Nie przecze ze jest niewazna...

Gorzej może być z jej potwierdzeniem.
            ... tylko ostrzegam, ze jest trudna do udowodnienia.

Komentarz

• szandor
              Uzależniony
              • 2005
              • 624

Prowadzę działalność gospodarczą i kieruję się dewizą że "słowo jest droższe od pieniędzy" i nie jest to anachronizm, wielu moich kontrahentów to docenia i co najważniejsze też to stosuje. Nie jeden raz dołożyłem " do interesu" bo taka była umowa ustna. Jestem przekonany,że większość firm tak działa i to czy chce czy nie.
              Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
              R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Komentarz

Pracuję...